Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród bez reguł

Ogród bez reguł

galgAsia 07:23, 17 cze 2020

Basieksp napisał(a)
Ja mam do pomalowania płot, zabieramy się za niego od zeszłego roku, pewnie dlatego że mniej pilne teraz mam wytłumaczenie Pozdrawiam
Basia, bo płot albo mur to trzeba pomalować, zanim ruszą rośliny, potem się nie da, albo jest ciężko, albo są duże straty w ludziach i sprzęcie . Jeśli się nie wstrzelisz z terminem, to masz bardzo dobrą wymówkę No ale bramę to można pomalować w dowolnie wybranym czasie...
galgAsia 07:25, 17 cze 2020

Magara napisał(a)
Asiula, fajnie jest z tym Waszym miejscem wypoczynkowym, podoba mi się Grzęda z parasolem się gdzieś tam w kąciku zmieści?
Fajnie, że fajnie Zakładam, że z rabatą w tle będzie jeszcze ładniej
Miejsce na grzędę jest, spoko
galgAsia 07:29, 17 cze 2020

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Uwielbiam listy z odhaczeniami. Zwłaszcza w momencie, kiedy haków jest więcej niż połowa.
To zupełnie tak, jak ja Na połowę tej listy to jeszcze trochę poczekam, ale jest to plan kilkuletni i spieszyć się nie zamierzam Chociaż już by się chciało przejść do trochę szerszych kadrów
galgAsia 07:36, 17 cze 2020

inka74 napisał(a)
Nie chcę być pesymistką ale z wirusem wychodzi na to, że trzeba będzie nauczyć się żyć, w Chinach znowu nawrót. A patrząc na zdjęcia z pierwszego samolotu z turystami z Niemiec to i nasi długo nie wytrzymają. Co oznacza, że za rok ogród przy domu nie będzie już tak atrakcyjny. Dziś w ogrodniczym byłam świadkiem sceny jak młoda para wybierała rośliny na żywopłot bo chcieli się odgrodzić od sąsiada. Wybór: tuje albo coś liściastego ale w sumie to nie wiedzą co, nie wiedzą jaka ziemia i nawet ile słońca tam jest i ile metrów do obsadzenia. Finalnie wybrali pęcherznice a potem wyszło, że tam nawet metra głębokości w rabacie nie mają. I jak patrzę z tej perspektywy to za rok połowa z tego typu ludzi wróci po nowe rośliny bo tegoroczne umrą lub się nie spodobają. I znowu trudno będzie kupić cokolwiek ciekawego lub wcześniej polowanie trzeba będzie zrobić.
Myślę podobnie. To raczej realizm, nie pesymizm. Tacy są ludzie i już
galgAsia 07:42, 17 cze 2020

kwartet napisał(a)
Ja w zeszłym roku się za krwiściągowałam, w mym posiadaniu jest arnhem , chocolate tip, menzjesi i tanna .Wszytkie wkitrałam na jedną rabatę zobaczymy co z tego będzie za pasztet.Jedyne co mi w nich nie pasuje to zapach.
Nie mogę się doczekać rabaty na plecach altanki.
Asia a jak daleko masz do ogrodu,bo ja to tak sobie umyśliłam że tak jak ta Mary z "Tajemniczego Ogrodu" mieszkasz w zamczysku a do ogródka wymykasz się korzystając z zamaskowanej furteczki
Ania ja to mam tak jak królewna z zamku za siedmioma górami - wszędzie daleko Tak na serio, to odległość ok 5 km. Do przeżycia, nawet na piechotę sobie czasem chodzę, jak nie muszę się spieszyć i niczego ze sobą nie targam. Gorzej, jak o czymś zapomnę...
Krwiściągów nie wąchałam, a samoistnie ich zapach jakoś do mnie nie dotarł
Pasztet będzie pewnie wyborny, podobnie jak z rdestem
galgAsia 07:42, 17 cze 2020

Kasya napisał(a)

Ania a wiesz może jakie ja kreisciagi kupiłam na zieleń to życie?
Asia, zerknij na moje hosty, może cos masz i rozpoznasz
Byłam, napisałam
galgAsia 07:52, 17 cze 2020

Johanka77 napisał(a)

A Jancarz?! Zapomniałaś! Ja polecam
Jak minie pandemia to wybiorę się na mecz i odwiedzę Cię
No tak, Toruń, żużel... Nie zapomniałam, raczej się nigdy nie wkręciłam Choć jako nastolatka chadzałam na mecze z moją przyjaciółką, zapalonym kibicem, dla towarzystwa
Wy to macie z żużlem i z Bydgoszczą tak jak my... Ot, ciekawostka przyrodnicza I w obu przypadkach upchnęli nas do jednego województwa...

Johanka77 napisał(a)

Ale lista fajna!
Jak ściąga na maturę
Makusia 09:52, 17 cze 2020

Ło! Ale stron natrzaskane od wczoraj! Pergola bardzo gustowna, wpasowałaś super. Listę tez chyba muszę sobie sprawić, bo latam jak kot z pęcherzem- wszytko zaczynam, niczego nie kończę.
kwartet 11:09, 17 cze 2020

Kasia ty wahadłowo do samochodu wtedy biegałaś i prawdę powiedziawszy nie zakonotowałam . Zrób zdjęcia.
Gosiek33 13:12, 17 cze 2020

Już tylko czołgam się ale odnotowałam Twoje krzywe oko - a może krzywe sznurki i patyki. Za to pergola wynagradza wszelkie wątpliwości