Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

antracyt 11:53, 04 sty 2021

Dzięki niestety na stronie w ogóle nie widzę asortymentu.
Zdjęcie zostaw.
Agatorek 12:37, 04 sty 2021

Napisz do nich maila, wyślą Ci szczegółowy cennik .
Nie mają nic na stronie, bo pewnie raczej rzadko sprzedają coś „indywidualnie”.
AnnaMS 14:05, 04 sty 2021

Dziewczyny, narobiłyście mi smaka na Magnolię Sunsation Gdzie ja ją biedna posadzę ?
inka74 14:22, 04 sty 2021

Też polecam Sunsation - tu są zdjęcia mojej z wiosny
https://www.ogrodowisko.pl/watek/6603-przerwa-na-kawe?page=1053#post_9
antracyt 17:09, 04 sty 2021

No to się teraz będę zastanawiać Forma kwiatu Sunsation chyba bardziej mi się podoba od Elizabeth. Nie wiem teraz tylko, czy chcę jednolitą czy z delikatnym różem. Nie pomagacie Dziewczyny
inka74 19:31, 04 sty 2021

Sunsation rośnie bardziej strzeliście, jest w miarę wąską magnolią (do 2-3 metrów szerokości u nas), natomiast Ela to normalnie drzewo z szeroką koroną do 5 metrów. Wysokość docelowa podobna. Ela może trochę wyższa. Sunsation później kwitnie niż Ela.
antracyt 21:57, 04 sty 2021

Czyli, że zaczyna po Zimnej Zośce?
Muszę się za dnia przyjrzeć czy wolę w tym miejscu 3 czy bardziej 5m szerokości...
Masz u siebie dwie odmiany? czy tylko Sunsation?
inka74 22:37, 04 sty 2021

Pierwszy kwiat u mnie miała koło 11 maja i kwitła do końca maja patrząc po datach na zdjęciu. mam roczną sadzonkę, 8 kwiatków zaledwie było. Mam tylko Sunsation. Ela za duża do mnie. I tak źle posadziłam Sunsation. Za blisko wszystkiego wkoło. Teraz nie chcę już przesadzać. Będę kombinowała i formowała ją na bardzo wąskie wrzeciono. Na razie bardzo wolno przyrasta.
antracyt 12:54, 05 sty 2021

Z tym wolnym przyrastaniem to na razie jej jedyny minus. Muszę sprawdzić kiedy mi w zeszłym roku kwitła Krasawica Moskwy, bo też jest blisko posadzona, ale kolor jej kwiatów jest na tyle delikatny, że powinien pasować. No i jest jeszcze blisko Bez czarny Black Lace, ale to już początek czerwca będzie. Jak to się człowiek nakombinuje żeby ładnie było, a i tak nie jesteśmy w stanie przewidzieć wszystkiego. Natura ma zawsze ostatnie zdanie i często robi psikusy
antracyt 17:45, 06 sty 2021

Zamówiłam sobie funkie... byle do wiosny
1x Guacamole,
3x Joseph,
1x Touch of Class
1x Winter Snow
Wszystkie pójdą na nową cienistą, dodam do nich 2 białe Serduszki okazałe, paprocie, ciemierniki, wiosenne cebulowe i za dużo miejsca już nie zostanie...chciałam jeszcze powtórzyć białe dzwonki szerokolistne z leśnej, jako pionowe akcenty.
Za to zupełnie nie mam pomysłu co dać pod miscanty obok. Pierwszym pomysłem były białe zawilce, które na frontowej osiągają 1,3m wysokości i rozmnażają się na potęgę. Pomysł Sylwii na krwiściągi też mi się podoba, tylko czerwień w tym miejscu wydaje mi się trochę obca. No nic, czasu na rozmyślanie nadal jest sporo.

Poszukuję jeszcze jakiejś większej, wyższej, smukłej odmiany host do doniczek na front.