Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród na wzgórzu, czasem trochę pod górkę

Ogród na wzgórzu, czasem trochę pod górkę

Dorii 15:20, 17 kwi 2021

Las czosnków, ciekawe ile z tego zakwitnie, rozsadzałam na jesieni i dużo małych cebulek było.

Liliowce na ostatnim zdjęciu, świecą cudnie zielenią na rabacie.
Dorii 15:24, 17 kwi 2021

Lilia mortagon, myślałam że po niej bo po posadzeniu wypuściła pęd i on zmarniał. A teraz są trzy duże i kilka małych. Chyba że posadziłam tam coś i zapomniałam ale wygląda na lilie.

A tu mam pytanko, posadzone za głęboko czy one tak mają?

Anda 15:29, 17 kwi 2021

One tak mają
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 15:29, 17 kwi 2021

Czosnki też bym musiała porozdzielać...

Fajnie wiosennie się robi u Cię
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Dorii 16:12, 17 kwi 2021

Dziękuję co wiosnę się zastanawiam czy ich nie przesadzić. Nie mnożą się i się zastanawiałam czy nie za głęboko posadzone. A może to dlatego że mają za sucho pod brzozami. Teraz już wiem że za głęboko nie.

Szukam wiosny na siłę, z daleka świecą żółte krokusy, fiołki i jasnozielone liliowce, resztę z lupą trzeba szukać :-\
Anda 18:53, 17 kwi 2021

Nie mnożą się? Hmm... Posadź jakąś mniej wyfikaną odmianę, to będą się mnożyć że coś U mnie w przedogródku, gdzie jest susza i upał, rośnie ich coraz więcej.
TAR 19:06, 17 kwi 2021

wiosny masz sporo i ile czochów, jak zakwitna to miodzio bedzie. u mnie rozkwita powoli magnolia Watrlily.

przepiekny Crimson dzis do mnie przyjechal, 5-cio pienny, u Ciebie bylby znakomitym soliterem a ja dumam gdzie go posadzic, bo okazaly nad wyraz
Dorii 20:32, 17 kwi 2021

Hehe Tarcia jak nie znajdziesz miejsca to cię poratuję ;-P
Dorii 20:37, 17 kwi 2021

Anda napisał(a)
Nie mnożą się? Hmm... Posadź jakąś mniej wyfikaną odmianę, to będą się mnożyć że coś U mnie w przedogródku, gdzie jest susza i upał, rośnie ich coraz więcej.

Hmm może być że to jakiś odmianowy, szkoda że się nie mnoży bo w masie jest moc. A może jak odmianowy to lepszej gleby potrzebuje. Może jednak przesadzę jak dam radę wydłubać je z brzozowych korzeni. Będę szukać zwykłych.
Dorii 20:41, 17 kwi 2021

Miło zaskoczyły mnie sasanki, posiane w zeszłym roku. przesadzałem takie maleństwa że nie dawałam im szansy na przeżycie a tu jednak. Przycinając lawendę wtykałam co większe gałązki w wolne miejsca na rabacie i o mało nie wypieliłam tych sasanek, nadal maleństwa ale są. Ktoś wie ile będę czekać na kwiatki?