Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

Agatorek 21:20, 04 lut 2021

antracyt napisał(a)
Dziewczyny, ja mam MW obok Queen of Sweden, a wokół lwie paszcze we wszystkich kolorach i odcieniach (tylko zimnożółte wysadziłam)

Agnieszka, u Ciebie taka lista to byłby pikuś Ja też zaczęłam od jednej okrywowej i pnącej przy tarasie... a potem jakoś tak się rozrosło.

Nie mówię „nie” . Ale to może za jakiś czas, jak nabiorę trochę doświadczenia.
April 06:50, 05 lut 2021

inka74 napisał(a)
Z QoS mam problem natury technicznej - ta róża już 3 rok ma u mnie 1,5 metra wysokości i... 20 cm szerokości. Nieważne jak ją tnę. Co roku to samo. A u Janki Zagajanki potwór jest metrowej szerokości, wrrr...

U mnie tak samo jak u ciebie. Pytałaś ją, może ma więcej krzaków w jednym miejscu. A jakie cięcie wydało ci się najlepsze? Zupełnie bez różnicy czy jednak coś ma na nią wpływ. Ja chyba w tym roku zetnę ją mocno.
antracyt 08:17, 05 lut 2021

To ciekawe co piszecie o MW. Moja posadzona w zeszłym roku, zobaczymy jak szczupła postanowi być.
Mgduska 08:31, 05 lut 2021

inka74 napisał(a)
Z QoS mam problem natury technicznej - ta róża już 3 rok ma u mnie 1,5 metra wysokości i... 20 cm szerokości. Nieważne jak ją tnę. Co roku to samo. A u Janki Zagajanki potwór jest metrowej szerokości, wrrr...

Ja właśnie dlatego kupiłam QoS, że stoi na baczność, a nie rozłazi się jak głupia Z tego powodu wykańcza mnie nerwowo Wildeve, która niezależnie od cięcia jest szersza niż wyższa
Mgduska 08:36, 05 lut 2021

W ogóle powiem Wam, że dorastam do takiej refleksji, że do ogrodu trzeba podchodzić po męsku, nie cackać się, tylko jak coś nie gra - wywalać. Kobieca opiekuńcza natura litowania się nad każdym drobiazgiem bywa szkodliwa dla całości założenia. Wszystko nam się podoba, wszystko chcemy mieć, a tu potrzeba wytyczenia planu, trzymania się go i męskich decyzji.
antracyt 08:39, 05 lut 2021

I co robisz wtedy z tymi wszystkimi biedakami do wywalenia? Serduszko Cię nie boli?
Mgduska 08:42, 05 lut 2021

No coś Ty, to tylko taka refleksja - jak powinno być! Ja w ogrodzie jestem typową kwoką i w ogóle tak nie potrafię Latam z biedakiem po ogrodzie, najwyżej sam padnie, nie wiem, czy w ogóle coś wywaliłam Ale powinnam!
inka74 09:14, 05 lut 2021

Mgduska napisał(a)
W ogóle powiem Wam, że dorastam do takiej refleksji, że do ogrodu trzeba podchodzić po męsku, nie cackać się, tylko jak coś nie gra - wywalać. Kobieca opiekuńcza natura litowania się nad każdym drobiazgiem bywa szkodliwa dla całości założenia. Wszystko nam się podoba, wszystko chcemy mieć, a tu potrzeba wytyczenia planu, trzymania się go i męskich decyzji.
Zgadzam się z powyższym w 100% ale do tego doszłam dopiero po 3 latach bycia na O.
Ja wywalam... a właściwie znajduję im nowy domek bo przechowalnika już brak. Wcześniej każda roślinka była trzymana i upychana. Wychodziło to średnio patrząc na całość ogrodu. Teraz rabata po rabacie eliminuję to co nie pasuje, nie rośnie, choruje.
Anda 09:21, 05 lut 2021

Mgduska napisał(a)

Hahahaha, no nie mogę Ilu znasz takich mężczyzn? Bo ja żadnego. Wszyscy chętnie wywalają, owszem, ale nie swoje przydasie Ogólnie uważam, że mężczyzna bez kobiety to jak dziecko we mgle, błądzi bez celu
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Mysza 09:37, 05 lut 2021

Mgduska napisał(a)

Ha...ha...żeby to było takie łatwe. Oj chciałabym. Zawsze mi szkoda i reanimuję te bidoki. Mąż miał swoją magnolię. Jedną, jedyną jego roślinę. Doglądał jej, oj doglądał. Chyba jak pisze Ewa, pilnują swojego
Kwitła mu pięknie. Teraz też chce magnolię i szukam dla niej miejsca.
Niech ma