Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród na wzgórzu, czasem trochę pod górkę

Ogród na wzgórzu, czasem trochę pod górkę

Dorii 14:47, 07 maj 2021

Dorii 14:49, 07 maj 2021

antracyt 14:55, 07 maj 2021

Te tulipany to trochę do krokusów podobne podobają mi się
TAR 15:20, 07 maj 2021

te fioletowe barwinki cudo. i te tlipanki bardzo urocze. wreszcie i na wzgorze wiosna dotarła jak tam zdroweczko? Moze wybierasz sie na Ogrodowa Wielką Majowke na Kolibkach?
Dorii 15:38, 07 maj 2021

Tulipanki moje uwielbiam, cudny kolor mają. W tym roku nie jest im dane pokazać co potrafią. W zeszłym roku były niższe i dopiero z czasem się trochę wyciągnęły. W tym wyciągnęły się ale nadal zamknięte. I chyba kolor jakby wyblakły. Takie trochę sponiewierane przez wiatr deszcz i zimnicę.
Zeszłoroczne żarówki

Tarciu, barwinkiem mogę się podzielić, sporo już go mam, na żywo jeszcze ładniejszy kolorek ma. A niebieski jest od ciebie.
Czytałam że się wybierasz, nie znałam tej imprezy. Kusi ale ja to nie bardzo lubię tłumy i problemy z parkowaniem. Zobaczę jeszcze. A wy kiedy jedziecie?
TAR 19:03, 07 maj 2021

My jutro rano jedziemy ok. 9 , musze do klifu podjechac lapki obejrzec wiec po kolibkach podjade. gdyby nie to to tez pewnie bym nie jechala, bo pogoda ma byc taka sobie. Barwinek ode mnie? jakim cudem tego fioletowego mozesz mi uszczknac, jest boski, dziekuje. moge sie odwdzieczyc Variegatą, ma bardzo ładne ogromne kwiaty, co sezon wywalam caly wór. a on odrasta jak głupi
Roocika 19:17, 07 maj 2021

Dorii napisał(a)
Przyszłam troszeczkę ponarzekać. Maj a wiosna w powijakach, ciepła troszeczkę trzeba roślinom a tu temperatury jak na przedwiośniu. Tulipany botaniczne wyglądają jakby zaraz miały przekwitnąć a nawet nie zakwitły.

Uwielbiam takie energetyczne kolory, wiosna bardzo pożądane
Dorii 20:41, 07 maj 2021

TAR napisał(a)
My jutro rano jedziemy ok. 9 , musze do klifu podjechac lapki obejrzec wiec po kolibkach podjade. gdyby nie to to tez pewnie bym nie jechala, bo pogoda ma byc taka sobie. Barwinek ode mnie? jakim cudem tego fioletowego mozesz mi uszczknac, jest boski, dziekuje. moge sie odwdzieczyc Variegatą, ma bardzo ładne ogromne kwiaty, co sezon wywalam caly wór. a on odrasta jak głupi

No właśnie pogoda, ech. Zobaczymy może też się z domu wyrwiemy.

Barwinek przy okazji jakiejś rośliny oczywiście. Mam ten i jeszcze taki z dużymi liśćmi nakrapianymi ale ten przemarzł zimą i jeszcze się zbiera.
Gratis też mam coś cebulowego w marcinkach.
Te co mam barwinki chyba mi wystarczą, chcę pomieszać za i pod świerkami z fiołkami i konwalią ale ta ostatnia puki co nie bardzo chce rosnąć ale mam jedną sadzoneczkę kupioną w zeszłym roku.
Dorii 20:44, 07 maj 2021

Roocika napisał(a)

Uwielbiam takie energetyczne kolory, wiosna bardzo pożądane

Oj tak, mam jeszcze floksa w tym kolorze pod grujecznikiem (w tym samym kółku co krokusy miałam) ale że zimno to się bardzo ociągają z kwitnieniem
TAR 21:13, 07 maj 2021

ciekawam co za cebulke dostalas, pewnie czosnek lub jakis tulipan

konwalii troche kupilam w ogrodniczym, sporo dostalam od mamy, jej sie plenia na potege i troche od Ewy z FM, ten to dopiero sie rozlazi. jak chcesz to dam ci klącze lub dwa. tylko zebys mnie potem nie przeklela konwalie pewne, sprawdzone, ze kwitna