Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

sylwia_slomc... 13:56, 10 cze 2022

Bujność kwiecia Śliczny kolor maków
Agatorek 21:20, 10 cze 2022

Teraz to ciężko być wszędzie na bieżąco . Gdzie nie zajrzę, to masa zdjęć.
Ale powoli nadrobiłam fotki i jestem zachwycona różami i makami, i cienistymi zakątkami. I naparstnicą w warzywniku

Fajne zestawienie róż . Piękne kolory.
Pamiętasz, ile masz odmian?
antracyt 05:45, 11 cze 2022

Pszczelarnia napisał(a)

A sieją się te wschodnie? Mam ale nie zaobserwowałam.

Nie pamiętam z jakiego powodu (może się brzydko starzeją?) wycinam makówki dość wcześnie. To samo pytanie zadała mi ostatnio siostra i może zrobię eksperyment.
antracyt 05:48, 11 cze 2022

sylwia_slomczewska napisał(a)
Bujność kwiecia Śliczny kolor maków

Sylwia, na żywo ten mak kolor ma jeszcze ładniejszy. Gdybym znała odmianę, to z chęcią bym dokupiła.

ps. A wiesz, że Twoja "panna młoda" całkiem przyjemnie pachnie?Najmocniej o świcie
antracyt 05:51, 11 cze 2022

Agatorek napisał(a)
Teraz to ciężko być wszędzie na bieżąco . Gdzie nie zajrzę, to masa zdjęć.
Ale powoli nadrobiłam fotki i jestem zachwycona różami i makami, i cienistymi zakątkami. I naparstnicą w warzywniku

Fajne zestawienie róż . Piękne kolory.
Pamiętasz, ile masz odmian?

Cieszę się, że Ci się podoba. Ja też ostatnio przestałam być w wątkach na bieżąco i chyba nadgonię zimą.
Nie pamiętam ile mam odmian róż, ale przy porannym obchodzie policzę (jak nie zapomnę )
Anda 08:02, 11 cze 2022

antracyt napisał(a)

Sylwia, na żywo ten mak kolor ma jeszcze ładniejszy. Gdybym znała odmianę, to z chęcią bym dokupiła.

ps. A wiesz, że Twoja "panna młoda" całkiem przyjemnie pachnie?Najmocniej o świcie

To chyba Patty's Plum, bo wygląda tak samo jak mój
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Martka 18:04, 11 cze 2022

antracyt napisał(a)

Świetnie wybrnęłaś z tego połączenia Mgduska przy okazji tej dyskusji u mnie o łączeniu różu z fioletem rzuciła pomysł kremu. Bardzo dobry pomysł i chodzi za mną, by coś dorzucić właśnie maślanego.

Zuza, zestawienie róż świetne, dzięki za nie. Też zrobię Gertrude J. wymaga podpór, stwierdzam po pierwszych dniach kwitnienia. Nie padało u mnie, bo wtedy to w ogóle by pełzała po ziemi. Ascot ma piękny kolor, zdrowa, ładny krzaczek, ale nie pachnie. Moja jeszcze w pąkach, ale ile ich ma! Tu z kolei wcale nie martwię się, bo jest silna i utrzymuje kwiecie w dobrej pozycji, czyli nie przy ziemi, a dokładnie tam, gdzie powinno być

Bardzo przyjemnie się ogląda zdjęcia z Twojego ogrodu...
antracyt 18:53, 11 cze 2022

Anda napisał(a)

To chyba Patty's Plum, bo wygląda tak samo jak mój

Zapisałam, dzięki
antracyt 19:12, 11 cze 2022

Martko, nie znam Gertrude J. ale czasami róże potrzebują czasu, żeby "zmężnieć". Ciekawe, jak będzie się w przyszłym sezonie zachowywać. Ascot od początku pięknie trzyma pion. Mam nadzieję, że przeznaczyłaś dla niej odpowiednio dużo miejsca, bo spora rośnie i całkiem wysoka.

To zestawienie różowo-fioletowe za chwilę złapie nieprzyjemny zgrzyt i przestanę na nie patrzeć Obok rośnie pomylona koralowa róża nn, na którą od początku nie mam pomysłu. Zupełnie nie wiem gdzie ją dać i tak sobie rośnie i kwitnie w najlepsze od 2 sezonów. Do tego pomiędzy odcieniami różu posadziłam w zeszłym roku lilie od Helen. Piękne są, ładnie się rozrastają, ale tu też odcień mi się z różem gryzie. Co zabawne, lilie idealnie grają z koralową różą i w nowym miejscu (jak w końcu znajdę) na pewno posadzę je razem.

A to teraz mój zestaw ulubiony Lykkefund i kocimiętka groniasta Amelia

Kasya 20:35, 11 cze 2022

Pokaz ta roze koralową