Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród bez reguł

Ogród bez reguł

galgAsia 10:25, 10 sie 2020

BasiaLT napisał(a)

Asiu co to za roślina? u mnie się taka wysiała na rabacie. Kompletnie nie mam pojęcia skąd. Chyba ptaki przyniosły.
Basiu, to jednoroczny wilczomlecz białobrzegi. Jest bardzo dekoracyjny i ma duży samosiew, więc jak się pojawił, to już będzie Ten jest u Mamy, a ja mam zamiar go zaprosić do siebie bo świetnie rozjaśnia wszelkie zakątki i jest kompletnie bezobsługowy.
galgAsia 10:37, 10 sie 2020

jolanka napisał(a)
Asiu, fajnie te płyty wyglądają, będzie super
Mam pytanie, jak je układaliście? Tak na płasko na gruncie czy na legarach? Mam taki placyk gdzie chce ustawiać grill i zastanawiałam się czy te zapinane czy tez normalne płyty położyć.
Jolu, one mają takie wypustki, więc można je położyć na gruncie i fajnie się stabilizują. Ja tak właśnie położyłam. Zobaczymy, jak to wyjdzie w praniu, czy zielsko nie będzie przerastać. Ich niewątpliwą zaletą jest proste układanie i składanie, no i waga - 1,9kg. A to dla nas, zarobionych ogrodniczek, sprawa niebagatelna
tulucy 11:07, 10 sie 2020

Ja chyba odpuszczam sezon okazuje się, że czeka mnie niezła roz....cha jesienią i wiosną, w reorganizacją prawie wszystkiego w ogrodzie. To teraz tylko utrzymanie leci... i planowanie
galgAsia 12:07, 10 sie 2020

tulucy napisał(a)
Ja chyba odpuszczam sezon okazuje się, że czeka mnie niezła roz....cha jesienią i wiosną, w reorganizacją prawie wszystkiego w ogrodzie. To teraz tylko utrzymanie leci... i planowanie
Lucy, jak ja Ciebie rozumiem Utrzymanie status quo to i tak robota na całego Też czekam na jesień z warzywnikiem.
deszczowymaj 12:22, 10 sie 2020

Hej Asiulku Macham i pozdrawiam poniedziałkowo
galgAsia 09:32, 11 sie 2020

deszczowymaj napisał(a)
Hej Asiulku Macham i pozdrawiam poniedziałkowo
Asiul, odmachowuję wtorkowo
Ostatnio czas mi się skurczył jak gacie w praniu A upał wysysa ze mnie wszystkie siły... Ograniczam się do podlewania - bo u mnie oczywiście nie pada , i do zbierania ogórków - bo owocują, ku mojemu zdumieniu (podobno u większości nie...)

Oby do piątku Urlop
tulucy 17:07, 11 sie 2020

Teraz to nawet utrzymanie leży i paruje... No nie da się... Urlop biegnie... A roboty nie ubyło.

Edit. Zapomniałam zeznać, że i u mnie ogórki obrodziły latoś. Przerabiam.
andzia458 18:20, 11 sie 2020

Ja ogórków już się narobiłam. Teraz jestem na etapie przerabiania pomidorów.
galgAsia 22:20, 11 sie 2020

tulucy napisał(a)
Teraz to nawet utrzymanie leży i paruje... No nie da się... Urlop biegnie... A roboty nie ubyło.

Edit. Zapomniałam zeznać, że i u mnie ogórki obrodziły latoś. Przerabiam.
Upał niemiłosierny. Ja nie daję rady, ze wszystkim jestem do tyłu. Jedyne co, to codziennie podlewam, bo bez tego to już pustynia.

Ogórki na razie małosolne, do zjedzenia. Nie wiem, czy starczy na kiszenie.

andzia458 napisał(a)
Ja ogórków już się narobiłam. Teraz jestem na etapie przerabiania pomidorów.
Pomidory u mnie dopiero zaczynają, pojedyncze sztuki dostają rumieńców.

Dziwny ten rok bardzo, wszystko rośnie jakoś inaczej...
galgAsia 22:29, 11 sie 2020

Musicie mi uwierzyć na słowo, bo nie zrobiłam zdjęcia - zaczęły kwitnąć rozchodniki