Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród bez reguł

Ogród bez reguł

TAR 14:44, 26 mar 2020

Dorii napisał(a)
Worki foliowe nawet te po korze mogą pękać od leżenia na słońcu ale jakby go wsadzić w worek jutowy to by nawet designersko było

najpierw folia i to w jute, inaczej w samej jucie przy podlewaniu bedziemy ziemie wyplukiwac. sprawdzilam juz kiedys jak probowalam z truskawkami i chcialam designersko zabłysnac błysk nie wyszedl
kwartet 14:45, 26 mar 2020

Kochana Asiu dla Ciebie moje pierwsze tulipanki w dueciku z okazji wiadomej

W temacie ziemników moje dzisiejsze poczynania.
Najpierw w domu stało sobie takie coś

potem

a na koniec tak co by tak piknie było

No wiadomo że na razie to na noc do garażu.
Cały proces bezszczelnie ściągnięty od Montiego
TAR 14:46, 26 mar 2020

AnnaCh napisał(a)
Kupuję czasami coś na alli, kilka razy nie przyszło, ale zawse wtedy dostałam zwrot pieniędzy.

Jeżeli chodzi o worki to znalazłam coś takiego

i tu sa tansze, te za 50 zł. to jakies szalenstwo
TAR 14:53, 26 mar 2020

nooo jaka profesjonalna uprawa kartofli
mrokasia 15:03, 26 mar 2020

Oooo, a ja mam kilka takich dużych donic po swoich drzewach, może by tak wykorzystać na te ziemniaczki??? Hmmm
Johanka77 18:45, 26 mar 2020

Jak dobrze, że ja wolę makaron...
Dorii 18:49, 26 mar 2020

TAR napisał(a)

najpierw folia i to w jute, inaczej w samej jucie przy podlewaniu bedziemy ziemie wyplukiwac. sprawdzilam juz kiedys jak probowalam z truskawkami i chcialam designersko zabłysnac błysk nie wyszedl

No właśnie tak mi chodziło, folia by trzymało wszystko w kupie a jutowy dla osłony od promieni + wygląd. Folia przy okazji ochroni jutę przed wodą.

A ja kilka dni temu wpadłam na pomysł by ziemniaki w takich koszach na liście posadzić. Muszę ogarnąć kompostownik więc na dno świeże badyle z koniaczkiem i nie przerobionym kompostem a potem ziemia. Tak samo z dynią i cukinią, tu można nawet sam kompost i tylko trochę ziemi na dno. Tylko muszę jeszcze te kosze w rozsądnej cenie znaleźć. Sąsiadów mam już do około trzeba ogarnąć hałdy kompostowe.
galgAsia 18:50, 26 mar 2020

AnnaCh napisał(a)
Kupuję czasami coś na alli, kilka razy nie przyszło, ale zawse wtedy dostałam zwrot pieniędzy.

Jeżeli chodzi o worki to znalazłam coś takiego
Dzięki, Aniu, chyba się skuszę na te worki. Wyglądają bardzo porządnie

wiklasia napisał(a)
Dziewczyny - te, które miały tak zwaną "szmatę" w ogrodzie a teraz jej się pozbywają - uwaga! - moim zdaniem materiał w sam raz na spożytkowanie na takie worki do sadzenia. No i w modny trend się można wpisać - nadanie drugiego życia niepotrzebnym przedmiotom.
Nie mam szmaty, więc nie skorzystam

Dorii napisał(a)
Worki foliowe nawet te po korze mogą pękać od leżenia na słońcu ale jakby go wsadzić w worek jutowy to by nawet designersko było
Moje jeszcze nie pękają, więc warto je wykorzystać. Do tej pory służyły mi do przechowywania przesianego kompostu i ziemi liściowej.
galgAsia 18:55, 26 mar 2020

TAR napisał(a)

Też myślałam o workach z juty, bo wpadły mi w oko, jak ostatnio (kiedy to było...?) byłam w ogrodniczym.... Wyglądają fajnie , ale tak jak piszesz, muszą mieć wkładkę
galgAsia 19:00, 26 mar 2020

kwartet napisał(a)
Kochana Asiu dla Ciebie moje pierwsze tulipanki w dueciku z okazji wiadomej

W temacie ziemników moje dzisiejsze poczynania.
Najpierw w domu stało sobie takie coś

potem

a na koniec tak co by tak piknie było

No wiadomo że na razie to na noc do garażu.
Cały proces bezszczelnie ściągnięty od Montiego
Aniu, dziękuję pięknie Śliczne te tulipki Jak gwiazdki wyglądają Czy to są tulipany turkiestańskie? Mam na nie coraz większą chrapkę

A fotorelacja - bomba No timing mamy idealny - ja dopiero kombinuję, a Ty już działasz
Długo kiełkowałaś te ziemniaczki? Muszę poszukać sadzeniaczków w okolicy...