Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród bez reguł

Ogród bez reguł

galgAsia 09:45, 01 paź 2019

Wiatr się uspokoił. Pada deszcz, ale taki umiarkowany, bez szaleństwa. Kurcze, trochę za szybko takie listopadowe klimaty . A gdzie ZPJ?!?
wiklasia 09:56, 01 paź 2019

Jak to gdzie?! - U mnie Śląsk ZPJ pełną gębusią
galgAsia 10:32, 01 paź 2019

Nie bądź ogoniasta , podziel się!
mrokasia 10:57, 01 paź 2019

Właśnie, ja też chcę ZPJ!!! Plany mam ogrodowe!
Gruszka_na_w... 17:54, 01 paź 2019

galgAsia napisał(a)
Wiatr się uspokoił. Pada deszcz, ale taki umiarkowany, bez szaleństwa. Kurcze, trochę za szybko takie listopadowe klimaty . A gdzie ZPJ?!?

U mnie! Dzielę się.

Kiedyś marzyła mi się Paulovnia, ale nim doszło do realizacji, to skończyło się miejsce. Będę podziwiać u Ciebie.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
galgAsia 19:39, 01 paź 2019

Hehe, ma nadzieję ,że moja parocja nie osiągnie rozmiarów paulowni . Jak tylko się podzieliłaś - od razu przestało padać Dziękuję
Patrzę na zeszłoroczne zdjęcia i widzę, że w ub. roku o tej porze miałam zdecydowanie więcej kolorów i kwiatów w ogrodzie. Czyżby ta susza i ekstremalne upały tak dały się roślinom we znaki...? wcale nie byłabym zdziwiona, za to zmartwiona - bardzo
Gruszka_na_w... 20:00, 01 paź 2019

galgAsia napisał(a)
Hehe, ma nadzieję ,że moja parocja nie osiągnie rozmiarów paulowni . Jak tylko się podzieliłaś - od razu przestało padać Dziękuję
Patrzę na zeszłoroczne zdjęcia i widzę, że w ub. roku o tej porze miałam zdecydowanie więcej kolorów i kwiatów w ogrodzie. Czyżby ta susza i ekstremalne upały tak dały się roślinom we znaki...? wcale nie byłabym zdziwiona, za to zmartwiona - bardzo

Pomyliłam paulovnię z parocją. Sama widzisz, roślinne rarytasy zupełnie się mnie nie trzymają.
Wydaje mi się, że susza raczej przyspiesza jesienne przebarwienia, a najbardziej czynią to spadki temperatury. Kilkanaście dni temu kilka nocy pod rząd było u mnie bardzo chłodnych.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
galgAsia 20:28, 01 paź 2019

Też tak myślałam, z tą suszą, a tu taka niespodzianka... No dobra, chłodnych nocy jeszcze nie było
UlaB 20:40, 01 paź 2019

galgAsia napisał(a)
Też tak myślałam, z tą suszą, a tu taka niespodzianka... No dobra, chłodnych nocy jeszcze nie było

zależy gdzie.... u nas 2-3 juz było
w niedzielę wróżą nam -2 to moze jednak szybciej rusze tą Edenke
galgAsia 11:22, 02 paź 2019

U mnie dziś za oknem listopad jak się patrzy , więc wkleję kolorowe zdjęcia zrobione w połowie października ub. roku. Krzew rośnie "na mieście" i przyznam, do tej pory nie rozszyfrowałam, co to jest. Mam pewne podejrzenia, że może być perukowcem