Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród bez reguł

Ogród bez reguł

inka74 14:43, 16 cze 2020

galgAsia napisał(a)
Maleństwo prześliczne

Wiesz co? obawiam się, że możesz mieć rację Bardzo Ci dziękuję

Ławka to sobie chyba trochę tu postoi, bo nie ma specjalnie miejsca w tej chwili na nią. Jak przerobimy warzywnik z tunelem i skrzyniami, wtedy znajdziemy miejsce dla ławki.
Jeśli chodzi o krzesełka, to do kompletu są jeszcze leżaki z tego samego akacjowego drewna. Myślę jeszcze o stoliku - chętnie widziałabym taki. Ale na razie cieszę się z pergoli
Jest się z czego cieszyć A stolika nie wolałabyś drewnianego do kompletu? Są świetne i niewielkie akacjowe, okrągłe lub kwadratowe lub takie sześciokątne np. takie - pod tym linkiem jest kilka wersji.
Ten z ceramiką jest śliczny tylko prosi się o dodatek w postaci krzesełek metalowych a ty już masz drewniane. Warto w jednej tonacji wszystko mieć. Ja mam inny stolik i krzesełka i mimo iż metal w obu przypadkach to trochę mi się gryzie. Niestety od kompletu z krzesełkami stolika już nie było.
sylwik69 14:45, 16 cze 2020

antracyt napisał(a)

Bardzo dziękuję za ściągę. Będziemy w okolicach Drezdenka, muszę obczaić co będzie w miarę blisko

Naprawdę!!! zapraszam więc do mnie w przelocie Santok jest najbliżej a po drodze mieszkam ja
sylwik69 14:49, 16 cze 2020

Asia nie nadążam za Tobą,gdzie Ty tak pędzisz??? zmiany,plany,listy,malowanie,pergola,kompostowniki....to ja się starzeję! przestaję ogarniać
Miejsce wypoczynkowe z pergolą przepięknie wyszło
Kasya 15:03, 16 cze 2020

Ale lista... można się zmęczyć od czytania
galgAsia 15:47, 16 cze 2020

deszczowymaj napisał(a)
Zacna lista

antracyt napisał(a)
A ile odznaczenie Brawo dla Was!

Kasya napisał(a)
Ale lista... można się zmęczyć od czytania
Ale, ale...! to jest przecież lista na najbliższą pięciolatkę Najlepsze w niej to te odhaczania, to dla mnie największa frajda Patrzę sobie na taką listę i jest mi błogo na duszy... Bo to oznacza, że mam prawo i obowiązek odpoczywać Jest po czym
galgAsia 15:52, 16 cze 2020

inka74 napisał(a)
Jest się z czego cieszyć A stolika nie wolałabyś drewnianego do kompletu? Są świetne i niewielkie akacjowe, okrągłe lub kwadratowe lub takie sześciokątne np. takie - pod tym linkiem jest kilka wersji.
Ten z ceramiką jest śliczny tylko prosi się o dodatek w postaci krzesełek metalowych a ty już masz drewniane. Warto w jednej tonacji wszystko mieć. Ja mam inny stolik i krzesełka i mimo iż metal w obu przypadkach to trochę mi się gryzie. Niestety od kompletu z krzesełkami stolika już nie było.
No właśnie tak sobie dywaguję , czy drewniany, czy też może mozaikowy. Na krzesełku od mozaikowego to siedziałam i chyba już nie chcę , taki mało wygodny mi się wydał, nawet z podusią Kurcze, mam taki na balkonie mozaikowy stolik, chyba go wypożyczę sobie i przymierzę na żywca - będzie pasował czy będzie się gryzł Bo widzisz, ja to lubię zestawy i tonacje burzyć i kombinować trochę inaczej Muszę to po prostu zobaczyć...
inka74 16:12, 16 cze 2020

Jak masz to warto przed zakupem drugiego zobaczyć jak razem będą wyglądały - trzeba to wykorzystać, dobry plan u mnie metalowe krzesełka ładne ale nie nadają się do siedzenia na dłuższą metę, tylko na wypicie kawki. Za to na łąwce też metalowej mogę i godzinę siedzieć i gapić się w rośliny.

ja jadę dziś szukać bylin lub róż bo dziury mam w nowych rabatach i strasznie mnie to drażni. A przez net już 3 tydzień czekam na zamówienie i nic. więc chyba obrażę się na zakupy internetowe ;(
kwartet 18:34, 16 cze 2020

Asia kępy nie widzę z boku ale jeśli jest niska i zwarta to bardzo mi się widzi że Tanna ,ten menzjesi to ma taką luźną kępę i kwiatki to całkiem inne.
kwartet 18:34, 16 cze 2020

O takie

galgAsia 20:07, 16 cze 2020

sylwik69 napisał(a)
Asia nie nadążam za Tobą,gdzie Ty tak pędzisz??? zmiany,plany,listy,malowanie,pergola,kompostowniki....to ja się starzeję! przestaję ogarniać
Miejsce wypoczynkowe z pergolą przepięknie wyszło
No właśnie zrobiliśmy takie miejsce, żeby siąść i nigdzie nie gnać Bardzo dziękuję, fajnie, że się podoba

Nie pędzę, wręcz mam poczucie, że drepczę w miejscu Teraz pewnie będzie mały zastój, bo upały to nie jest to, co tygrysy lubią najbardziej... Z drugiej strony - muszę zrobić rabatę pod płotem, żeby rośliny nie wegetowały w doniczkach. No a jutro - ponieważ mężaty chodził i marudził, że koniecznie ale to koniecznie trzeba pomalować bramę - będzie malowanie. Farbę kupiłam, będzie mógł się znów wykazać Bo ja tam uważałam - i nadal uważam - że brama jest z gatunku najmniej pilnych. No ale przecież nie będę mojego ukochanego zniechęcać, jak się rwie

A w czwartek może zacząć padać deszcz