Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród bez reguł

Ogród bez reguł

Basieksp 18:57, 25 mar 2020

galgAsia napisał(a)
Hej, witaj, miło Cię gościć Pogoda faktycznie nie ułatwia nam życia, dużo roślin zdążyło się wybudzić i zaczyna wegetację. Czujnym trzeba być

Basiu, drabinki dla ogórków to świetny patent, również jako prewencja chorób grzybowych - rośliny szybciej wysychają po deszczu, mają przewiew i więcej słońca

W zeszłym roku mój mąż uparł się i wysiał ogórki w małe pojemniczki bio, i po przymrozkach do gruntu, wszystkie się udały, teraz też tak zrobimy wcześniej wysiewałam prosto do gruntu nie zawsze wszystkie wschodziły.
galgAsia 18:57, 25 mar 2020

Niestety, chyba straciłam przesadzaną budleję... Ale może tak miało być, bo ta sadzonka to jakaś nieszczęśliwa była. Ja, co prawda, byłam przezorna i zrobiłam sadzonki pędowe , ale zanim one dorosną do wsadzenia w żywopłot, upłynie sezon cały... Trzeba będzie coś wymyśleć...

Ciemierniki całkiem nieźle przetrwały nocne przymrozki - więc te orientalne nie są jakoś szczególnie wrażliwe

Po krokusach i irysach zostało tylko smętne wspomnienie. Do występu szykują się szafirki

galgAsia 18:59, 25 mar 2020

Basieksp napisał(a)

W zeszłym roku mój mąż uparł się i wysiał ogórki w małe pojemniczki bio, i po przymrozkach do gruntu, wszystkie się udały, teraz też tak zrobimy wcześniej wysiewałam prosto do gruntu nie zawsze wszystkie wschodziły.
Właśnie tak robię - i sobie chwalę też Przybijam piątkę z szanownym eM
galgAsia 19:03, 25 mar 2020

Lilie już na całego pchają się na świat. Irysy syberyjskie pięknie pokazują swoje szablaste liście, a narcyzy - pąki kwiatowe

Magleska 19:07, 25 mar 2020

Asia dzięki za porady
ja siałam prosto do skrzyń w zeszłym sezonie i mi nie wzeszły ,......więc kupiłam od babcinki na rynku 5 rozsad i miałam całkiem spory zbiór....

zrobię tak ja Ty teraz ….na koniec kwietnia mam do wysiania arbuzy ,więc będzie za jednym razem

budleji szkoda ….ale może odbije ...ciemierniki faktycznie mocarne-mój widziałam przez okno ,że też dzielnie stoi ….

Miłego wieczorku
galgAsia 20:17, 25 mar 2020

Byłam dziś na zakupach po raz pierwszy od... co najmniej 2 tyg.

Nie było mojego sudoku , ale za to były nasionki . Dokupiłam 2 odmiany buraków, 2 fasolki szparagowej, pietruszkę naciową i korzeniową, koper i szczypiorek. Więcej już chyba nie zmieszczę...
Chodzi mi jeszcze po głowie uprawa ziemniaczków w workach... Chociaż parę obiadów by było

A przed chwilką eM przyniósł z paczkomatu zakupy nawozowe - nawóz do magnolii, do róż, chelat żelaza dla rodków maminych i tester do badania pH, wilgotności i nasłonecznienia gleby, taki 3 w 1.

Wiosna, I'm ready
Dominika11 20:22, 25 mar 2020

O proszę super przygotowana już jesteś
deszczowymaj 20:25, 25 mar 2020

galgAsia napisał(a)

tester do badania pH, wilgotności i nasłonecznienia gleby, taki 3 w 1.

Wiosna, I'm ready

To takie cuda teraz są na świecie ? poka
Margerytka40 21:16, 25 mar 2020

Ha, ha ale się uśmiałam właśnie. Zaglądałam tu z doskoku obrazki pooglądać tylko w biegu i patrzę o mamo, jakie już magnolie. A te moje jeszcze w powijakach. Dopiero dziś doczytałam, że to foty ubiegłoroczne
galgAsia 21:33, 25 mar 2020

Dominika11 napisał(a)
O proszę super przygotowana już jesteś

deszczowymaj napisał(a)

To takie cuda teraz są na świecie ? poka
A to jest takie ustrojstwo. Uznałam, że może się przydać. Zobaczymy