Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

antracyt 08:33, 04 maj 2022

Roocika napisał(a)

Miałam dokładnie to samo pisać

U Ciebie to kolorów moc.

To połączenie bardzo polecam. Chociaż szachownice już powoli kończą kwitnienie, a grujecznikowi zielenieją listki, to nadal fajnie razem wyglądają Za chwilę przekwitające cebulowe zastąpią hosty.
Rzeczywiście trochę koloru już jest
Wiolka5_7 08:46, 04 maj 2022

Śliczne magnolie ,uwielbiam
antracyt 08:52, 04 maj 2022

Wiola, ja też
April 09:16, 04 maj 2022

antracyt napisał(a)
Na pewno dłużej niż tulipany turkiestańskie, które z nimi tam rosną. Sprawdziłam na zdjęciach i w tym roku zaczęły 8 kwietnia, więc w sumie już 3tygodnie. Równie długo utrzymują się jako kwiaty cięte, a do tego pięknie przyrastają. Polecam

To bardzo dobra rekomendacja Wpisuję na listę. Już widzę te szachownice u mnie przed grujecznikami i z żurawką Brownies rozjaśnione czymś fajnym, nie wiem jeszcze czym ale czacha już dymi

edit
Ależ one przy mojej misie będą zajefajnie wyglądać.
No i się zainspirowałam
paniprzyroda 09:30, 04 maj 2022

Muszę się przyznać, że i ja nie wyobrażałam sobie Ciebie jako blondynki A tu psikus, miła, urocza blond dziewczyna Mam szachownicę Michajłowskiego, rośnie już kilka dobrych lat, mnoży się, musiałabym ją wydobyć z czeluści rabaty i może faktycznie dać pod grujecznika, to dobry moment teraz, póki nie zaniknie.
vita 11:15, 04 maj 2022

Podsadzenie grujecznika szachownicami Michajłowskiego to rewelacja! Krótki czas, ale chyba zawsze zagra, młode listki + wcześnie kwitnące szachownice. Proponuję określenie: połączenie Zuzy
antracyt 12:15, 04 maj 2022

April napisał(a)

To bardzo dobra rekomendacja Wpisuję na listę. Już widzę te szachownice u mnie przed grujecznikami i z żurawką Brownies rozjaśnione czymś fajnym, nie wiem jeszcze czym ale czacha już dymi

edit
Ależ one przy mojej misie będą zajefajnie wyglądać.
No i się zainspirowałam

No i super Coś musisz mieć na potem/resztę sezonu, bo liście z tego co pamiętam, to szachownicom po kwitnieniu zamierają. U mnie są hosty, ale żurawki, to też fajna alternatywa, szczególnie kiedy zakwitną.
ps. miałam kiedyś tą żurawkę, ale szybko wyszła z ogrodu
antracyt 12:19, 04 maj 2022

paniprzyroda napisał(a)
Muszę się przyznać, że i ja nie wyobrażałam sobie Ciebie jako blondynki A tu psikus, miła, urocza blond dziewczyna Mam szachownicę Michajłowskiego, rośnie już kilka dobrych lat, mnoży się, musiałabym ją wydobyć z czeluści rabaty i może faktycznie dać pod grujecznika, to dobry moment teraz, póki nie zaniknie.

Miła i urocza - to dopiero jest psikus
Ciekawe te spostrzeżenia dotyczące rozbieżności wyobrażeń z rzeczywistością.

Z tego co pamiętam szachownica Michajłowskiego jest sporo wyższa (i większa?) od lisiego grona. Ciekawa jestem z czym ją podłączysz.
antracyt 12:20, 04 maj 2022

vita napisał(a)
Podsadzenie grujecznika szachownicami Michajłowskiego to rewelacja! Krótki czas, ale chyba zawsze zagra, młode listki + wcześnie kwitnące szachownice. Proponuję określenie: połączenie Zuzy

Haha, podoba mi się
Magleska 15:34, 04 maj 2022

Zuza wpadłam pozachwycam się tulipanami i nie tylko nimi