Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

DariaB 11:02, 28 lut 2023

antracyt napisał(a)
Ja nasiona już jakiś czas temu nabyłam. Wybierałam odmiany, które podobno u nas się udają. Tylko nie wiedziałam, czy poradzą sobie w pojemnikach. Filmik mnie uspokoił

Jeśli rzeczywiście się u Ciebie udadzą to spróbuję w przyszłym roku
Martka 17:46, 28 lut 2023

Brązowy krokus zachwyca mnie w takim stadium bardzo później też będzie, ale inaczej eksperymentów z arbuzem i melonem jestem bardzo ciekawa. Jestem zdania, że lepiej spróbować niż nie

Gruszka_na_w... 20:48, 28 lut 2023

Ciekawa jestem wyniku eksperymentu melonowego. Wiadra będą w szklarni?
Co tam dosypywano wraz z druga dawką ziemi? Wyglądalo jak popiół.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Magara 00:07, 01 mar 2023

antracyt napisał(a)

Jak nie zapomnę, to Ci przypomnę jesienią o cebulkach Sama na pewno też będę jeszcze nabywać

Ja poproszę żebyś głośno wołała
Kolejny rok oglądam te iryski u Was, a później tyle się dzieje, że zapominam, aż do kolejnego roku kiedy wiosną znowu żałuję, że ich nie mam
Z oczarem mam zresztą tak samo Dalej go nie mam chociaż w tym roku już prawie go miałam
antracyt 08:36, 01 mar 2023

Martka napisał(a)
Brązowy krokus zachwyca mnie w takim stadium bardzo później też będzie, ale inaczej eksperymentów z arbuzem i melonem jestem bardzo ciekawa. Jestem zdania, że lepiej spróbować niż nie

Jestem optymistką w tej kwestii, eksperyment musi się udać. Uwielbiam melony i arbuzy
antracyt 08:44, 01 mar 2023

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Ciekawa jestem wyniku eksperymentu melonowego. Wiadra będą w szklarni?
Co tam dosypywano wraz z druga dawką ziemi? Wyglądalo jak popiół.

Haniu, kastry postawię pod południową ścianą domu. Będą tam miały zagwarantiwane odpowiednie nasłonecznienie, ciepełko i lekką ochronę przed deszczem. Sprawdziłam to miejsce na oberżynie. Dodatkowo wybrałam odmiany o krótkim okresie wegetacji, odpowiednie do uprawy w naszych warunkach poza szklarnią.
Też mnie ta dosypka zainteresowała. Może popiół a może jakiś nawóz? Oba te owoce są bardzo żarłoczne. Moje dostaną na start sporą dawkę kompostu i obornika + bananowe skórki w nogi. Potem, tak jak pomidory, podlewanie gnojówkami.
antracyt 09:08, 01 mar 2023

Magara napisał(a)

Ja poproszę żebyś głośno wołała
Kolejny rok oglądam te iryski u Was, a później tyle się dzieje, że zapominam, aż do kolejnego roku kiedy wiosną znowu żałuję, że ich nie mam
Z oczarem mam zresztą tak samo Dalej go nie mam chociaż w tym roku już prawie go miałam

Postaram się nie zapomnieć
A wiesz, że mój oczar cały czas cały pokazuje kwiaty? Może już nie tak spektakularnie, ale nadal widać je z daleka. Zaczął w styczniu i nadal zdobi ogród. Jak tylko masz miejsce, to mus nabyć jakąś odmianę. Tak samo polecam kalinę bodnantską. Zdjęcia z dzisiejszego poranka.

antracyt 09:48, 01 mar 2023

Zajrzałam do wysiewów, papryka ma się dobrze

Dosiałam resztę zimowych i przy okazji odkryłam, że część stojących na zewnątrz nasion zaczęła kiełkować! Noce z przymrozkami do -7, a one nic sobie z tego nie robią. Mam takie 2 pojemniki, tylko nie wiem komu się tak spieszy, bo to akurat te, które się przesypały podczas wichury... Czy to moje zaciszne miejsce, nie jest przypadkiem zbyt zaciszne? Zastanawiam się, czy do szklarni tych wyrywnych nie przenieść.

Kokesz 14:56, 01 mar 2023

antracyt napisał(a)
Ja nasiona już jakiś czas temu nabyłam. Wybierałam odmiany, które podobno u nas się udają. Tylko nie wiedziałam, czy poradzą sobie w pojemnikach. Filmik mnie uspokoił

Zuza, napisz proszę, jakie to odmiany bo też bym posadziła u siebie pod ścianą bloku
Tam jest mega gorąco, myślę, że w skrzyniach dałyby radę
antracyt 18:33, 01 mar 2023

Melony: Emir i Maluch
Arbuz: mam Sugar Baby, chciałam kupić Rosario albo Złoto Wolicy ale nie znalazłam

Jak chcesz, mogę Ci oddać część moich nasion, bo i tak wszystkich nie wysieję.