Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

Magara 23:15, 05 cze 2022

antracyt napisał(a)

Preparat na bazie alkoholu na pewno pomaga, ale ja nacierać wiązu nie będę... nerwowo bym tego nie zniosła

Na nerwy musiałabyś też łyknąć preparatu jakiegoś na bazie alko Chyba nikt jeszcze nie pił z wiązem - byłabyś pierwsza
Magleska 07:48, 06 cze 2022

Zuza Taki odpoczynek też się należy ile można tyrać

śliczne fotki cienistych rabat w słoneczku

Daga szczerzę zęby od ucha do ucha piszę się na picie z wiązem ,bez nacierania

antracyt 08:19, 06 cze 2022

nyna76 napisał(a)
Pokazałaś ogród z innych kadrów, fajnie.

Super,że wypoczęłaś , należy się

Rzeczywiście, ostatnio zafiksowałam się głównie na różance i leśnej
Wczoraj odpoczywałam, a dzisiaj przyjdą zamowione nożyce do trawy i jak padać nie będzie, to zapowiada się pracowite popołudnie
antracyt 08:20, 06 cze 2022

Magara napisał(a)

Na nerwy musiałabyś też łyknąć preparatu jakiegoś na bazie alko Chyba nikt jeszcze nie pił z wiązem - byłabyś pierwsza

Oplułam telefon przez Ciebie
antracyt 08:24, 06 cze 2022

Magleska napisał(a)
Zuza Taki odpoczynek też się należy ile można tyrać

śliczne fotki cienistych rabat w słoneczku

Daga szczerzę zęby od ucha do ucha piszę się na picie z wiązem ,bez nacierania

Ostatnio tyram niewiele, no chyba, że w pracy...musiałam odreagować na leżąco

Pisałam u Ciebie, ale mi chyba znowu posta zjadło. Zdrówka i wytrwałości w ogrodowym nicnierobieniu. Jak dojdziesz do siebie, to nadrobisz z zapasem a pomoc w pieleniu to dobre wyjście, powodzenia w poszukiwaniach.
Roocika 09:02, 06 cze 2022

antracyt napisał(a)
W dzisiejszym upale nie robiłam w ogrodzie nic (prócz wysiania w końcu fasoli). O dziwo, temperatury całkiem dobrze mi robiły, wygrzałam się, wyleżałam na leżaku, wybujałam na hamaku, wyczytałam książkowo, a potem wyskoczyłam na rower.
Dla tych, co jednak mieli nadmiar ciepła, wstawiam kilka zielonych, cienistych(chociaż do zdjęć w słońcu ) miejsc

Nowe portrety różane wstawię już chyba kiedy indziej.

Ależ fajnie to wygląda.
Mgduska 09:21, 06 cze 2022

Pięknie, wszystko piękne, mi u Ciebie brakuje tylko tła z wyższych drzew, poza tym jest idealnie Nawet poletko truskawkowe masz, na co u mnie brak miejsca.
Zerknęłam na mojego jaśminowca, ma trochę tych paskudeł (tarczników), ale jakby mniej? Też nie mam zdrowia do ściągana ręcznego.Robota dla Kopciuszka.
Róże masz cudowne. A żeleżniak fajnie wygląda z wysoką trawą - u mnie jest obok turzycy palmowej, która ma jasno-zielony kolor i bardzo im razem do twarzy. Muszę go tylko ciut przesunąć, albo dosadzić, żeby był bardziej na tle.
antracyt 09:54, 06 cze 2022

Roocika napisał(a)

Ależ fajnie to wygląda.

Też tak sądzę
antracyt 10:00, 06 cze 2022

Mgduska napisał(a)
Pięknie, wszystko piękne, mi u Ciebie brakuje tylko tła z wyższych drzew, poza tym jest idealnie Nawet poletko truskawkowe masz, na co u mnie brak miejsca.
Zerknęłam na mojego jaśminowca, ma trochę tych paskudeł (tarczników), ale jakby mniej? Też nie mam zdrowia do ściągana ręcznego.Robota dla Kopciuszka.
Róże masz cudowne. A żeleżniak fajnie wygląda z wysoką trawą - u mnie jest obok turzycy palmowej, która ma jasno-zielony kolor i bardzo im razem do twarzy. Muszę go tylko ciut przesunąć, albo dosadzić, żeby był bardziej na tle.

Haha, do ideału to jednak trochę dalej jest.
Drzewa i wysokie żywopłoty to sobie trzeba na ten moment wyobrazić. Na razie są w wersji pomniejszonej i jak na razie nie znalazłam super dopalaczy dla nich Cierpliwość ćwiczę intensywnie.
Dla żeleźniaka mogłabym takie trawiaste miejsce mieć, ale w tym roku zostawię go jeszcze tam gdzie jest, niech się rozrasta. Mam jeszcze 2 żółte na innej rabacie, ale one tylko w liściach. Zaczynają później, czy ten rok jeszcze bez kwiatów?
Różami będę nadal zamęczać Najpierw kolejne portrety pojedyncze i nówki, a potem już grupowo
No i mam pierwszy kwiat dalii i kolejne piwonie
Martka 11:25, 06 cze 2022

Doklejasz do zdjęć drzewa od Magary i jest pełnia ideału Popasłam się troszkę fotkami, tarczniki na wiązie smarowane patyczkiem do ucha ... ta wizja mnie przeraziła, pogoniłam obejrzeć mojego wiąza i nie, nic, tam tylko szpeciele Różanki piękne, truskawkowe pole bujne i nawet z akcentami ozdobnymi, cień skomponowany idealnie, leniuchowanie w okolicznościach wyżej pokazanych może wyjść tylko na dobre. O ile potrafimy zapomnieć o "to-do list".

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies