Zuza, wspaniała różana kolekcja Piękne zdjęcia. Zapach mogę sobie tylko wyobrazić
Piszesz że już przekwitają? U mnie w cieniu dopiero zaczynają. Aldenka ma pierwsze kwiatki. Dinky pewnie dziś jak wrócę z pracy już też otworzy.
Dziewczyny, zielsko jest smaczne i zdrowe, szczególnie z własnego ogrodu
Mężaty też nosem kręci jak dostaje tylko to, ale latem w upały jest bardziej tolerancyjny
ps. dzisiaj mam faszerowane kaszą cukinie (też bezmięsne)
Smacznego w takim razie
Dosiewałam wczoraj kolejną partię fasolki. W tym roku to wysiewy na wesoło, każdy rzut w innym kolorze - zbieram teraz fioletową, następna będzie zielona, a ostatnia żółta
W mini sadzie pierwszy raz mam tak oblepione jabłonki Uroczo to wygląda i już się nie mogę doczekać zbiorów Powinnam obrywać nadmiary, ale na razie tylko skubię pojedyncze owoce jako dodatek do kompotów.
Moje Aldenki łapią już kolor pistacjowy
Wczoraj zrobiłam inwentaryzację odmian na dzikiej różance(nie mogłam się połapać w rugosach, z kwiatami jednak łatwiej je rozpoznać ) i przy okazji policzyłam całe ogrodowe towarzystwo. Wyszło, że jestem posiadaczką 62 krzaków różanych, z czego kwitnie już tylko ok 1/3, więc to raczej bliżej końca.
Cienisty ogród ma jak widać sporo plusów Chociaż z tym słońcem u mnie nie narzekam, hamakowa fajne kolory właśnie chwyciła
62 krzaki różane na słońcu, robią większą robotę niż 90 w cieniu... jak widać na załączonych obrazkach.
Muszę zrobić inwentaryzację i zobaczyć ile tak dokładnie mi zostało róż, bo w szczytowym momencie było 131...
Teraz najlepiej się prezentują Pomponelle i Mini Eden Rose.
Super ci kwitną te czarne malwy. Chyba wysieję takie w przyszłym roku bo są bardzo efektowne
U mnie fasolka jeszcze w kwiatach, ale zebrałam moje pierwsze w życiu ogórki - całe 3 sztuki . Cukinia tłoczy choć większość to męskie kwiaty... Może się rozkręci.