Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród bez reguł

Ogród bez reguł

Gruszka_na_w... 20:34, 11 kwi 2022

Jak w tej Szklarskiej ludzie pielęgnują ogrody? Ten śnieg stopnieje pewnie w maju.
Siewki pomidorków pięknie urosły. Ten regał z doniczkami wzbudza szacunek.
Sweterek dla Mamy wyszedł uroczy. Na wiosenne spacery będzie jak znalazł.
Pamiątka od Ciebie już zdobi miejsce nad kominkiem.
Trzymaj się zdrowo i niech ta młodzież pracująca wraca jak najszybciej.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
galgAsia 21:37, 11 kwi 2022

Helen napisał(a)
Asia, masz wiele darów i wiele cierpliwości. A ochota na ogród niedługo wróci. W przyszłym tygodniu ma padać, więc jak buchnie zieleń, to zaraz będziesz w ogródku.
Helen, kochana, przez grzeczność nie zaprzeczę - faktycznie umiem zrobić parę rzeczy tymy rencamy. Jak słusznie zauważyłaś, to dar, więc w zasadzie nie uchodzi się chwalić... Więc skromnie dziękuję za pochwały
Ogród, póki co, zieleni się bez mojego udziału, ale - o dziwo! - wychodzi mu to na dobre Ciekawe...
galgAsia 21:43, 11 kwi 2022

Margerytka40 napisał(a)
Sweterek cudowny. Potrafię docenić bo też czasem dziergam. Ostatnio trochę mniej ale nie mam weny.
Ogród już taki wiosenny, tyle zielonego i kfiatki. Zazdraszczam cieplejszych frontów
Asiu, rękodzieło u mnie też leżało odłogiem przez jakiś czas, w sumie dosyć długo. Jak człowiek ma rozległe zainteresowania, to czasem musi wybierać
Bardzo dziękuję za pochwały. Z ust (spod palców) osoby dziergającej mają one wyjątkową wartość
Frontów ciepłych ostatnio nie było. Z prognoz wynika, że najbliższe dni mogą być ciepłe, ale cóż... Niby praca nie zając , ale jednak trzeba cały czas mieć ją na oku Do czwartku pracuję, od piątku mam zamiar leżeć i pachnieć
galgAsia 21:45, 11 kwi 2022

Basieksp napisał(a)
Sweterek, kolorowy, wiosenny, bardzo ładny tak jak i wiosna u Ciebie na drutach to tylko, krótki szalik potrafię zrobić, dlatego tak podziwiam
Basia, od szalika do sweterka droga krótka, bierz się do pracy
To bardzo miłe, że sweterek tak się podoba . W sumie mogłabym jakąś krótką serię limitowaną wydziergać
galgAsia 21:49, 11 kwi 2022

ajka napisał(a)
Rany, to faktycznie wiosna na całego. A ty z Gorzowa? Od 5 roku życia do końca liceum mieszkałam w Gorzowie, czasami wpadam do taty

A, zapomniałam napisać, sweterek naprawdę cudny !
No z Gorzowa, z Gorzowa. Od 4 r.ż. do końca liceum , potem kilkanaście lat przerwy na Poznań i od 20 lat z powrotem
To sama wiesz, że u nas ciepło, czasem aż za bardzo... Więc wiosna wybucha szybciej
Sweterek pięknie dziękuje za słowa uznania
galgAsia 21:55, 11 kwi 2022

Magara napisał(a)

I chyba nie musisz bo ogród i wiosna u Ciebie dają sobie świetnie radę bez Ciebie A "Primum non nocere", więc możesz mieć labę
P.S. Kokorycz coraz bardziej mi się podoba - proszę o dalsze relacje
P.S. (2) Sweterek cudo - 30 lat temu dałabym się za taki pokrajać serio dzisiejsza młodzież nastoletnia się na takie ciuszki cieszy???
P.S. (3) Orliki u mnie większe Co nie jest ani zrozumiałe ani wytłumaczalne
No właśnie, jakaś taka niepotrzebna się czuję...? Zbędna, jak John Rambo?
Nic to, jeszcze przyjdą w łaski i będą błagać, żebym wróciła
Kokorycz sobie rośnie, cały czas kwitnie, a na IG wyczytałam, że ładnie się rozsiewa. Więc wiesz... szykuj miejscówkę
Moje bratanice (dwie) doceniają fakt mania ciotki z zespołem niespokojnych rąk i bardzo lubią, jak je obszywam Ja też to lubię
Orliki u mnie też są większe, ale nie chciałam już tak sadyzować się na koleżankach
galgAsia 21:56, 11 kwi 2022

Gosiek33 napisał(a)
O masz

Śnieg połamał mi języcznika i topię śnieg w beczce
Łoj
Języcznik zaraz odbije, i będziesz miała dosyć wody w beczce. Plusy w minusach szukamy
galgAsia 21:58, 11 kwi 2022

antracyt napisał(a)
U mnie to samo, sucho i wieje
Ten wiatr był paskudny, urywał głowę, wył jak potępieniec i wysuszał wszystko... Nie lubimy go
galgAsia 22:02, 11 kwi 2022

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
To niesamowite, że u Ciebie sucho. Ten front szedł bardzo szeroko.
Hania, ja już nie wiem, o co chodzi z tym niepadaniem u nas. Czasem jest tak, jakby chmury nas obchodziły niekoniecznie szerokim łukiem i z powrotem łączyły się w deszczową tyralierę... Czy specyficzne ukształtowanie terenu (wzgórza morenowe i Warta w dole) może mieć na to wpływ? pewności nie mam, ale bardzo poważne podejrzenia już tak. Muszę się dokształcić z geologii i meteorologii...
galgAsia 22:04, 11 kwi 2022

Johanka77 napisał(a)

Asia to tak, jak u nas.
Deszczu nie było miesiąc.
Nawet potok nam wysechł na trasie spacerów z psem.

Dziś masakrycznie wiało.
Ale teraz odgodziiy pada!
Tak, na szczęście deszcze doszły i do nas
Jak dla mnie, to mogłoby padać raz - dwa razy w tygodniu i byłoby super. Tylko gdzie by tu złożyć taki wniosek...?