Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

antracyt 18:54, 01 mar 2023

Nie pamiętam która z dziewczyn chwaliła walory smakowe żółtej cukini, ale namówiła mnie na zakupy
Dorzuciłam dla równowagi nasiona fasolnika egipskiego. W oko wpadł mi jeszcze ulubiony mak wschodni, do tego w kolorze którego szukałam. Nie mogłam nie kupić - oby tylko nie było pomyłki

Alija 19:04, 01 mar 2023

Trzymam kciuki za eksperyment melonowo-arbuzowy. Papryczka dobrze się zapowiada.
Żółty oczar bardzo ładny, zawsze na wiosnę mam ochotę, żeby go posadzić pod dużymi drzewami, a potem zapominam.
Alija 19:05, 01 mar 2023

Mak śliczny, a żółtą cukinię miałam i też chwalę.
Martka 20:17, 01 mar 2023

Oczar czarujący. Dopisałam do listy, miałam dostać w prezencie od sąsiada ogrodnika, może mu się po prostu przypomnę  tylko latem nie wiedział, jaką ma odmianę, teraz już chyba sprawa się rozjaśniła
Piękny mak! Już sobie wyobrażam te dopełnienia, podbicia kolorów, przenikania, uzupełniania, ech, tęsknię za widokiem Twoich rabat... Musiałam to z siebie wyrzucić!
Magleska 21:46, 01 mar 2023

Jaki cudny ten mak z chęcią bym takiego przytuliła
moje oczary w tym sezonie są słabe -kwitną na pojedyńczych gałązkach i jakoś słabo -nawet im fotki nie zrobiłam
Magara 23:39, 01 mar 2023

antracyt napisał(a)

Dorzuciłam dla równowagi nasiona fasolnika egipskiego.

Bardzo jestem ciekawa jak Ci wyjdzie eksperyment z fasolnikiem, koniecznie pokazuj.
Widziałam go na żywo u koleżanki - coś pięknego jeżeli chodzi o kolory. Gdybym miała miejsce na coś pnącego - by był
Z forumowych ogrodów to z Agatą z Tajemniczego mi się kojarzy i Jolą-April. Ale chyba nie były zadowolone?

P.S. Oczar piękny Kalinę bodnantską szczęśliwie mam i też mnie cieszy o tej porze roku
antracyt 10:04, 02 mar 2023

Alija napisał(a)
Mak śliczny, a żółtą cukinię miałam i też chwalę.

Mam nadzieję, że też mi będzie dane delektować się tą cukinią Do tej pory tylko zielone mi się udawały
antracyt 10:23, 02 mar 2023

Martka napisał(a)
Oczar czarujący. Dopisałam do listy, miałam dostać w prezencie od sąsiada ogrodnika, może mu się po prostu przypomnę  tylko latem nie wiedział, jaką ma odmianę, teraz już chyba sprawa się rozjaśniła
Piękny mak! Już sobie wyobrażam te dopełnienia, podbicia kolorów, przenikania, uzupełniania, ech, tęsknię za widokiem Twoich rabat... Musiałam to z siebie wyrzucić!

Sąsiadowi koniecznie się przypomnij Czy to ten sam co od świerków?
Podziwiałam porcelanowe maki na zdjęciach z ogrodów angielskich(zastanawiam się tylko, jak się prezentują w czasie przekwitania) i trafił mi się "prawie" biały. Musiałam kupić. Mam nadzieję na brak pomyłki kolorystycznej, on bardzo nie lubi przesadzania. Musisz mi częściej pisać takie miłe rzeczy, szczególnie w takie dni jak dzisiaj
Wyskoczyłam cyknąć zdjęcie derenia. Podcięłam go w tym i zeszłym roku. Początkowo gałęzie zaczynały się na wysokości dolnego rozgałęzienia. Liczę na efekt z drugiego zdjęcia A właściwie na koronę zaczynającą się jeszcze wyżej. Cały czas dumam czy przenosić derenia świdwę z lewej strony...Docelowo ma dorosnąć do wysokości płotu.

antracyt 10:27, 02 mar 2023

Magleska napisał(a)
Jaki cudny ten mak z chęcią bym takiego przytuliła
moje oczary w tym sezonie są słabe -kwitną na pojedyńczych gałązkach i jakoś słabo -nawet im fotki nie zrobiłam

Ciekawa jestem ile lat je masz. Czytałam gdzieś opinie, że w rok po posadzeniu kwitnienie jest słabsze (kosztem ukorzeniania się).
Maki co roku można znaleźć w markecie budowlanym na "o"
antracyt 11:02, 02 mar 2023

Magara napisał(a)

Bardzo jestem ciekawa jak Ci wyjdzie eksperyment z fasolnikiem, koniecznie pokazuj.
Widziałam go na żywo u koleżanki - coś pięknego jeżeli chodzi o kolory. Gdybym miała miejsce na coś pnącego - by był
Z forumowych ogrodów to z Agatą z Tajemniczego mi się kojarzy i Jolą-April. Ale chyba nie były zadowolone?

P.S. Oczar piękny Kalinę bodnantską szczęśliwie mam i też mnie cieszy o tej porze roku

No właśnie, na fasolnik na razie pomysłu i podpory mi brak