Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

antracyt 21:31, 15 cze 2020

Chyba im w tym roku dogodziłam obornikiem i gnojówką z pokrzyw Następna porcja w produkcji, tym razem z dodatkiem skrzypu.
Gdyby mi się jeszcze udało pozbyć skoczka, to byłoby prawie idealne
Anda 22:09, 15 cze 2020

antracyt napisał(a)
Chyba im w tym roku dogodziłam obornikiem i gnojówką z pokrzyw Następna porcja w produkcji, tym razem z dodatkiem skrzypu.
Gdyby mi się jeszcze udało pozbyć skoczka, to byłoby prawie idealne

Podobno gnojówka lub wyciąg z piołunu ma dobre działanie.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
antracyt 22:19, 15 cze 2020

Piołunu u mnie nie widziałam, ale robi się gnojówka z wrotyczu. Miała być na mszyce, ale może na skoczka też zadziała.

Muszę napisać do szkółki o prośbę w identyfikacji pomylonej róży. Miała być Bienenweide Rot, a jest takie coś. Nie będę reklamować bo mi się podoba, jest super zdrowa i przyjemnie pachnie, ale fajnie by było wiedzieć co to, zamiast kolejnej nn.
Helen 06:11, 16 cze 2020

Dziewczyny, dziękuję za zaproszenia, kiedyś na pewno dojadę
Anda 06:57, 16 cze 2020

To pewnie Bienenweide Rosa
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
antracyt 07:49, 16 cze 2020

Anda, to może być to
Dzięki
antracyt 07:50, 16 cze 2020

Helen napisał(a)
Dziewczyny, dziękuję za zaproszenia, kiedyś na pewno dojadę

Obyś się na poziomki załapała
antracyt 08:54, 16 cze 2020

Poranny obchód ogrodu zrobiony, szykuje się gorący dzień.
Na kwiatach wszelakich (głównie rózach) grasuje mi w tym roku plaga żuków zjadających płatki.

A na MW chyba opuchlaki, jeszcze wczoraj tych dziur na liściach nie miała. Gnojówkę z wrotyczu doglebowo tylko na nie stosować czy oprysk coś pomaga? Owadów nie widać, tylko dziury są...

A dynia w kompostownika nabiera masy
violaskom 10:22, 16 cze 2020

Masz piękną kolekcję róż. Dynia na kompostowniku wygląda świetnie. Bardzo jestem ciekawa tej gnojówki z wrotyczu. Ja już któryś rok z rzędu nastawiam się na nią by walczyć z opuchlakami. Jakoś do tej pory nie udało mi się tego zrobić. Czy wrotycz musi kwitnąć, czy mogą być same liście? Czy będziesz nią podlewać czy pryskać rośliny. U mnie mszyc pełno prawie na wszystkim co rośnie!
antracyt 10:47, 16 cze 2020

Dzięki Jakoś się polubiłyśmy z różami
Ostatnio przeczytałam, że wrotyczu powinna kwitnąć, ale wcześniej nazbierałam i przygotowałam gnojówkę. Zobaczymy, czy taka coś da. Początkowo miałam robić opryski na mszyce i zalewać gniazda mrówek. Ale zauważyłam dzisiaj ślady opuchlaków i myślę co zrobić.

Pochwalę się co wyhodowałam - kurkuma
W zeszłym roku dostałam od przyjaciółki kiełkujące kłącze i tak sobie rosło jako doniczkowa roślina. Teraz chciałam przesadzić ją do szklarni i okazało się, że sporo nowych kłączy się pojawiło. Jedno przeznaczyłam do konsumpcji