Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

Roocika 08:01, 12 lip 2023

Mój też to samo, mówi, że po warzywach jest głodny
April 08:28, 12 lip 2023

Zuza, wspaniała różana kolekcja Piękne zdjęcia. Zapach mogę sobie tylko wyobrazić
Piszesz że już przekwitają? U mnie w cieniu dopiero zaczynają. Aldenka ma pierwsze kwiatki. Dinky pewnie dziś jak wrócę z pracy już też otworzy.
antracyt 09:03, 12 lip 2023

Dziewczyny, zielsko jest smaczne i zdrowe, szczególnie z własnego ogrodu
Mężaty też nosem kręci jak dostaje tylko to, ale latem w upały jest bardziej tolerancyjny
ps. dzisiaj mam faszerowane kaszą cukinie (też bezmięsne)
antracyt 09:19, 12 lip 2023

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Zuza, dzięki Tobie odkryłam u siebie zdatną do konsumpcji szparagówkę. Podczas podlewania przyjrzałam się dolnym partiom krzaczkw, a tam już mnóstwo strączków.

Smacznego w takim razie
Dosiewałam wczoraj kolejną partię fasolki. W tym roku to wysiewy na wesoło, każdy rzut w innym kolorze - zbieram teraz fioletową, następna będzie zielona, a ostatnia żółta

W mini sadzie pierwszy raz mam tak oblepione jabłonki Uroczo to wygląda i już się nie mogę doczekać zbiorów Powinnam obrywać nadmiary, ale na razie tylko skubię pojedyncze owoce jako dodatek do kompotów.
antracyt 09:23, 12 lip 2023

Magara napisał(a)

Zuza, co to jest to białe przy różach? Mam na końcu języka ale nie pomnę Czy to jest to coś bardzo ekspansywne???

P.S. I pięknie u Ciebie i apetycznie

To przetaczniki. Na pierwszym planie niski kłosowy, a w tle wysoki chyba długolistny. U mnie nie jest inwazyjny, ten drugi się sieje ale nienachalnie.
antracyt 09:37, 12 lip 2023

April napisał(a)
Zuza, wspaniała różana kolekcja Piękne zdjęcia. Zapach mogę sobie tylko wyobrazić
Piszesz że już przekwitają? U mnie w cieniu dopiero zaczynają. Aldenka ma pierwsze kwiatki. Dinky pewnie dziś jak wrócę z pracy już też otworzy.

Moje Aldenki łapią już kolor pistacjowy
Wczoraj zrobiłam inwentaryzację odmian na dzikiej różance(nie mogłam się połapać w rugosach, z kwiatami jednak łatwiej je rozpoznać ) i przy okazji policzyłam całe ogrodowe towarzystwo. Wyszło, że jestem posiadaczką 62 krzaków różanych, z czego kwitnie już tylko ok 1/3, więc to raczej bliżej końca.
Cienisty ogród ma jak widać sporo plusów Chociaż z tym słońcem u mnie nie narzekam, hamakowa fajne kolory właśnie chwyciła
antracyt 09:45, 12 lip 2023

Łączka zdziczała już bardzo - lubię ją taką

Szczypta widoków spożywczych na koniec i wracam do pracy

Miłego dnia - u mnie w końcu trochę popaduje
April 10:11, 12 lip 2023

62 krzaki różane na słońcu, robią większą robotę niż 90 w cieniu... jak widać na załączonych obrazkach.
Muszę zrobić inwentaryzację i zobaczyć ile tak dokładnie mi zostało róż, bo w szczytowym momencie było 131...
Teraz najlepiej się prezentują Pomponelle i Mini Eden Rose.

Super ci kwitną te czarne malwy. Chyba wysieję takie w przyszłym roku bo są bardzo efektowne
Anda 10:31, 12 lip 2023

Zuza, nic nowego nie napiszę Róże piękne, byliny piękne, zbiory piękne. Na wakacje wyjeżdżać raczej nie musisz

U mnie susza straszna. Spadły 3 krople i w oka mgnieniu wyschły.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
mrokasia 10:32, 12 lip 2023

U mnie fasolka jeszcze w kwiatach, ale zebrałam moje pierwsze w życiu ogórki - całe 3 sztuki . Cukinia tłoczy choć większość to męskie kwiaty... Może się rozkręci.