Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród na wzgórzu, czasem trochę pod górkę

Ogród na wzgórzu, czasem trochę pod górkę

Gosialuk 21:20, 07 maj 2021

Wiosna zimna, to nie dziwota, że się niektóre rośliny ociągają. U mnie też jeszcze szału nie ma. Wszystko mniejsze niż w Rzeszowie.
Barwinek fioletowy bardzo ładny.
Dorii 21:29, 07 maj 2021

Tulipan raczej nie, hiacynt mi się kojarzy.
Pewnie że chcę, a przeklinać będę siebie jakby co bo i tak bym w końcu kupiła, uwielbiam ich zapach.
Dorii 21:34, 07 maj 2021

Gosialuk napisał(a)
Wiosna zimna, to nie dziwota, że się niektóre rośliny ociągają. U mnie też jeszcze szału nie ma. Wszystko mniejsze niż w Rzeszowie.
Barwinek fioletowy bardzo ładny.

Ociągają to ociągają, poczekać mogę tylko mam wrażenie że przez tak niską temperaturę nie wszystkie kwitną tak jakby mogły. Większość potrzebuję przede wszystkim słońca a tego mało i do tego ten wiatr.
Barwinek tak mi się podobał że kupiłam kilka doniczek, teraz myślę że wystarczyła by jedna, ładnie nabrał masy i wąsy też już ukorzenione widzę. Trzeba będzie go pilnować.
Agatorek 20:29, 08 maj 2021

Dorii, nie masz co narzekać. Wszędzie wiosna się ociąga, pogoda beznadziejna i wszystko śpi. Podobno już niedługo ma być więcej slonka
TAR 20:54, 08 maj 2021

Dora a u Was jaka dzis pogoda, wiesz ze u nas nawet kropla deszczu nie spadla a cala droge od lotniska do Gdyni lalo, musielismy najpierw do klifu a potem na piknik. od 12 przestalo padac i pogoda sie zrobila. ale droga powrotna znowu w deszczu od Gdyni do Kowal. a u nas pelne slonce, pobyczylam sie na tarasie. Piknik bardzo fajny, chco roslinek tyle co kot naplakal ale kupilam sobie orszeline Pink Spire i malutka hortensje dębolistna Harmony. Głownie byly loklane produkty spozywcze, mnostwo stoisk z serami, miodem, tureckie przysmaki, wina i nalewki. i polanka z foodtruckami. za to pozniej spacer po Kolibkach przyjemny, drzewa w formie ktora lubie najbardziej, graby ze swiezymi listkami i łany zawilcow. Mnostwo uroku i ogromna ilosc roznych ptakow.
Dorii 21:59, 08 maj 2021

Agatorek napisał(a)
Dorii, nie masz co narzekać. Wszędzie wiosna się ociąga, pogoda beznadziejna i wszystko śpi. Podobno już niedługo ma być więcej slonka

Na pogodę nic nie poradzimy, można tylko sobie ponarzekać.
Jutro u mnie ma być 19 stopni. Toż to szoku termicznego można dostać w nocy jeden na plusie.
Dorii 22:07, 08 maj 2021

TAR napisał(a)
Dora a u Was jaka dzis pogoda, wiesz ze u nas nawet kropla deszczu nie spadla a cala droge od lotniska do Gdyni lalo, musielismy najpierw do klifu a potem na piknik. od 12 przestalo padac i pogoda sie zrobila. ale droga powrotna znowu w deszczu od Gdyni do Kowal. a u nas pelne slonce, pobyczylam sie na tarasie. Piknik bardzo fajny, chco roslinek tyle co kot naplakal ale kupilam sobie orszeline Pink Spire i malutka hortensje dębolistna Harmony. Głownie byly loklane produkty spozywcze, mnostwo stoisk z serami, miodem, tureckie przysmaki, wina i nalewki. i polanka z foodtruckami. za to pozniej spacer po Kolibkach przyjemny, drzewa w formie ktora lubie najbardziej, graby ze swiezymi listkami i łany zawilcow. Mnostwo uroku i ogromna ilosc roznych ptakow.

U nas pogoda w kratkę, raz słońce raz deszcz. Oczywiście wiało dość mocno i dopiero wieczorem się zrobiło ładnie. Pogoda była niepewna więc sobie odpuściliśmy piknik, może jutro. A jak z ilością ludzi?
Dorii 22:07, 08 maj 2021

Dołączyłam właśnie do grona tetrisowiczów. Chcąc posadzić lilaka musiałam przesadzić proso, liliowce i rozplenicę. Aby posadzić rozplenicę musiałam przesadzić kocimiętkę. A na koniec stwierdziłam że w pozyskane miejsce lepiej pasowała by krzewuszka a w jej miejsce lilak ale to już w innym terminie tak więc lilak nadal w donicy, heh
TAR 22:44, 08 maj 2021

ludzi srednio, chyba pogoda odstraszyla. jutro zapowiadaja ladna pogode i chce ogrodowo podzialac mam do wykopania z 8 metrow Ice Dance, popakuje w wory i niech sie kompostuje. a posadze to co od ponad miesiaca zalega pod garazem w kartonach
Kim 23:02, 08 maj 2021

Dorii napisał(a)
Dołączyłam właśnie do grona tetrisowiczów. Chcąc posadzić lilaka musiałam przesadzić proso, liliowce i rozplenicę. Aby posadzić rozplenicę musiałam przesadzić kocimiętkę. A na koniec stwierdziłam że w pozyskane miejsce lepiej pasowała by krzewuszka a w jej miejsce lilak ale to już w innym terminie tak więc lilak nadal w donicy, heh

Ooo...jak ja to dobrze znam