Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

tulucy 09:47, 13 cze 2022

Martka napisał(a)

Zuza, czy piwonie ze względu na liście też są jakieś ciekawsze i mniej ciekawe, czy tu różnic nie ma?

Ja nie Zuza, ale jedną z peonii kupiłam ze względu na dość ciemne liście i bordowe łodygi w sezonie, nie tylko na etapie wschodów. To Madame Gaudichau.
April 12:16, 13 cze 2022

antracyt napisał(a)
Ja lubię czasem różne niespożywcze rzeczy w L. kupować, ale nie wszystkie. Moja mama kupiła tam kiedyś myjkę do okien i użyła jej jeden raz

Magara, ten kolaż to nie miał (po raz kolejny ) ćwiczyć Twojej asertywności, tylko pokazać rzeczywiste wielkości i kształty kwiecia. Często po zdjęciach w necie wyobrażałam sobie, że kwiat jest dużo większy, niż ten, który się potem na krzaczku pokazywał
Na pokuszenie dla Ciebie jeszcze raz maki wschodnie deszcz im jak widać nie straszny

Piękne maki. Pewnie mają tam sporo słońca.
Ja nie mam ręki do maków. Wschodnie u mnie zanikają. Wysiałam maki od Magduśki, super wzeszły ale do kwitnienia to jeszcze sporo czasu. Może te mi się w końcu udadzą.
Bee 13:52, 13 cze 2022

Ależ piękne widoki.

I te maki i róże.
antracyt 15:43, 13 cze 2022

Dziękuję
Pierwsze maki wschodnie kupiłam do ogrodu chyba 2 lata temu i gdybym miała dla nich fajne miejsce, to pewnie powiększałabym kolekcję, tak jak to robię z różami

Powoli zaczyna LO
antracyt 16:10, 13 cze 2022

April napisał(a)

Piękne maki. Pewnie mają tam sporo słońca.
Ja nie mam ręki do maków. Wschodnie u mnie zanikają. Wysiałam maki od Magduśki, super wzeszły ale do kwitnienia to jeszcze sporo czasu. Może te mi się w końcu udadzą.

Tak, rabatę mają słoneczną. Ja za to nie mam ręki do tych wysiewanych, w ogóle u mnie nie wschodzą. Po kilku próbach przestałam kupować nasiona.

Trochę oddechu od koloru
Na leśnej rozpoczynają dzwonki, funkia nieśmiało wychyla pąki.

Na cienistej rozłożyła się gillenia, a na przyśmietnikowej przywrotniki
Alija 21:10, 13 cze 2022

Zuziu, przepiękne róże, piwonie i maki, cudne rabaty, świetnie potrafisz dobierać rośliny.
A to porównanie róż, niesamowita jesteś.
Wspaniałe zielone rabaty, funkia bardzo dorodna, piękny kolor. W ogóle to podziwiając Twój ogród
przypomniałam sobie, że miałam kupić gillenię, bo bardzo mi się podoba.
Magleska 21:51, 13 cze 2022

Fajna ta Twoja leśna klimatyczna bardzo
a makami też się zachwycam -czy kiedys skończą się moje chciejstwa ogrodowe .....naoglądam się na forum pięknych obrazków i lista chciejstw zamiast się kurczyć ,to się powiększa
Magara 00:16, 14 cze 2022

antracyt napisał(a)

No właśnie dlatego komponowanie niektórych miejsc zajęło mi kilka lat A tak serio, to nigdy do końca kontroli nad tym nie ma. Co roku zastanawiam się na przykład, czy Emelie przy tarasie zgra się w czasie z irysami, które ma w nogach. Czasem się udaje. Mniejsze ryzyko rozjazdu jest przy roślinach długo kwitnących.

Nie wiem ile to kilka u Ciebie, ale ja też sobie te "kilka" jeszcze dam

EDIT: Zuza, ta Twoja leśna to jak z nasłonecznieniem wygląda?
lilarose 07:33, 14 cze 2022

piękny masz krzaczek Queen of Sweden, że o makach nie wspomnę- bardzo mi się ten zestaw podoba, zamierzam zgapić

antracyt 09:02, 14 cze 2022

Alija napisał(a)
Zuziu, przepiękne róże, piwonie i maki, cudne rabaty, świetnie potrafisz dobierać rośliny.
A to porównanie róż, niesamowita jesteś.
Wspaniałe zielone rabaty, funkia bardzo dorodna, piękny kolor. W ogóle to podziwiając Twój ogród
przypomniałam sobie, że miałam kupić gillenię, bo bardzo mi się podoba.

Dziękuję
Gillenię gorąco polecam, super się w Twoim ogrodzie będzie komponować