Kasiulku, no mam ten jeden kwiatek , ale tak - to jest kwiatek tegoroczny. Nie wiem, jakim cudem jarzmianka już zakwitła
Malutkie rzodkieweczki już widać, teraz muszę szczególnie dbać o podlewanie.
Jak będę przenosiła tunel i skrzynie, muszę wykombinować miejsce na jeszcze jedną skrzynię. Jest potrzebna
A bazylii służy pobyt w tunelu, ma ciepełko, jak lubi
Byłam przekonana,że w uprawach warzyw robię błędy,bo się po prostu na tym nie znam...jak były same pomidory to sytuacja była podobna próbowałam w gruncie,w wiadrach.. i efekt zawsze taki sam! tylko koktajlowych się doczekałam w skrzyniach.
Jak już nie będziesz miała gdzie upychać to ja bardzo chętna jestem na sadzoneczki: moje jarzmianki zakupione w tym roku dopiero zielone listki wychylają
Dziś popołudniu byłam z synem w starym grodzie Santok i z wyżyn góry widokowej widziałam Cię w ogrodzie a Warta była wzburzona jak morze!
Po akcji trawnikowej fajnie było zmienić otoczenie
Trochę mi lżej, że nie tylko ja upycham kolanem rośliny w ogrodzie
Też dziś posadziłam pomidory w szklarni.
Ja mam z kolei tymianek A nagietki wsadziłam do donicy, to postawię obok wejścia. Bazylię posadziłam do gruntu, w szklarni brak miejsca
posadziłam pomidory do skrzyni-a zrobiło się zimno.....dobrze ,że mam jeszcze z 20 sadzonek ,bo jak te nie przeżyją ,to zrobię podmiankę po zimnych ogrodnikach
bazylię muszę wysiać -na razie posadziłam moje mikro sadzonki aksamitek do pomidorków i innych warzyw