Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

Martka 12:11, 02 mar 2023

antracyt napisał(a)

Sąsiadowi koniecznie się przypomnij Czy to ten sam co od świerków?
Podziwiałam porcelanowe maki na zdjęciach z ogrodów angielskich(zastanawiam się tylko, jak się prezentują w czasie przekwitania) i trafił mi się "prawie" biały. Musiałam kupić. Mam nadzieję na brak pomyłki kolorystycznej, on bardzo nie lubi przesadzania. Musisz mi częściej pisać takie miłe rzeczy, szczególnie w takie dni jak dzisiaj
Wyskoczyłam cyknąć zdjęcie derenia. Podcięłam go w tym i zeszłym roku. Początkowo gałęzie zaczynały się na wysokości dolnego rozgałęzienia. Liczę na efekt z drugiego zdjęcia A właściwie na koronę zaczynającą się jeszcze wyżej. Cały czas dumam czy przenosić derenia świdwę z lewej strony...Docelowo ma dorosnąć do wysokości płotu.

O, już po kawie, ewidentnie u mnie też, po drugiej
Sąsiad ogrodnik mieszka kilkaset metrów dalej. Nadal na tyle blisko, by nie odpuszczać oczara!
Miłe słówka - czasem spadną na człowieka w tyleż nieoczekiwanej co potrzebnej chwili ...
Zachwycał mnie ten dereń u Ciebie już wcześniej, ale teraz po zimie jakby zmężniał? No proszę, to już widzimy bardzo ładnie zarysowaną sylwetkę! Korona będzie tu tworzyć piękny parasol. Świetnie, będę ciachać u moich młodziaków w podobny sposób. Nie na boki, nie, do góry proszę mi rosnąć. Jak u koleżanki Zuzy.
Dziękuję za sesję! Przy okazji widzę też, jak może wyglądać rozwiązanie awaryjne zaproponowane przez Judith, gdyby jednak u sąsiadów wydarzyło się coś nagłego  

antracyt 14:25, 02 mar 2023

Ciekawa jestem jak Twoje odmianowe derenie będą współpracować.
Ten mój rzeczywiście zmężniał(jak to do niego pasuje ) i wcale mi to nie przeszkadza.
antracyt 14:27, 02 mar 2023

Dla wszystkich wielbicielek róż wrzucam informację, może któraś skorzysta. Jeżeli tak, to już jej zazdroszę bardzo, bardzo! Ja w tym roku nie dam rady, ale może w przyszłym już tak...
https://ptrosa.pl/2023/02/28/wycieczka-parki-rozane-europy-czerwiec-2023r/?fbclid=IwAR16og_YvbTNXH0LH6ZhakuAakuAjc-pDLgDHSAq7tXSm-rNQ1Hcxi2n5rY
April 14:27, 02 mar 2023

antracyt napisał(a)

Jak nie zapomnę, to Ci przypomnę jesienią o cebulkach Sama na pewno też będę jeszcze nabywać

Taaak, jak nie zapomnę to ci przypomnę.... skąd ja to znam. Jak nie zapomnę to kupię
Chyba jednak wpiszę do kalendarza przypominajkę

Potwierdzam moje niepowodzenie w uprawie fasolnika. On chyba potrzebuje masę słońca, bo u mnie mu nie podpasowało
Kordina 19:21, 02 mar 2023

Wyraz "oczar" chyba pochodzi od oczarowania
ale masz świetna papryczki, jakie duże? Ja z paprykami do tyłu ale chyba jutro się zmobilizuję
antracyt 08:18, 03 mar 2023

Jakie duże? Docelowo czy teraz?
antracyt 08:21, 03 mar 2023

April napisał(a)

Taaak, jak nie zapomnę to ci przypomnę.... skąd ja to znam. Jak nie zapomnę to kupię
Chyba jednak wpiszę do kalendarza przypominajkę

Potwierdzam moje niepowodzenie w uprawie fasolnika. On chyba potrzebuje masę słońca, bo u mnie mu nie podpasowało

Dzięki Tobie wymyśliłam dla fasolnika super słoneczne miejsce w okolicach tarasu Mam nadzieję, że kwiaty będą tak pachnące jak zachwalają.
Mgduska 10:03, 03 mar 2023

Zuza, u Ciebie powinno mu być dobrze, ja dwa razy siałam fasolnika i zanim się rozkręcił na dobre, sezon mu się skończył. Ale był piękny i bardzo ozdobny z liści, które mieniły się wieloma kolorami. Kwiatki to taka wisienka na torcie, chociaż wiadomo, że każdemu zależy na kwiatach. Powąchać nie zdążyłam, więc nie wiem, czy pachnie.
April 10:20, 03 mar 2023

antracyt napisał(a)

Dzięki Tobie wymyśliłam dla fasolnika super słoneczne miejsce w okolicach tarasu Mam nadzieję, że kwiaty będą tak pachnące jak zachwalają.

Super, niech rośnie. Może będziesz pierwszą zadowoloną osobą.

ps. Czytam że Sylwia nie jest na "nie", choć kwiatków też nie wąchała
antracyt 10:27, 03 mar 2023

Dziewczyny, a pamiętacie kiedy go siałyście? Czytam sprzeczne opinie w necie.