Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród bez reguł

Ogród bez reguł

galgAsia 21:38, 25 mar 2020

Margerytka40 napisał(a)
Ha, ha ale się uśmiałam właśnie. Zaglądałam tu z doskoku obrazki pooglądać tylko w biegu i patrzę o mamo, jakie już magnolie. A te moje jeszcze w powijakach. Dopiero dziś doczytałam, że to foty ubiegłoroczne
To teraz ja się uśmiałam
Dlatego zawsze piszę, jak zdjęcie jest archiwalne
AnnaCh 22:48, 25 mar 2020

Bardzo mnie zaintrygowały te ziemniaki w workach i trochę poczytałam
Fajne, a na dodatek moga być nawet worki po ziemi, korze, tylko białe, ponakłuwane. Chyba się skuszę na eksperyment i postawię sobie kilka koło skrzyń, może być fajna zabawa dla Jaśka, a dla mnei ciekawe doświadczenie
Dzięki Asia
Magara 23:02, 25 mar 2020

Jak nic trzeba wrócić do tradycji, że przerwa na kawę=zajrzenie na forum bo potem noc ciemna i się nie nadąża
Helen - przybijam piątkę za męża co ma lęki jak widzi sekator
Asia-Pokrzywowa - już widzę, że w tym sezonie będzie obsuwa więc mój wątek pewnie poczeka a ja dalej będę latać po kominkach - bardzo to fajne jest tak się gościć
Gospodynię - pozdrawiam i dla Pani Matki pokłony - no ma kobita rękę do tych magnolek, może to dziedziczne? oby
i te ziemniaki w workach - intrygujące i też mi chodzi po głowie chyba już ktoś na forum to robił, kojarzy mi się Jola z widoku na jezioro, trza doczytać
galgAsia 07:48, 26 mar 2020

AnnaCh napisał(a)
Bardzo mnie zaintrygowały te ziemniaki w workach i trochę poczytałam
Fajne, a na dodatek moga być nawet worki po ziemi, korze, tylko białe, ponakłuwane. Chyba się skuszę na eksperyment i postawię sobie kilka koło skrzyń, może być fajna zabawa dla Jaśka, a dla mnei ciekawe doświadczenie
Dzięki Asia
Fajne są takie specjalne worki - bo są - ale ciężko dostać, no i kretyńsko drogie - 40-50 PLN?! A tu by trzeba kilka co najmniej, żeby to miało sens. I chyba faktycznie wykorzystam worki po ziemi, po korze - jak dobrze, że ich nie wyrzucam , tylko chomikuję...
Sadzeniaki można kupić albo w centrach ogrodniczych, albo wysyłkowo (np. sadowniczy.pl ma sporą ofertę), bo te kupowane do jedzenia się nie nadają, są ponoć zaprawione jakimiś substancjami hamującymi kiełkowanie...
Trzeba się przymierzyć...
Kawa 08:08, 26 mar 2020

piękne zeszłoroczne magnolie
mrozów mam nadzieję że juz koniec
a wysiewy masz cudne u mnei w tym roku zero poddałam sie po 2 razie
nie mam ręki co wysieję to albo nie wschodzi alpa pada
galgAsia 08:18, 26 mar 2020

Magara napisał(a)
Jak nic trzeba wrócić do tradycji, że przerwa na kawę=zajrzenie na forum bo potem noc ciemna i się nie nadąża
Helen - przybijam piątkę za męża co ma lęki jak widzi sekator
Asia-Pokrzywowa - już widzę, że w tym sezonie będzie obsuwa więc mój wątek pewnie poczeka a ja dalej będę latać po kominkach - bardzo to fajne jest tak się gościć
Gospodynię - pozdrawiam i dla Pani Matki pokłony - no ma kobita rękę do tych magnolek, może to dziedziczne? oby
i te ziemniaki w workach - intrygujące i też mi chodzi po głowie chyba już ktoś na forum to robił, kojarzy mi się Jola z widoku na jezioro, trza doczytać
No widzisz, towarzystwo już się wybudziło, a prace ogrodowe chwilowo wstrzymane, to się wyżywamy w pisaniu na forum

Odnośnie ręki do magnolii - jest okazja, żeby to sprawdzić Jedną już nabyłam, druga siedzi mi w głowie i wyjść nie chce
Pani Matce czołobitności przekazuję na bieżąco - żebyście widziały, jaką jej przyjemność tym robicie

Z ziemniaczkami chcę spróbować, na upartego jest sporo zakamarków, gdzie można te worki poustawiać. Trzeba poczekać, aż miną mrozy nocne i ogarnąć temat
galgAsia 08:23, 26 mar 2020

Kawa napisał(a)
piękne zeszłoroczne magnolie
mrozów mam nadzieję że juz koniec
a wysiewy masz cudne u mnei w tym roku zero poddałam sie po 2 razie
nie mam ręki co wysieję to albo nie wschodzi alpa pada
Cześć, Kami, witam serdecznie Miło, że do mnie zajrzałaś

U mnie prognozy pokazują, że jeszcze w przyszłym tygodniu może trochę przymrozić... Miejmy nadzieję, że to już ostatnie podrygi tej niewydarzonej zimy

Wysiewy dziękują i pięknie się kłaniają
Mi też parę razy nie wychodziły, wtedy mówi się trudno. Ale generalnie bardzo lubię ten etap, kiedy zaczyna się zielenić w doniczce
Kawa 08:59, 26 mar 2020

galgAsia napisał(a)
Cześć, Kami, witam serdecznie Miło, że do mnie zajrzałaś

U mnie prognozy pokazują, że jeszcze w przyszłym tygodniu może trochę przymrozić... Miejmy nadzieję, że to już ostatnie podrygi tej niewydarzonej zimy

Wysiewy dziękują i pięknie się kłaniają
Mi też parę razy nie wychodziły, wtedy mówi się trudno. Ale generalnie bardzo lubię ten etap, kiedy zaczyna się zielenić w doniczce

hej hej
aja myślałam ze już zostawiłam tu swój ślad
bo wątek od dawna czytam

no witam się pięknie jeszcze raz
Dorii 09:56, 26 mar 2020

Ziemniaki pewnie wystarczy kupić na targu lub w budce z warzywami. Czasem mi kiełkują a nawet w zeszłym roku na kompoście same się posadziły i zbiory miałam. Warto też takiego ziemniaczka najpierw spróbować bo te moje to się do gotowania nie nadawały do tego w smaku takie se.

W tych worach to można by je w garażu podpędzić, hmmm.
A specjalne worki to jakie?
galgAsia 10:24, 26 mar 2020

Dorii napisał(a)
Ziemniaki pewnie wystarczy kupić na targu lub w budce z warzywami. Czasem mi kiełkują a nawet w zeszłym roku na kompoście same się posadziły i zbiory miałam. Warto też takiego ziemniaczka najpierw spróbować bo te moje to się do gotowania nie nadawały do tego w smaku takie se.

W tych worach to można by je w garażu podpędzić, hmmm.
A specjalne worki to jakie?
Teraz z tym targiem to może być kłopot... Wszystkie targowiska zamknięte...
Worki to np. takie. Ale de facto nigdzie ich nie ma...