Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

lilarose 14:59, 03 mar 2023

tez miałam chęć na fasolnika egipskiego w tym roku, ale w końcu sobie darowałam - groszków mam bardzo dużo, nie wiem jak im wszystkim zorganizuję podpory. Będę kibicowała Twojemu, w przyszłym sezonie i ja się na niego porwę
Kokesz 17:45, 03 mar 2023

antracyt napisał(a)
Renia, a wiesz, że nie pamiętam wymiarów Twoich skrzyń. Widziałaś filmik który wstawiłam? Tam do "doniczki" z wiadra wsadzona była jedna sadzonka melona, ale to nie były jakieś wielkie wiadra.

Skrzynki mają 50x40x30, może dwie sadzonki by weszły...te wiadra faktycznie nie były duże.
W skrzyniach miałam wcześniej po dwie sadzonki cukini, które też prowadziłam pionowo.
A one muszą stać pod daszkiem?
Mgduska 17:57, 03 mar 2023

Bardzo fajne te nowe róże, kilka z nich chętnie bym sobie też posadziła Zwłaszcza Tottering i El. Oberle. Na razie jestem twarda, nie zamówiłam żadnej róży, póki co sieję groszki.
Nie pamiętam kiedy siałam fasolnika, ale on jest ciepłolubny, więc nie ma się co śpieszyć.
April 19:45, 03 mar 2023

Ładna ta kocimiętka Amelia. Ale przy okazji podsunęłaś mi pomysł. Kocimiętka jakaś stale mi się rozsiewa w pobliżu Lukkefundów, na ścieżce. Jak ona taka pancerna to spróbuję ją wcisnąć pod te róże. Co prawda będzie to niemal w same ich korzenie ale już im nie zaszkodzi. Nie będzie tam tak łyso A blady niebieski pasuje wszędzie
April 19:46, 03 mar 2023

Ja dzisiaj znów, po raz dziesiąty chyba, wypakowałam koszyk różami a potem go z żalem skasowałam
Martka 20:14, 03 mar 2023

Druga działka z różami, których nie masz obok domu - genialne rozwiązanie na terminatorki, które lubią się popanoszyć
Pooglądałam sobie, bo z listy znałam tylko Alden Biesen za sprawą zakupów Hani I pomarzyłam.
Morgenlicht mnie urzekła. Wygląda trochę jak powojnik, rozstrzelone płatki Wszystkie piękne. Kreatywność znów się wyżyje

Czekam na atak kompulsywnych zakupów różanych, obawiam się, że jeszcze przede mną
Agatorek 20:28, 03 mar 2023

Ja się nie odważę googlować tych róż, które podałaś. Za miętka jestem . Na razie tylko Alden Biesen jest na mojej liście pewniaków.
Jak popatrzę na poprzednie sezony, to w tym roku bardzo mało zamówiłam przez zimę . Mam spisane w zeszycie różne rośliny, nad którymi się zastanawiam, ale nigdzie nie mam otwartego koszyka .
Całe szczęście eM mnie trochę hamuje, w tym, że musi najpierw dokończyć kopanie rowu/fosy i wtedy mogę pociągnąć dalej rabatę.

Ale wizja różanego raju u Ciebie powoduje szybsze bicie serca .
Kordina 21:40, 03 mar 2023

April napisał(a)
Ja dzisiaj znów, po raz dziesiąty chyba, wypakowałam koszyk różami a potem go z żalem skasowałam

Szczęściara możesz zacząć od nowa, a ja cały czas w zawieszeniu, jak rozdarta sosna Żeromskiego ani wte, ani wewte
Napia 23:26, 03 mar 2023

Jestem ciekawa eksperymentów melonowo-arbuzowych. ja kiedyś próbowałam, ale nie wyszło mi za bardzo - one jednak potrzebują żyznej ziemi i duzo wody, u mnie to raczej było z tym słabo.

Na róże nie patrzę, bo tak jak Agnieszka, mogłabym nie wytrzymać takiej presji, a u mnie już naprawdę nie ma miejsca na róże
antracyt 09:18, 04 mar 2023

lilarose napisał(a)
tez miałam chęć na fasolnika egipskiego w tym roku, ale w końcu sobie darowałam - groszków mam bardzo dużo, nie wiem jak im wszystkim zorganizuję podpory. Będę kibicowała Twojemu, w przyszłym sezonie i ja się na niego porwę

Zostaniesz w tym roku Groszkową Królową