Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

antracyt 15:38, 26 maj 2020

Zdjęcia widziałam, chciejstwa zanotowałam
Wiesz co, jak mu się miejsce spodoba, to rozłazi się mocno. Co roku usuwam sporo nowych roślin pojawiających się np w środku hortensji Nie chce mi się ograniczeń robić, bo tam jest sporo innych roślin, które musiałabym przy tej operacji wysadzać. Pod kasztanem będzie się mógł dowolnie przemieszczać i mnożyć, a tak moim zdaniem wygląda najładniej.
popcorn 16:02, 26 maj 2020

Zuza, powodzenia w robotach! Cuda nam pokazujesz, pięknie tam macie!
Lawenda między truskawkami pewnie i ślimaki odstrasza, dobre posunięcie!

Grujecznik zachwyca! pięknie
mrokasia 16:04, 26 maj 2020

Leśna poziomkowa wygląda uroczo . Muszę sobie sprawić kilka krzaczków poziomek. Lawenda w truskawkach - super pomysł.
Od kiedy te kartony leżą na różance?
deszczowymaj 16:35, 26 maj 2020

Świetny pomysł na ścieżkę w szklarni bardzo ładnie wygląda ..dodanie krawężników na pewno utrzyma ją w ryzach

Przesyłam dodatkowe moce na przekopanie rabaty
antracyt 17:42, 26 maj 2020

popcorn napisał(a)
Zuza, powodzenia w robotach! Cuda nam pokazujesz, pięknie tam macie!
Lawenda między truskawkami pewnie i ślimaki odstrasza, dobre posunięcie!

Grujecznik zachwyca! pięknie

Dzięki, pochwały lekko nad wyrost, cudów u nas brak
Grujecznik najładniejszy jest najniżej. W środku z jednej strony jest lekko łysawy, mam nadzieję, że z czasem to miejsce zarośnie.
antracyt 17:51, 26 maj 2020

mrokasia napisał(a)
Leśna poziomkowa wygląda uroczo . Muszę sobie sprawić kilka krzaczków poziomek. Lawenda w truskawkach - super pomysł.
Od kiedy te kartony leżą na różance?

Dobrze się zastanów nad poziomkami, ekspansją przewyższają niejednego zadarniacza. Mi to nie przeszkadza, ale jak ktoś nie lubi jak mu się rośliny w niekontrolowany sposób rozchodzą po ogrodzie to poziomki nie dla niego

Pierwszą część kartonów kładłam jesienią, drugą jakoś zimą. Na pierwszej wcześniej w ogóle nie ruszałam darni. Na drugiej darń była najpierw odwrócona na drugą stronę i dopiero na to szły kartony.

antracyt 17:57, 26 maj 2020

deszczowymaj napisał(a)
Świetny pomysł na ścieżkę w szklarni bardzo ładnie wygląda ..dodanie krawężników na pewno utrzyma ją w ryzach

Przesyłam dodatkowe moce na przekopanie rabaty

Dzięki, moce przejęłam, bardzo się przydały, kolejny kawałek za mną

antracyt 18:05, 26 maj 2020

Gdyby ktoś chciał w ten sposob przygotować rabatę, to w ramach przemyśleń wstawiam zdjęcie krwawnika, wydobytego z przekopanego dzisiaj kawałka. Mimo, że od jesieni był porządnie przykryty to udało mu się przetrwać i gdzieniegdzie przebić do światła. Ciekawe jak będzie to wyglądało na fragmencie gdzie drań była najpierw odwrócona zielonym do ziemi. To oczywiście problem tylko tych co mają tak "bioróżnorodną" trawę jak ja

Zana 18:13, 26 maj 2020

Niezbadana jest wola życia co poniektórych roślin! U mnie mistrzostwo należy się kokoryczce, która przeleżała cały rok wykopana, rzucona od niechcenia gdzieś tam. Rozczuliła mnie jej wola życia, którejś wiosny trafiła na hostową.
Przekopywanie idzie Ci nader sprawnie

Urocze masz rojniczki w filiżankach i bardzo podoba mi się hostowo / kurkowo pod miłorzębem
sylwik69 18:46, 26 maj 2020

antracyt napisał(a)
Koronawirus przełożył moje plany osobiste na przyszły rok. W związku z tym czas mam, 6 osobowy samochód mam, trzeba tylko przemyśleć sprawę, czy można to bezpiecznie zorganizować. Zakładając oczywiście, że spotkanie miałoby dojść do skutku.

Ja oczywiście jestem chętna