Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

Magara 00:03, 10 mar 2024

antracyt napisał(a)

Jak Wy za kosiarką, tak my za zrębakiem się rozglądamy...ale temat chyba na jesień przesuniemy.

Ooo, koniecznie się pochwal jak dojdziecie do opcji zakup
Nie mam jeszcze takich stert jak Hania, tnę sobie relaksacyjnie, w wolnych chwilach, sekatorkiem, ale widzę, że z roku na rok gałęzi przybywa więc za kilka lat pewnie taki zakup też będzie konieczny...

Z kosiarką mamy o tyle dylemat, że upieramy się, żeby miała metalową, a nie plastikową obudowę. U nas jednak zawsze jakieś szyszki czy patyki zalegają. I tu jest klops bo taki "wypas" wychodzi z mody
LIDKA 01:42, 10 mar 2024

Makity obejrzyj. Sa w metalowej Obudowie.
Moja kosiarka ma napęd.
Jak się raz popsuła to się przekonałam jak ciężko się ją pcha.

Na szczęscie mam też robota i to jest cudo bo mnie baaaardzo odciąża.

mrokasia 06:50, 10 mar 2024

antracyt napisał(a)

No właśnie, takie niewielkie przymrozki nie powinny zrobić większej krzywdy roślinom. Gorzej jak zaczynają pokazywać się kwiaty magnolii, albo innych wrażliwców. Niestety na to już wpływu nie mamy.

W zeszłym roku się udało i moje dwie magnolie nie doznały uszczerbku na urodzie. Może i w tym roku się uda.

antracyt 07:56, 10 mar 2024

Kasiu, magnolie moje i sąsiadów akurat oberwały w zeszłym roku. Może uda się tym razem bez strat.
Anda 10:22, 10 mar 2024

Zuza, chciałaś swego czasu pytać panią Małgorzatę o te duże owoce róży. Dostałaś już odpowiedź?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
antracyt 10:37, 10 mar 2024

Jeszcze nie pytałam. Będę z nią rozmawiała jakoś pod koniec miesiąca, na pewno poruszę ten temat.
Mam do rozwiązania jeszcze jedną zagadkę różaną w okolicach wakacyjnego. Róża z owocami malusieńkimi, z liśmi charakterystycznymi dla piżmówek, raczej nie powtarza. Ta na szczęście rośnie bardzo blisko. Poczekam do czerwca na kwiaty
Pszczelarnia 20:01, 10 mar 2024

Po drodze do pani Kralki jestem też ja.

Fajne paseczki, dobry układ rabat, to jest to!
Napia 09:33, 11 mar 2024

Podoba mi się pomysł z paskami o różach nie wspomnę, bo one zawsze świetnie wyglądają.
Piękny kolor ciemiernika bardzo ładnie wygląda.
antracyt 10:34, 11 mar 2024

Ewo, już od dawna planuję nawiedzić Ciebie i Twój ogród.
Wproszę się na pewno
antracyt 10:37, 11 mar 2024

Napia napisał(a)
Podoba mi się pomysł z paskami o różach nie wspomnę, bo one zawsze świetnie wyglądają.
Piękny kolor ciemiernika bardzo ładnie wygląda.

Zobaczymy jak pasiaki wyjdą w nasadzeniach. W głowie już to widzę, mam nadzieję, że na żywo efekt będzie równie dobry