Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

nyna76 23:18, 07 mar 2024

Teraz widać ile domów przez ten czas się wybudowało.

Będzie na co popatrzeć w sezonie.
Magara 23:35, 07 mar 2024

Helen napisał(a)
Zuza, fajnie że się poprzyjmowały u Ciebie. Świetnie wyglądają

Helen, nie wiem skąd je bierzesz (o ciemiernikach mowa, w takim pięknym różowym kolorze) ale ja się zapisuję na listę "do obdarowania" siewkami

Zuza, te paskowane rabatki mini to w sadzie robisz???
Helen 06:18, 08 mar 2024

Daga, jak tylko będą siewki polecą do Ciebie
Tylko nigdy nie wiesz co wyjdzie
antracyt 06:38, 08 mar 2024

Helen, na szczęście zawsze wychodzą ładne
antracyt 06:40, 08 mar 2024

nyna76 napisał(a)
Teraz widać ile domów przez ten czas się wybudowało.

Będzie na co popatrzeć w sezonie.

Już się przyzwyczaiłam do tych ze zdjeć. Na szczęście z drugiej strony nic nowego na razie nie powstaje.
antracyt 06:50, 08 mar 2024

Daga, 2 cienkie paseczki są między krzewami owocowymi na pniu. To ze względów bezpieczeństwa - kosiarkowy za każdym razem obrywał z kolców przy manewrach wokół agrestów i porzeczek. W kwietniu wysieję tam jedynie hyzop. Nie połączyłam tego w jeden pasek, bo potrzebuję w tym miejscu przejścia z taczką. Zresztą, na żywo, z perspektywy tarasu wygląda to bardzo dobrze, takie przejścia do sadu.
To co kopałam wczoraj jest na froncie sadu i zahacza o pierwsze, nieparzyste drzewo. Więcej pasków nie przewiduję
April 07:20, 08 mar 2024

Piękny kolor ciemiernika od Helen, lubię takie mocne barwy
No i te ciemne iryski miodzio. A ja ciągle nie kupiłam irysków. Zapominam. Powinno się je sprzedawać w doniczkach w okresie kwitnienia, to bym na pewno nabyła bo często kupuję oczami
Doniczki pochowałaś do domu? U mnie rano -3. Mam nadzieję że nie ucierpiało nic z odkopanych spod igieł roślin Obym się nie pośpieszyła z porządkami.
antracyt 10:21, 08 mar 2024

Jak nie zapomnę, to jesienią przypomnę Ci o iryskach Też miałam je jesienią dokupić pod forsycję, fajny duet by teraz tworzyły...
Doniczki schowałam zaraz po wsadzeniu karp dalii. Na początku kwietnia wyniosę je do szklarni na stałe.
U mnie rano na termometrze było-5. O przemarznięcia się nie boję, co ma być to będzie.
Anda 10:35, 08 mar 2024

April napisał(a)
Piękny kolor ciemiernika od Helen, lubię takie mocne barwy
No i te ciemne iryski miodzio. A ja ciągle nie kupiłam irysków. Zapominam. Powinno się je sprzedawać w doniczkach w okresie kwitnienia, to bym na pewno nabyła bo często kupuję oczami
Doniczki pochowałaś do domu? U mnie rano -3. Mam nadzieję że nie ucierpiało nic z odkopanych spod igieł roślin Obym się nie pośpieszyła z porządkami.

Przyjeżdżaj, mamy te iryski w doniczkach
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
April 10:36, 08 mar 2024

Anda, no ekstra, tylko trochę daleko
Ale pomysł świetny Pewnie jest wielu zainteresowanych.