Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród bez reguł

Ogród bez reguł

galgAsia 13:07, 30 wrz 2019

Ania, to mogę przyjechać na wiosnę ?!? A tak na serio, to była to cudowna wycieczka do cudownego ogrodu z cudowną Ogrodniczką. Strasznie się cieszę, że się wybrałam.
No właśnie widzę, że ja zasuwam w robocie, a tu imprezka na całego! Ale to dobrze, bo jak skończę, to to cudo z czarną porzeczką będzie już gotowe
galgAsia 13:14, 30 wrz 2019

Leje i wieje, wieje i leje od wczoraj. Normalnie apokalipsa... Zdaje się, że u mnie dopiero czwartek może być ogrodowy , z przyczyn pogodowych i pracowych. Wczoraj udało się nam tylko wykarczować korzenie, które sięgały do Chin , no i trochę skopałam nową rabatkę. Główną gwiazdą na niej ma być kielichowiec Hartlage Wine. Drugiego Venus dam w miejsce przesadzonej MW - jak już ją przesadzę... Ale za chwilę październik, więc będzie można . No właśnie plany na zakończenie sezonu są takie: 1. dokończyć reorganizację na rabacie z przegorzanami, 2. posadzić nowy żywopłot - albo chociaż przygotować miejsce i sadzić na wiosnę, 3. zrobić nową rabatkę dla kielichowca. Myślę, że raczej realne to plany .
Toszka 13:25, 30 wrz 2019

Dorii napisał(a)

Hehe sukces ma wielu ojców, tudzież matek.

To pod którą warstwą skitrać tą porzeczkę? Pod bitą śmietanę?

Ja daję na herbatniki po warstwie z kajmakiem. Na to herbatniki i już normalnie
UlaB 13:25, 30 wrz 2019

Boszzzz, musze przesadzić Edenke nie wiem jak to przezyjemy - i ona i ja Przynajmniej ma mniej kolców niz MW
Mówisz że zaraz można? Edenka mi ciagle kwitnie i ma świeże czerwone przyrosty. Gdzieś czytałam, że najlepiej je teraz wyciąć.
Gosiek33 13:30, 30 wrz 2019

Szalona dziewczyno podziwiam Twoje wojaże, zdjęcia z pierwszej wizyty pokazują mocniejsze punkty ogrodu, które ja już tylko wzrokiem ogarniam w czasie kolejnych odwiedzin. Zdecydowanie zbyt krótko było do zmroku, kolejny raz z noclegiem przyjeżdżaj. Czuję duży niedosyt
galgAsia 13:38, 30 wrz 2019

UlaB napisał(a)
Boszzzz, musze przesadzić Edenke nie wiem jak to przezyjemy - i ona i ja Przynajmniej ma mniej kolców niz MW
Mówisz że zaraz można? Edenka mi ciagle kwitnie i ma świeże czerwone przyrosty. Gdzieś czytałam, że najlepiej je teraz wyciąć.

Ula, no zaraz to tak powoli zaraz..., bo chyba musi się zrobić troszkę zimniej... Anda pisała, żeby w październiku, ale w "tym późniejszym" . No chyba, że u Ciebie farfareast ten "późniejszy" będzie wcześniej , czego Ci wcale nie życzę. Ale jak już będziesz przesadzała, to daj znać, będę Was duchowo wspierać
jolanka 13:41, 30 wrz 2019

Szkółki wykopują róże dopiero po 15 pażdziernika, wcześniej nie powinno się ich przesadzać chyba, że rosną w donicy
galgAsia 13:42, 30 wrz 2019

Gosiek33 napisał(a)
Szalona dziewczyno podziwiam Twoje wojaże, zdjęcia z pierwszej wizyty pokazują mocniejsze punkty ogrodu, które ja już tylko wzrokiem ogarniam w czasie kolejnych odwiedzin. Zdecydowanie zbyt krótko było do zmroku, kolejny raz z noclegiem przyjeżdżaj. Czuję duży niedosyt

Gosia, ja zawsze uważam, że lepiej niedosyt niż przesyt. Cieszę się ogromnie, że dotarłam i Was poznałam. I również mam niedosyt, więc i apetyt na więcej . No tak jak pisałam, na moich zdjęciach widać przede wszystkim oszołomienie ogrodem Ani. Następnym razem będę się "fokusowała" na perełkach
galgAsia 13:44, 30 wrz 2019

jolanka napisał(a)
Szkółki wykopują róże dopiero po 15 pażdziernika, wcześniej nie powinno się ich przesadzać chyba, że rosną w donicy

O widzisz Jolu, no to ja właśnie tak planuję na drugą połowę października
UlaB 13:46, 30 wrz 2019

Zapytałam o "zaraz", bo z kolei gdzies mi mignęło, że najlepiej w listopadzie. Do połowy pazdziernika to ja sie na pewno nie będę do niej brała, natomiast nie wiem czy skrócic ją już teraz, przynajmniej częściowo, czy zostawić do wiosny i wtedy skorygować długości pędów.