Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

Gruszka_na_w... 20:49, 24 lut 2024

antracyt napisał(a)

Przy okazji odkryłam, że ranniki jednak postanowiły się pojawić

Chyba się nawet rozmnożyły.
Nie dziwota, że Cię rączka boli. Trochę masz tego urobku.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 20:52, 24 lut 2024

Basieksp napisał(a)
Ja dziś tylko hakuro przycięłam i sprzątałam, ale od jakiegoś czasu też mnie prawa ręka boli, no nie podoba mi się to, bo trochę to mnie ogranicza w pracach, a sezon się dopiero zaczyna. Trzeba się szybko zregenerować

Basia, polecam masaże wodne. Pomagają na bóle kolan, łokieć tenisisty i nadgarstek. Stosuję raz w tygodniu.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
nicol21 20:58, 24 lut 2024

Ooooo jak miło, że wiosna już wita się.
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
antracyt 21:07, 24 lut 2024

Basiu, po ostatnim covidzie złapał mnie wędrujący ból/zapalenie stawów, który nie chciał odpuścić przez ponad miesiąc (bardzo źle wspominam ten czas). Prace ogrodowe dawkuję sobie w miarę rozsądnie i staram się zamiennie je wykonywać, żeby stawów nie przeciążać (przy wiekszym wysiłku dają o sobie znać), ale dzisiaj nie mogłam się powstrzymać
antracyt 21:09, 24 lut 2024

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Chyba się nawet rozmnożyły.
Nie dziwota, że Cię rączka boli. Trochę masz tego urobku.

Zbieram się mentalnie do mycia szklarni. Wyjątkowo mi się nie chce, a czas goni.
antracyt 21:10, 24 lut 2024

nicol21 napisał(a)
Ooooo jak miło, że wiosna już wita się.

Dzisiaj było ją czuć bardzo intensywnie Słońce działa cuda
LIDKA 21:18, 24 lut 2024

antracyt napisał(a)
Pogoda zachęcała do cięcia...tak więc cięłam
3taczki resztek różanych uzbierałam, a do tego winorośl, część grabów i drobnicę wszelaką. Boli mnie prawa ręka pi całości

Przy okazji odkryłam, że ranniki jednak postanowiły się pojawić

Zuza co to za krzaki na 2 foto tak wysoko obcięte?
antracyt 21:48, 24 lut 2024

Lidko, to róże. Część cięta wysoko(jak Queen of Sweden - z prawej), część nisko(Munstead Wood - na środku zdjęcia), a część będzie cięta dopiero po kwitnieniu (Duchesse de Montebello). Queen wygląda jakby niewiele straciła, ale ona u mnie bardzo gęsto rośnie, sporo gałęzi jej wycięłam, a z góry skróciłam prawie o połowę. Całkiem z lewej strony widać fragment tylko lekko skorygowanej Louise Odier. Najwięcej pracy miałam ze Swany(z innej części ogrodu). Mocno ją w tym roku odmłodziłam, nadmiary prawie całą taczkę mi zajęły.
Gruszka_na_w... 21:49, 24 lut 2024

Zuza już odpowiedziała.
Anda 21:49, 24 lut 2024

Fajnie przycięłaś róże. Mam nadzieję, że jutro uda mi się przyciąć moje.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies