Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród bez reguł

Ogród bez reguł

galgAsia 20:10, 16 cze 2020

inka74 napisał(a)
Jak masz to warto przed zakupem drugiego zobaczyć jak razem będą wyglądały - trzeba to wykorzystać, dobry plan u mnie metalowe krzesełka ładne ale nie nadają się do siedzenia na dłuższą metę, tylko na wypicie kawki. Za to na łąwce też metalowej mogę i godzinę siedzieć i gapić się w rośliny.

ja jadę dziś szukać bylin lub róż bo dziury mam w nowych rabatach i strasznie mnie to drażni. A przez net już 3 tydzień czekam na zamówienie i nic. więc chyba obrażę się na zakupy internetowe ;(
Zakupy w tym roku to faktycznie spore wyzwanie. Mnie się jakoś odechciało, przyznam bez bicia...

Tak się zastanawiam, jak to będzie, jak kiedyś się to wszystko skończy... Czy ogródki znów pójdą w odstawkę? czy jednak będziemy Anglikami Europy Środkowej
galgAsia 20:12, 16 cze 2020

kwartet napisał(a)
Asia kępy nie widzę z boku ale jeśli jest niska i zwarta to bardzo mi się widzi że Tanna ,ten menzjesi to ma taką luźną kępę i kwiatki to całkiem inne.
Faktycznie, kępa jest dosyć zwarta. Muszę przy okazji dokładnie go obfocić, żeby był materiał do przemyśleń
Ten Twój jest cudny, właśnie takiego chciałam mieć
Basieksp 20:17, 16 cze 2020

Ja mam do pomalowania płot, zabieramy się za niego od zeszłego roku, pewnie dlatego że mniej pilne teraz mam wytłumaczenie Pozdrawiam
Magara 22:55, 16 cze 2020

Asiula, fajnie jest z tym Waszym miejscem wypoczynkowym, podoba mi się Grzęda z parasolem się gdzieś tam w kąciku zmieści?
Gruszka_na_w... 23:15, 16 cze 2020

Uwielbiam listy z odhaczeniami. Zwłaszcza w momencie, kiedy haków jest więcej niż połowa.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
inka74 23:23, 16 cze 2020

Nie chcę być pesymistką ale z wirusem wychodzi na to, że trzeba będzie nauczyć się żyć, w Chinach znowu nawrót. A patrząc na zdjęcia z pierwszego samolotu z turystami z Niemiec to i nasi długo nie wytrzymają. Co oznacza, że za rok ogród przy domu nie będzie już tak atrakcyjny. Dziś w ogrodniczym byłam świadkiem sceny jak młoda para wybierała rośliny na żywopłot bo chcieli się odgrodzić od sąsiada. Wybór: tuje albo coś liściastego ale w sumie to nie wiedzą co, nie wiedzą jaka ziemia i nawet ile słońca tam jest i ile metrów do obsadzenia. Finalnie wybrali pęcherznice a potem wyszło, że tam nawet metra głębokości w rabacie nie mają. I jak patrzę z tej perspektywy to za rok połowa z tego typu ludzi wróci po nowe rośliny bo tegoroczne umrą lub się nie spodobają. I znowu trudno będzie kupić cokolwiek ciekawego lub wcześniej polowanie trzeba będzie zrobić.
kwartet 23:44, 16 cze 2020

Ja w zeszłym roku się za krwiściągowałam, w mym posiadaniu jest arnhem , chocolate tip, menzjesi i tanna .Wszytkie wkitrałam na jedną rabatę zobaczymy co z tego będzie za pasztet.Jedyne co mi w nich nie pasuje to zapach.
Nie mogę się doczekać rabaty na plecach altanki.
Asia a jak daleko masz do ogrodu,bo ja to tak sobie umyśliłam że tak jak ta Mary z "Tajemniczego Ogrodu" mieszkasz w zamczysku a do ogródka wymykasz się korzystając z zamaskowanej furteczki
Kasya 23:57, 16 cze 2020

kwartet napisał(a)
Ja w zeszłym roku się za krwiściągowałam, w mym posiadaniu jest arnhem , chocolate tip, menzjesi i tanna .Wszytkie wkitrałam na jedną rabatę zobaczymy co z tego będzie za pasztet.Jedyne co mi w nich nie pasuje to zapach.
Nie mogę się doczekać rabaty na plecach altanki.
Asia a jak daleko masz do ogrodu,bo ja to tak sobie umyśliłam że tak jak ta Mary z "Tajemniczego Ogrodu" mieszkasz w zamczysku a do ogródka wymykasz się korzystając z zamaskowanej furteczki

Ania a wiesz może jakie ja kreisciagi kupiłam na zieleń to życie?
Asia, zerknij na moje hosty, może cos masz i rozpoznasz
Johanka77 07:16, 17 cze 2020

galgAsia napisał(a)
O mamusiu, aleś mnie zastrzeliła...

W okolicach Gorzowa są przede wszystkim lasy i jeziora, dzika dzicz .
Na pewno PN Ujście Warty.
Łagów - w połowie drogi między Gorzowem a Z. Górą - zamek joannitów , jeziora.
Międzyrzecz - Międzyrzecki Rejon Umocniony, duża rzecz, nietoperze, bunkry. W samym Międzyrzeczu jeszcze zamek z XIVw.
Gościków - Paradyż - pocysterski zespół klasztorny.
Strzelce Krajeńskie - gotyckie mury obronne.
Ośno Lubuskie - pozostałości średniowiecznego grodu.
Kostrzyn - twierdza.
Lubniewice - jeziora, lasy.
Świerkocin - zoo safari.
Santok - Muzeum Grodu Santok, ujście Noteci do Warty.

Patrz, nawet nie wiedziałam, że tyle tego mamy A w okolicach Zielonej Góry drugie tyle

A Jancarz?! Zapomniałaś! Ja polecam
Jak minie pandemia to wybiorę się na mecz i odwiedzę Cię
Johanka77 07:17, 17 cze 2020

galgAsia napisał(a)

Ale lista fajna!
Jak ściąga na maturę