Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

Kokesz 16:50, 17 cze 2020

antracyt napisał(a)
Renata czemu nie mówiłaś o tej glinie jak opisywałam perypetie z rabatą frontową? Teraz to jest tam już przepuszczalna mieszanka . Po samą glinę musiałabym pod trawnik gdzieś zajrzeć. Na nowej części mam niestety głównie piasek. Ale zobaczę co mam odłożone na górce na nieużytkach. Wysypuję tam nadmiary ziemi wszelakiej. Wiosną brałam stamtąd glinę do skrzyń warzywnych.
Cukinia w cieniu nie dadzą rady.

Aaa, to przegapiłam temat ostatnio czytam wątki po łebkach
Pod trawnik czasem nie zaglądaj jak gdzieś znajdziesz to fajnie, jak nie to trudno, nie przejmuj się
Anda 17:00, 17 cze 2020

Przepiękne Twoje róże
Cinco de Mayo ma ładny kolor. Poppy ją chyba ma i z tego co pamiętam bardzo lubi.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
antracyt 21:04, 17 cze 2020

Kokesz napisał(a)

Aaa, to przegapiłam temat ostatnio czytam wątki po łebkach
Pod trawnik czasem nie zaglądaj jak gdzieś znajdziesz to fajnie, jak nie to trudno, nie przejmuj się

W niedzielę będę szukać
sylwik69 21:16, 17 cze 2020

antracyt napisał(a)
Jak tylko będę znała przyszły termin wyjazdu to dam znać
A na ten weekend poproszę o pogodę bez nadmiernego upału i deszczu bo jedziemy motorem

Woww tego nie mogę Ci zagwarantować,bo ja czekam na deszcz i mam nadzieję,że nie zmokniesz
antracyt 21:25, 17 cze 2020

Anda napisał(a)
Przepiękne Twoje róże
Cinco de Mayo ma ładny kolor. Poppy ją chyba ma i z tego co pamiętam bardzo lubi.

Też mi się podobają Muszę się jeszcze nauczyć dobrego ich komponowania z bylinami. U Ciebie sporo inspiracji znajdę
W zeszłym roku jak kupiłam Cinco de Mayo miała trochę inny kolor, taka zimna terakota wpadająca wieczorem w lekko lawendowy odcień. Zauroczyła mnie tym. No i do jesieni była zdrowa. W tym roku to jakaś porażka. Dostaje to co inne róże, ale widać, że źle jej u mnie.

Na różance prócz róż jak co roku u mnie lwie płaszcze

A na leśnej zaczynają dzwonki. W tym roku są gigantyczne I nowe malutkie czosnki, pasują mi tu. Mam nadzieję, że zostaną na dłużej.

antracyt 21:31, 17 cze 2020

Na koniec trochę kiczu i słodyczy

Maliny jakieś takie za mało podlane. Muszę się poprawić, bo nie będzie co skubać.
antracyt 21:39, 17 cze 2020

sylwik69 napisał(a)

Woww tego nie mogę Ci zagwarantować,bo ja czekam na deszcz i mam nadzieję,że nie zmokniesz

Sprawdziliśmy pogodę i chyba jednak wybierzemy samochód
Kokesz 22:54, 17 cze 2020

antracyt napisał(a)

Też mi się podobają Muszę się jeszcze nauczyć dobrego ich komponowania z bylinami. U Ciebie sporo inspiracji znajdę
W zeszłym roku jak kupiłam Cinco de Mayo miała trochę inny kolor, taka zimna terakota wpadająca wieczorem w lekko lawendowy odcień. Zauroczyła mnie tym. No i do jesieni była zdrowa. W tym roku to jakaś porażka. Dostaje to co inne róże, ale widać, że źle jej u mnie.

A na leśnej zaczynają dzwonki. W tym roku są gigantyczne I nowe malutkie czosnki, pasują mi tu. Mam nadzieję, że zostaną na dłużej.

Mnie osobiście podoba się połączenie czerwieni z bylinami o ciemnych liściach, brązowymi trawami, myślę, że wtedy czerwień się trochę uspokaja.
Dzwonki faktycznie wielkie
Leśna fajnie wypełniła się roślinami, na bogato lubię takie buszowiska
Magara 23:01, 17 cze 2020

Zuza, dzięki za info o dyniach, ja dopiero kompostownika się uczę, dwie komory mam, patrzę co jak w nim się robi
P.S. Ktoś musi czuwać żeby spać mógł ktoś
antracyt 10:32, 18 cze 2020

Renata, tylko ta czerwień róży to taka nietypowa jest (a właściwie powinna być). Na razie rośnie koło róży Lykkefund i ma za towarzystwo dwa rodzaje kocimiętki. Dodatkowo jest tam ceglasty krwawnik. Najpierw chciałabym doprowadzić różę do zdrowego wyglądu, a potem będę kombinować z dodatkami
A leśna jest tak zapełniona, że w przyszlym roku będę musiała chyba jakąś redukcję robić