Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

DariaB 12:03, 21 lut 2024

Zuza u Ciebie już bym rzekła zaawansowana wiosna U mnie cebulowe ledwie się przebijają, też czekam z niecierpliwością na iryski bo sobie posadziłam w końcu jesienią Reszta będzie jak u Magary niespodzianką bo też nie pamiętam dokładnie co gdzie wsadziłam
U mnie też bardzo mokro i ciepło jak na luty.
edi75 12:04, 21 lut 2024

DariaB napisał(a)
Zuza u Ciebie już bym rzekła zaawansowana wiosna U mnie cebulowe ledwie się przebijają, też czekam z niecierpliwością na iryski bo sobie posadziłam w końcu jesienią Reszta będzie jak u Magary niespodzianką bo też nie pamiętam dokładnie co gdzie wsadziłam
U mnie też bardzo mokro i ciepło jak na luty.

No u mnie tez mokro
Napia 16:55, 22 lut 2024

Miałam kiedyś szachownice, ale posadzone w mało wyjściowym miejscu - muszę się przyjrzeć, czy jeszcze tam cos zostało. Czy szachownice można przesadzać ?
A przedwiośnie u Ciebie na całego - nawet pszczółki się pojawiły
antracyt 09:25, 23 lut 2024

Dziewczyny, po powrocie z kilkudniowego odwyku od ogrodu stwierdzam, że rzeczywiście jakieś kolory widać. Na tarasie zaskoczył mnie jaśmin, myślałam że wszystkie pąki kwiatowe wykończył ostatni mróz, a on cały żółciutki. Jak wyjeżdżałam, to kwiaty zaczęły się pokazywać, a teraz świeci z daleka Ciemierniki też już nie tylko białe widać - jeszcze raz, bardzo Ci Helen za wszystkie większe i maluśkie dziękuję
Kwiatki pokazują też derenie jadalne, a za dni kilka pewnie nawet forsycja - tej się tak szybko nie spodziewałam, ale pąki już mocno zaawansowane są i w kolorze Czyli czas najwyższy żeby się za róże zabrać.
Na parapecie również znalazłam odrobinę świeżej zieleni

Helen 09:49, 23 lut 2024

Nie ma za co, pokaż jak kwitną
April 10:36, 23 lut 2024

antracyt napisał(a)
Odrobina wiosny pstryknięta podczas porządków Część mało ostra, bo zaczęło wiać tak mocno, że telefon nie ogarniał co ma być w kadrze

Świetne tło ma twój oczar. Bardzo eksponuje kwiatuszki. U mnie wszystko się zlewa na rabatach.
DariaB 10:42, 23 lut 2024

antracyt napisał(a)
Dziewczyny, po powrocie z kilkudniowego odwyku od ogrodu stwierdzam, że rzeczywiście jakieś kolory widać. Na tarasie zaskoczył mnie jaśmin, myślałam że wszystkie pąki kwiatowe wykończył ostatni mróz, a on cały żółciutki. Jak wyjeżdżałam, to kwiaty zaczęły się pokazywać, a teraz świeci z daleka Ciemierniki też już nie tylko białe widać - jeszcze raz, bardzo Ci Helen za wszystkie większe i maluśkie dziękuję
Kwiatki pokazują też derenie jadalne, a za dni kilka pewnie nawet forsycja - tej się tak szybko nie spodziewałam, ale pąki już mocno zaawansowane są i w kolorze Czyli czas najwyższy żeby się za róże zabrać.
Na parapecie również znalazłam odrobinę świeżej zieleni

Ta zieleninka to papryki? Zostawiłam sobie dwa nasionka z kupnej papryki, spróbuję z nimi. Nie mam miejsca na warzywa chociaż kminię żeby zrobić ze dwie podwyższone grządki. Forsycja już? Patrzyłam w prognozę to w przyszłym tygodniu ma być u mnie 16 stopni, toż to szok!
MartaCho 10:46, 23 lut 2024

Wspaniała zieleninka!

U mnie takie same prognozy na przyszły tydzień! Chętnie bym wolne sobie wzięła, żeby podziałać w ogrodzie Dzisiaj jeszcze pada, ale już w weekend ma być ładnie.
Sylwia jednak pisała o prognozach na -5 w marcu Miejmy nadzieję, że nie będą w tym roku znowu białe święta
antracyt 17:57, 23 lut 2024

April napisał(a)

Świetne tło ma twój oczar. Bardzo eksponuje kwiatuszki. U mnie wszystko się zlewa na rabatach.

Wydaje mi się, że pisałaś na swoim wątku, że nie jesteś za bardzo zadowolona z oczarów. Chciałam wtedy skomentować, że one potrzebują jednolitego tła żeby delikatne kwiaty ładnie wyeksponować. U mnie mają wyblakły antracyt, ale jednolita zieleń (np żywopłot z cisu) też im dobrze robi
antracyt 18:04, 23 lut 2024

DariaB napisał(a)

Ta zieleninka to papryki? Zostawiłam sobie dwa nasionka z kupnej papryki, spróbuję z nimi. Nie mam miejsca na warzywa chociaż kminię żeby zrobić ze dwie podwyższone grządki. Forsycja już? Patrzyłam w prognozę to w przyszłym tygodniu ma być u mnie 16 stopni, toż to szok!

Forsycja jest taka jak na zdjęciu, więc chyba już Kilka róż udało mi się ciachnąć przed nadejściem zmroku.

Siej nasiona papryk, na 100% wzejdą. Jak nie masz pomysłu i miejsca na grządki warzywne, to może na początku spróbuj z uprawą w dużych donicach? U mnie tak część warzyw super sobie radzi, między innymi papryki