Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

Magda70 21:56, 26 maj 2020

antracyt napisał(a)

Dobrze się zastanów nad poziomkami, ekspansją przewyższają niejednego zadarniacza. Mi to nie przeszkadza, ale jak ktoś nie lubi jak mu się rośliny w niekontrolowany sposób rozchodzą po ogrodzie to poziomki nie dla niego

Pierwszą część kartonów kładłam jesienią, drugą jakoś zimą. Na pierwszej wcześniej w ogóle nie ruszałam darni. Na drugiej darń była najpierw odwrócona na drugą stronę i dopiero na to szły kartony.

Oj, tak. Poziomki potrafią zaskoczyć...u mojej mamy w ogrodzie jestem na etapie karczowana ich. Tak je sobie posadziła...i teraz masakra
antracyt 22:07, 26 maj 2020

Zana napisał(a)
Niezbadana jest wola życia co poniektórych roślin! U mnie mistrzostwo należy się kokoryczce, która przeleżała cały rok wykopana, rzucona od niechcenia gdzieś tam. Rozczuliła mnie jej wola życia, którejś wiosny trafiła na hostową.
Przekopywanie idzie Ci nader sprawnie

Urocze masz rojniczki w filiżankach i bardzo podoba mi się hostowo / kurkowo pod miłorzębem

Nie wiedziałam, że kokoryczki takie mocarne.
Przekopywałam na razie tą część, gdzie się karton rozłożył, reszta to robota dla siłaczki
Filiżanki i sosjerka są z kolekcji "uszkodzonych naczyń po babci" Mam jeszcze kilka do wykorzystania. Mam nadzieję, że rozrastające się hosty pod grujecznikiem za bardzo nie zasłonią kurzej pary
antracyt 22:08, 26 maj 2020

sylwik69 napisał(a)

Ja oczywiście jestem chętna

Można podpytać Danusię, czy w ogóle przewiduje odwiedziny w tym roku.
antracyt 22:11, 26 maj 2020

Szkoda, że wieczory takie chłodne. Z chęcią posiedziałabym dłużej w ogrodzie i delektowała się zapachami . Zakwitły pierwsze maciejki

Helen 22:13, 26 maj 2020

antracyt napisał(a)
Szkoda, że wieczory takie chłodne. Z chęcią posiedziałabym dłużej w ogrodzie i delektowała się zapachami . Zakwitły pierwsze maciejki

Ale szybko, Kiedy je wysiewałaś?
antracyt 22:20, 26 maj 2020

Sama się wysiała w zeszłym roku. Mam takich rozpoczynających kwitnienie całkiem sporo. Te, które wysiałam tej wiosny są jeszcze małe. Następne nasiona rzucę za jakieś dwa tygodnie. Przedłużam w ten sposób wieczorną aromaterapię
antracyt 23:15, 26 maj 2020

Magda70 napisał(a)

Oj, tak. Poziomki potrafią zaskoczyć...u mojej mamy w ogrodzie jestem na etapie karczowana ich. Tak je sobie posadziła...i teraz masakra

W rok po posadzeniu swoich strasznie się cieszyłam, że tak im u mnie dobrze Teraz już wiem, że muszę regularnie usuwać nadmiary inaczej zawładną całą rabatę w jeden sezon.
Mgduska 09:23, 27 maj 2020

Idziesz jak burza, a zdjęciami zamęczaj
mrokasia 10:20, 27 maj 2020

antracyt napisał(a)

Dobrze się zastanów nad poziomkami, ekspansją przewyższają niejednego zadarniacza. Mi to nie przeszkadza, ale jak ktoś nie lubi jak mu się rośliny w niekontrolowany sposób rozchodzą po ogrodzie to poziomki nie dla niego

Pierwszą część kartonów kładłam jesienią, drugą jakoś zimą. Na pierwszej wcześniej w ogóle nie ruszałam darni. Na drugiej darń była najpierw odwrócona na drugą stronę i dopiero na to szły kartony.

Hmmm, u mnie póki co to tylko szczawik mi się rozchodzi w niekontrolowany sposób .
Myślałam, że tym kartonom szybciej idzie rozkładanie się .
antracyt 10:29, 27 maj 2020

Myślę, że to wina suszy, a w zimie braku śniegu.