Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród bez reguł

Ogród bez reguł

April 07:58, 16 cze 2020

Pergola fajnie się wpisała, zmienia się u ciebie błyskawicznie Dobrze że pokonaliście trudności z krzywiznami ziemi
Kolor pergoli ... no muszę skomentować Ty już wtedy, kupując ją, podświadomie wiedziałaś w jaką kolorystykę pójdziesz
antracyt 09:02, 16 cze 2020

Asia, co ciekawego można w weekend zobaczyć w Twoich okolicach?
Kawa 09:36, 16 cze 2020

no proszę gadu gadu
a pergola stoi
inka74 09:49, 16 cze 2020

galgAsia napisał(a)
Hmmm... Jakby tu delikatnie powiedzieć... Wyszłam na największą panikarę i histeryczkę na O. Ale wczorajsze próby z patyczkami i sznurkiem doprowadziły mnie prawie do łez - no nic nie pasowało... Myślę, że po prostu możliwy margines błędu był zbyt duży. W przypadku pergoli, po dokręceniu śrub, wszystko łapało prawidłowy pion i poziom.
Tak więc problemu nie ma żadnego w zasadzie . Ten bliższy filar faktycznie jest blisko żywopłotu, ale od razu została przeprowadzona próba biologiczna i da się przyciąć żywopłot bez większego kłopotu.
wiesz co? ładnie będzie, nawet bardzo ładnie Ogród dostaje ładne ramy bo samo sedno, obraz na rabatach już jest. Bardzo dobrze te krzesełka wpisują się w miejsce altankowe kolorystycznie. Ładnie dopełniają przestrzeń.
Teraz tylko miejsce na ławkę trzeba znaleźć z widokiem na inną część ogrodu coby widoczki do delektowania się były dawkowane w zależności od pory dnia i ochoty.
galgAsia 11:40, 16 cze 2020

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

edytuję, bo wpis był już nieaktualny.
Wiedziałam, że sobie poradzicie. Piękna jest ta pergola.
Haniu, dzięki Ja to jestem człowiek małej wiary, jeśli chodzi o dokonania własne . Jakoś zawsze mam wątpliwości, czy to, co robię, będzie dobre / ładne / sensowne...
Szybka jesteś, ale ja zdążyłam przeczytać poprzedni wpis i za niego też dziękuję
galgAsia 11:50, 16 cze 2020

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Można sadzić pory zimowe.
Hehe, czyli zawsze jest pora na pora

Johanka77 napisał(a)

Hehehe…

kwartet napisał(a)
Asiu galopem to poszło.Wczoraj panika dzisiaj już stoi, jak na zakup zeszłoroczny to pięknie zgrała się kolorem z murem i panelami.
Wszelaka zielenina pierwsza klasa, widzę że krwiściąg tanna( chyba że to nie on) już kwitnie mój same liście prezentuje.
A bo mężaty jakoś tak był pełen chęci, więc się wzięliśmy wespół w zespół i postawiliśmy.

Krwiściąg był kupowany jako k. Menziesa, ale na bank to nie on. Czy to jest tanna? pojęcia nie mam. Chciałam takiego, którego kwiaty wyglądają jak ogon wiewióry , mam jeszcze tępolistnego, ale to jego pierwszy sezon u mnie, jeszcze nie kwitnie...
sarenka 12:10, 16 cze 2020

galgAsia napisał(a)
Haniu, dzięki Ja to jestem człowiek małej wiary, jeśli chodzi o dokonania własne . Jakoś zawsze mam wątpliwości, czy to, co robię, będzie dobre / ładne / sensowne...
Szybka jesteś, ale ja zdążyłam przeczytać poprzedni wpis i za niego też dziękuję

Też mam tak jak Ty...
galgAsia 12:40, 16 cze 2020

lilarose napisał(a)

Naprawdę kocimiętka? Ale ma tłuste kwiatostany! No muszę ją mieć!
Serio, serio , kocia miętka to jest U mnie po ulewie się rozkłada, u Mirki niekoniecznie. Może u mnie ma zbyt dobrą ziemię...
Kwiaty są oblegane przez bzyczki od wschodu do zachodu słońca, to jest dla mnie najważniejsze Rozgrzana słońcem fajnie pachnie, i kwiaty, i liście. Nie potrzebuje niczego do szczęścia

lilarose napisał(a)
no w takich okolicznościach przyrody będzie Wam sie dobrze odpoczywało.
Pergola i okolice piękne
Dziękuję Ci bardzo U mnie, póki co, jest tak mało cienia, że zrobienie tego miejsca było ze wskazań życiowych
Okolice wymagają jeszcze dużo pracy, ale dzięki pomocy dziewczyn mam już jakiś plan, co i jak
galgAsia 12:45, 16 cze 2020

mrokasia napisał(a)
Asiula, fajowa ta pergola . Bardzo ładnie wygląda w tym miejscu. I oczywiście żadnych uskoków i nierówności nie widać. Będziecie robić jakiś placyk?
Kasiulku, dzięki bardzo Dziś tak sobie popatruję na zdjęcia tej pergoli i podoba mi się coraz bardziej

Placyk absolutnie tak, natomiast musiałam odwrócić kolejność, bo u mnie po prostu nie ma gdzie się schować przed upałem i palącym słońcem. Myślę, żeby zrobić tak jak Ty, z płyt chodnikowych 50x50 cm, taki kwadrat bez narożników. Zobaczymy, co najpierw - rabata czy placyk. Bo bez placyka damy radę, a w upały rośliny w doniczkach będą cierpiały.
galgAsia 12:48, 16 cze 2020

wiklasia napisał(a)
Uważaj i spiesz się, bo widzę, że jedna miejscówka pod altanką już zajęta.
A ja mam jeszcze w zapasie inne siedziska
Oj, mężatemu miejscóweczka bardzo przypadła do gustu

Helen napisał(a)
Asia, ja się wpraszam na kawkę
Helen, oczywiście, tylko muszę jakiś stolik kawowy skombinować

Kasya napisał(a)

i zza krzakow tez ladnie wyglada
Im więcej krzaków, tym ładniej