Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

Helen 08:56, 10 lis 2022

Ja myślę
antracyt 10:38, 10 lis 2022

Helen, nie myśl za dużo tylko przybywaj
Na zachętę mogę Ci obiecanego białego astra ukopać
Mgduska 11:11, 10 lis 2022

Zuza, mam pytanie odnośnie do Twojej szklarni - czy była budowana z sosny, czy z innego drewna?
Cofnęłam się do archiwów Twojego wątku, fajnie się ogląda taki młodziutki ogród
antracyt 12:13, 10 lis 2022

Do archiwum powiadasz? Może też tam zajrzę - motywacji potrzebuję, a tylko marudzenie mnie dopada jak na bałagan ogrodowy patrzę.
Wydaje mi się, że szklarnia jest z samej sosny, chociaż pamiętam, że mieliśmy kilka fajnych, sezonowanych dębowych kantówek i nie pamiętam gdzie ostatecznie trafiły.
Martka 12:31, 10 lis 2022

antracyt napisał(a)
Nie wiem o którą moją różę Tobie chodzi, czyżby o Lykkefund? Ona wprawdzie kwitnie tylko raz, ale jesienią jest cała w uroczych koralikach, które uwielbiają ptaki zimową porą

Zuzo, dzięki! Tak! Właśnie o Lykkefund pytałam. Piękna i warto ją mieć dla owoców. Rozważę, może dołączę do pnących nabytków. Oprócz Helli zamówiłam też Sunny Siluetta.
Myślę, że tuje o tej porze roku mogą czuć się należycie docenione
Mniejsze włości nie mogą być niczym innym oprócz kokonu. Większe mogą mieć pokoje kokonowe i otwarte przestrzenie. Nie masz czego zazdrościć. Tak czy owak, zawsze powtarzam, że najtrudniejszą kwestią w ogrodzie jest wybór i układ drzew. I nie przestanę wzdychać do działek ze starymi okazami.
Ja też mam plan cofnięcia się do Twoich początków - lektura na zimowe dni, ale najpierw muszę dokończyć Hani Gruszki przedział 1000-1500.
Obawiam się, że dziwnie zaczynam reagować na Twoją szklarnię, bardzo muszę powstrzymywać rozsądek przed kolejnymi pomysłami. Na szczęście nie mam drewutni
Fajnie, że się spotkacie

antracyt 12:58, 10 lis 2022

Martko, pamiętaj, żeby wziąć pod uwagę docelową wielkość Lykkefund - to nie jest delikatna róża pnąca do towarzystwa. No chyba, że za towarzysza ma spore drzewo
Sunny Siluetta naprawdę ładna. Ostatnio mam słabość do róż w ciepłych odcieniach z widocznymi pylnikami

ps. Za spotkanie kciuki trzymaj, od dawna jakoś ciężko jest się szacownemu gronu zebrać razem
Kokesz 13:17, 10 lis 2022

antracyt napisał(a)

ps. Za spotkanie kciuki trzymaj, od dawna jakoś ciężko jest się szacownemu gronu zebrać razem

Własnie

Od majowego spotkania już sporo czasu upłynęło
Rojodziejowa 13:47, 10 lis 2022

Gdyby to ciut bliżej było, to chętnie bym tam do Was wpadła a tak to najszybsza opcja pokazuje 7 godzin
tulucy 19:11, 10 lis 2022

Ja będę em mnie przywiezie. Ale najwcześniej na 14.30. Bo mam wizytę z dzieckiem u lekarza. I nie mogę przełożyć.

Helen, Ty chciałaś ode mnie brachytrichę? To bym Ci doniczkę przywiozła.

tulucy 19:16, 10 lis 2022

Lykkefund to potwór nie róża. Te opisowe 6 metrów to ona osiąga w jedną stronę. W drugą drugie sześć. Ale jak kwitnie, to klękajcie narody.