Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród na wzgórzu, czasem trochę pod górkę

Ogród na wzgórzu, czasem trochę pod górkę

kasia1 07:31, 15 kwi 2021

Podziwiam Dorii, bo wiem, ile to sił i stresu kosztuje
Roocika 13:07, 15 kwi 2021

Za kładzenie płytek to szacun, mój mąż też kładł i miał strasznego stresa Raz nawet położył a potem zdjął z jednej ściany i położył znowu

Ja kładłam kostkę z mężem, ciężka robota.
Dorii 13:29, 15 kwi 2021

Dzięki dziewczyny :-*

W kuchni kładłam dwa razy bo jak kładłam przedostatnim rządek okazało się że poziom źle wyznaczyłam (poziomica metrowa to trochę malo) i płytki się schodzą. Zdarłam wszystko i kolejnej nocy od nowa. Płytki 10x10cm więc zabawy było.
pestka56 13:29, 15 kwi 2021

Też się zaliczam do tych co zamieszkali w niewykończonym i sami robili. Sami robimy nadal, bo o ile w pewnym momemncie zdecydowaliśmy poddasza nie wykańczać, to okazało się to jednak częściowo błędem, a częściowo znowu jest potrzebne. Więc znowu remont, czy może pół budowa

Dzięki jednak za wszelkie wspomnienia
pestka56 13:33, 15 kwi 2021

Kładzenia kafli „na tymczasem” uczyłam się w wiatrołapie i w kuchni. „Tymczasem”, jak to „tymczasem” wytrzymało swoje i ciągle jest, więc chyba mi nieźle poszło. Ale płytki trawertynowe w naszej łazience położyłam już niemal zawodowo.
Brukowałam też ścieżkę przy domu z kamieni zebranych w naszej ziemi.
W sumie to niezła frajda
Dorii 14:03, 15 kwi 2021

Nie święci garnki lepią a w czasach YouTube można się wszystkiego nauczyć. Największym problemem są dobre narzędzia, które są bardzo drogie.
Zakrecona 15:23, 15 kwi 2021

Ja tez blokowcem nie jestem Miałam blokowy incydent, bo wyjścia nie było, ale jak się znalazło, to nawet pomieszkiwałam na kupie z Rodzinką, żeby coś już w domu wykańczać za pieniądze ze sprzedaży.

W 2015 się wprowadzałam,a jeszcze mam 3 żarówki zamiast żyrandoli, aż wstyd

Dużo rzeczy sami robiliśmy, ale największy wyczyn, to eM porwał się z kolega na podłogówkę

Chyba sobie te wszystkie prace trzeba dawkować, dla lepszego zdrowia psychicznego. Nie ma się co spieszyć, dzieci szybko rosną, póki małe, to raczej priorytet
TAR 15:30, 15 kwi 2021

Dorii napisał(a)
Nie święci garnki lepią a w czasach YouTube można się wszystkiego nauczyć. Największym problemem są dobre narzędzia, które są bardzo drogie.

teraz to przynajmniej sa wypozyczalnie kiedys sie pozyczalo od znajomkow lub zakup za własna kase.
Agatorek 17:55, 15 kwi 2021

Dorii napisał(a)
Oczywiście po ciemku nie kładłam. Oprawy oświetleniowe szwagier założył więc na brak światła nie narzekaliśmy
Jak gościu od łazienek przyjechał to mu mówię żeby nie było gorzej niż te co sama kładłam bo zła będę. Miał stresa facet ;-P
W wiatrołapie żeby 'łatwiej' było to płytki 30x60 w jodełkę położyłam.
Idealnie nie jest ale wiele razy widziałam dużo gorzej położone przez fachowca.

U nas, gdy nie mogłam osobiście nadzorować kładzenia płytek, to każdą ścianę rozrysowywałam na kartce z ułożeniem płytek, z dokładnymi pomiarami, informacją od jakiej płytki (jak mają przyciąć na początku, żeby były równe płytki na końcach ściany) mają zacząć itp.(dzięki temu nie zostawało ich za dużo, bo zamawialiśmy z małym zapasem tylko ).

Ale przeboje i tak były różne, jak to na budowie
Dorii 20:18, 15 kwi 2021

Hehe, prawie jakbyś sama kładła