W zeszłym roku mój mąż uparł się i wysiał ogórki w małe pojemniczki bio, i po przymrozkach do gruntu, wszystkie się udały, teraz też tak zrobimy wcześniej wysiewałam prosto do gruntu nie zawsze wszystkie wschodziły.
Niestety, chyba straciłam przesadzaną budleję... Ale może tak miało być, bo ta sadzonka to jakaś nieszczęśliwa była. Ja, co prawda, byłam przezorna i zrobiłam sadzonki pędowe , ale zanim one dorosną do wsadzenia w żywopłot, upłynie sezon cały... Trzeba będzie coś wymyśleć...
Ciemierniki całkiem nieźle przetrwały nocne przymrozki - więc te orientalne nie są jakoś szczególnie wrażliwe
Po krokusach i irysach zostało tylko smętne wspomnienie. Do występu szykują się szafirki
ja siałam prosto do skrzyń w zeszłym sezonie i mi nie wzeszły ,......więc kupiłam od babcinki na rynku 5 rozsad i miałam całkiem spory zbiór....
zrobię tak ja Ty teraz ….na koniec kwietnia mam do wysiania arbuzy ,więc będzie za jednym razem
budleji szkoda ….ale może odbije ...ciemierniki faktycznie mocarne-mój widziałam przez okno ,że też dzielnie stoi ….
Byłam dziś na zakupach po raz pierwszy od... co najmniej 2 tyg.
Nie było mojego sudoku , ale za to były nasionki . Dokupiłam 2 odmiany buraków, 2 fasolki szparagowej, pietruszkę naciową i korzeniową, koper i szczypiorek. Więcej już chyba nie zmieszczę...
Chodzi mi jeszcze po głowie uprawa ziemniaczków w workach... Chociaż parę obiadów by było
A przed chwilką eM przyniósł z paczkomatu zakupy nawozowe - nawóz do magnolii, do róż, chelat żelaza dla rodków maminych i tester do badania pH, wilgotności i nasłonecznienia gleby, taki 3 w 1.
Wiosna, I'm ready