TAR
14:38, 23 mar 2023

glupio mi to pisac ale jeszcze nie jestem gotowa na powroty
chwilowo nie ogarniam zmeczenia
moze jak wiosna rusze do pracy to jakos sie zacznie krecic. ostatnie miesiace mamy mocno intensywne. a tymczasem borem lasem, dokonalam zakupow 2 judaszowcow: Rising Sun (na ktorego jakis czas temu polowalam), judaszowca Pink Pom Poms, 2 lagerstroemie na rabate przytarasową - te dzis przyszly musze sprawdzic jaki wygladaja sadzonki. Do tego 2 buki Asplenifolia szczepione, klona polnego Pulverulentum, Postelense i Silver Celebration oraz polnego bez odmiany, Mam kilka miejsc na dzialce gdzie chcialabym jednak przeslonic sie od sasiadow i od drogi a wiesz, ze ja nie jestem tujowa. Geste klony tez dadza rade.
Po przeprowadzce skupie sie na wyborze roslin niższego rzędu ale jeszcze nie bylin, jakichs krzewow, malych iglakow itp. Planuje mocno ograniczyc trawy w tym ogrodzie, jedyne jakie sa na liscie chciejstw to oczywiscie śmiałki, drżaczka, molinie, hakonki, trzcinniki Overdam, palczatki. żadnych miskantow, pros, kostrzew, stip, carexow a juz bron swarogu rozplenic. okroilam czesc nasadzeniowa do minimum ale i tak mnie przeraza ilosc mniejsca do zagospodarowania

Po przeprowadzce skupie sie na wyborze roslin niższego rzędu ale jeszcze nie bylin, jakichs krzewow, malych iglakow itp. Planuje mocno ograniczyc trawy w tym ogrodzie, jedyne jakie sa na liscie chciejstw to oczywiscie śmiałki, drżaczka, molinie, hakonki, trzcinniki Overdam, palczatki. żadnych miskantow, pros, kostrzew, stip, carexow a juz bron swarogu rozplenic. okroilam czesc nasadzeniowa do minimum ale i tak mnie przeraza ilosc mniejsca do zagospodarowania