Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

Gosialuk 18:23, 07 lut 2022

Zuza ma rację, hosty są bezproblemowe, za wyjątkiem zjadania ich przez ślimaki. Nie wiem czy są jakieś mniej lubiane, bo u mnie konsumują wszystkie.
ajka 13:04, 08 lut 2022

Podoba mi się to epidemium, nawet o nim nie słyszałam wcześniej, tylko u mnie cienia jak na lekarstwo, ale może z czasem będzie lepiej jak drzewa porosną.
antracyt 14:07, 08 lut 2022

Gosialuk napisał(a)
Zuza ma rację, hosty są bezproblemowe, za wyjątkiem zjadania ich przez ślimaki. Nie wiem czy są jakieś mniej lubiane, bo u mnie konsumują wszystkie.

W internecie można znaleźć listy takich host, które ślimakom nie smakują. Sama tego nie sprawdzałam, bo na razie nie muszę.
antracyt 14:08, 08 lut 2022

ajka napisał(a)
Podoba mi się to epidemium, nawet o nim nie słyszałam wcześniej, tylko u mnie cienia jak na lekarstwo, ale może z czasem będzie lepiej jak drzewa porosną.

Zdziwisz się, jak szybko to nastąpi
antracyt 15:46, 10 lut 2022

Zapowiadali na dzisiaj deszcze, ale o dziwo wyszło słońce, a temperatura wzrosła do 12stopni. Nie mogłam przegapić takiej okazji, ruszyłam z sekatorem i nożycami na różankę Od razu mi lepiej
Fragment przed i reszta już po cięciu. 22mb ogarnięte, wywiozłam 10 taczek. Pewnie jeszcze z dzień mi zleci na pielenie, bo już się zielono od chwastów zrobiło, ale za to się zabiorę jak ciachnę resztę rabat.

April 15:49, 10 lut 2022

Deszcz przeniósł się do Warszawy, wrrrrr
Nawet do sklepu nie dałam rady wyjść bo nie mam parasolki

No zazdroszczę, odbiję sobie jutro bo mam wolne. Wtedy deszcz, śnieg, nic mnie nie powstrzyma

przeczytałam jeszcze raz.... 10 taczek? Ja po trzech ostatnio umierałam i zajęło mi to 2,5 godz.
antracyt 16:16, 10 lut 2022

Jakoś tak się rozkręciłam, że tyle się udało wywieźć Pierwsze 2 taczki zapełniły ścinki mozgi trzcinowatej, kolejne 2 nazbierały się po redukcji poduch z trzmieliny, które rozrosły się tak, że wlazły na czosnki, miłorząb i piwonie. Kiepski to termin na ich cięcie, ale potem już bym do nich nie doszła. Reszta już poszła z rozpędu Na rabatę weszłam koło 11tej, a skończyłam w okolicach 15tej. Teraz do wieczora nic/nikt mnie z fotela nie wygoni
Wiolka5_7 16:24, 10 lut 2022

Od razu lepsze samopoczucie co nie ?
Pogodę miałaś wspaniałą ,żal było by nie popracować

10 taczek,wow ! Poszalalas jak na pierwszy raz ja po wczorajszej gimnastyce dziś mam mega zakwasy

Chwasty i u mnie ,ech ...
antracyt 16:37, 10 lut 2022

Wiola mięśnie już teraz czuję, wiec zakwasy na pewno się pojawią
Przed cięciem zrobiłam sobie obchód i trochę mnie przeraziła ilość miejsc do sprzątania, a potem pielenia. Narobiłam sobie i powiększałam rabaty, to teraz mam za swoje Na początku marca przyjdą zamówione róże do sadzenia, trzeba będzie zająć się skrzyniami warzywnymi, wysiewam, szklarnią i o zgrozo poletkiem truskawek, które zarosło makabrycznie. Ta myśl + piękna pogoda = całkiem niezła motywacja
Gruszka_na_w... 16:59, 10 lut 2022

Przygotowanie ogrodu do sezonu to najgorsza robota. Potem będzie już z górki.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies