Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród bez reguł

Ogród bez reguł

Magara 00:03, 04 maj 2020

galgAsia napisał(a)
Ja też sieję koperek do ogórków i wszędzie, gdzie się da Tylko wysiany w rządku jakoś rosnąć nie chce...

Ten w rządkach siany marnieje - jako Bardzo Doświadczony Posiadacz Warzywnika Od Roku - potwierdzam
W tym sezonie sypnęłam jak kurom ziarno gdzie się dało, ale chyba niepotrzebnie, bo widzę, że z kompostem i tak się nasiało wszędzie, nawet tam gdzie nie sypałam
EDIT: to aż niewiarygodne, że u Ciebie nie pada Asia, życzę żeby deszcz przywiało w końcu
anka_ 07:02, 04 maj 2020

Pocieszające, że nie tylko u mnie aksamitki w tym roku zastrajkowały.
U ciebie Asiu juz tunel obsadzony, a my wczoraj dopiero folie naciągaliśmy. ale przekopane już i można sadzić. Tylko doba za krótka.
Ale koperek dzisiaj zasieję. Zawsze najlepszy był w tunelu.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
galgAsia 08:07, 04 maj 2020

Zana napisał(a)

No właśnie... . Jakoś mam poczucie utraconego sensu czegokolwiek.
Mnie otaczająca rzeczywistość wybitnie zniesmacza, zarówno ta epidemiczna, jak i ta druga, o której nawet pisać nie będę, bo zawał i udar gotowy...
Poczucie bezsensu, poczucie bezradności, poczucie beznadziejności... Bardzo nieprzyjemne i bardzo dołujące poczucia...
galgAsia 08:12, 04 maj 2020

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Siostro! Witaj w klubie. Już myślałam, że tylko ja tak mam. Podejrzewam, że to zewnętrzności w postaci nadmiaru idiotyzmów mają na to wpływ. Choć i tak zredukowałam sobie napływ wieści.
Siostro Ja sobie to wszystko też zredukowałam do absolutnego minimum, ale i tak jakimiś kanałami to i owo z idiotyzmów dotrze. Np. najbliższa niedziela , albo przedszkola i żłobki Na miejscu pań przedszkolanek chyba bym się napiła płynu dezynfekującego , bo jak mawiają bracia Rosjanie - biez wodki nie rozbieriosz
galgAsia 08:16, 04 maj 2020

Gosiek33 napisał(a)
Byłam, widziałam, podziwiam ale nie nadrobię wszystkiego

Też tunel bym chciała
Gosiek, tu nie ma co podziwiać , tu trzeba mi solidnego kopa zasadzić, żebym wreszcie się ruszać zaczęła, a nie snuła się po ogródku jak jakaś snuja
Tunel ma swoje plusy dodatnie i ujemne , ale fajnie go mieć. O pomidory w ogóle się nie martwię w sezonie, a my pomidory uwielbiamy . eM już się cieszy, że będzie robił swój ulubiony sos do spaghetti
galgAsia 08:20, 04 maj 2020

Magara napisał(a)

Ten w rządkach siany marnieje - jako Bardzo Doświadczony Posiadacz Warzywnika Od Roku - potwierdzam
W tym sezonie sypnęłam jak kurom ziarno gdzie się dało, ale chyba niepotrzebnie, bo widzę, że z kompostem i tak się nasiało wszędzie, nawet tam gdzie nie sypałam
EDIT: to aż niewiarygodne, że u Ciebie nie pada Asia, życzę żeby deszcz przywiało w końcu
Na dzisiaj zapowiadają opady Odnoszę się do tych zapowiedzi sceptycznie - wolę być mile zaskoczona niż niemile rozczarowana...
Mój pierwszy koperek już wzeszedł, więc należy sypnąć następną porcję.
galgAsia 08:25, 04 maj 2020

anka_ napisał(a)
Pocieszające, że nie tylko u mnie aksamitki w tym roku zastrajkowały.
U ciebie Asiu juz tunel obsadzony, a my wczoraj dopiero folie naciągaliśmy. ale przekopane już i można sadzić. Tylko doba za krótka.
Ale koperek dzisiaj zasieję. Zawsze najlepszy był w tunelu.
O widzisz, ja w tunelu nigdy koperku nie siałam... Może spróbuję
Tunel obsadzony częściowo, jeszcze koktajlowe czekają... Może dzisiaj, jak nie będzie oberwania chmury , dokończę dzieła
tulucy 08:30, 04 maj 2020

galgAsia napisał(a)
Siostro Ja sobie to wszystko też zredukowałam do absolutnego minimum, ale i tak jakimiś kanałami to i owo z idiotyzmów dotrze. Np. najbliższa niedziela , albo przedszkola i żłobki Na miejscu pań przedszkolanek chyba bym się napiła płynu dezynfekującego , bo jak mawiają bracia Rosjanie - biez wodki nie rozbieriosz

Wiadomości staram się unikać, w tv nie oglądam programów info, i to w żadnej, bo jestem zniesmaczona wszystkimi opcjami. I chyba to właśnie mnie najbardziej dołuje, że nie mam wyboru, bo każdy jest beznadziejny.
A płyny dezynfekcyjne mam zabronione przy tym innym, co muszę łykać
tulucy 08:32, 04 maj 2020

galgAsia napisał(a)
O widzisz, ja w tunelu nigdy koperku nie siałam... Może spróbuję
Tunel obsadzony częściowo, jeszcze koktajlowe czekają... Może dzisiaj, jak nie będzie oberwania chmury , dokończę dzieła

Ja w tunelu wysiałam kiedyś chyba przypadkiem, od tej pory nie sieję, a zbieram całkiem pokaźne pęczki młodego, bo zawsze zostawiam jakieś baldachy suche i to jest najlepsze rozwiązanie. Zresztą te baldachy zostawiam po całym ogrodzie, bo taki koper jako taki jest i pożyteczny i ozdobny
galgAsia 08:55, 04 maj 2020

tulucy napisał(a)

Wiadomości staram się unikać, w tv nie oglądam programów info, i to w żadnej, bo jestem zniesmaczona wszystkimi opcjami. I chyba to właśnie mnie najbardziej dołuje, że nie mam wyboru, bo każdy jest beznadziejny.
A płyny dezynfekcyjne mam zabronione przy tym innym, co muszę łykać
No to musi być coś czystego , co duszy nie skala

tulucy napisał(a)

Ja w tunelu wysiałam kiedyś chyba przypadkiem, od tej pory nie sieję, a zbieram całkiem pokaźne pęczki młodego, bo zawsze zostawiam jakieś baldachy suche i to jest najlepsze rozwiązanie. Zresztą te baldachy zostawiam po całym ogrodzie, bo taki koper jako taki jest i pożyteczny i ozdobny
Chyba właśnie tak sypnę luźną garstką od niechcenia i niech rośnie . A suchelce też zostawiam...

Tak w ogóle, to muszę Ci podziękować za piekarnicze ruszenie z posad . W pewnym momencie nie chciało mi się już eksperymentować z chlebami i leciałam na wypróbowanych przepisach. A dzięki Tobie odkryłam np. powszedni, któy bardzo przypadł nam do smaku

A z bułek to najlepsze wychodzą mi croissanty