Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

maksimini 09:16, 15 kwi 2023

Ale pięknie u Ciebie, czuć i widać wiosnę
antracyt 13:28, 15 kwi 2023

Aga, tempo prac bardzo mocno zwolniło. Cały czas pada, a jak nie pada to mam zawał pracy. Dzisiaj to leje od rana, przerwa była dosłownie na 15min, zdążyłam szybki obchód zrobić i zgarnąć doniczki do wsadzenia nowych karp dalii.
Kasia, ostatnio czuć głównie wilgoć w powietrzu, ewentualnie obornik rozrzucany na polach obok
W czasie obchodu znalazłam to i owo z nowości. Niektóre epimedium pokazuje pączki kwiatowe, a te najbardziej wyrywne nawet pierwsze kwiaty

Rosnący obok psiząb coraz bardziej nabiera masy, pąków kwiatowych w tym roku jest naprawdę dużo, tylko znowu coś je perfidnie objada ślimaki? Prawie połowa wygląda jak na drugim zdjęciu.

Do kwitnienie szykuje się też wilczomlecz...kiedy ja wokół niego dojdę z pieleniem i kancikami?
Kasya 14:10, 15 kwi 2023

Chciałabym psizeba ! I trojlista
Tylko skad ?
antracyt 14:12, 15 kwi 2023

Łączka już w pełnej krasie W okolicach czeremchy "trawnik" robi się coraz brzydszy, nawet mech tam zanika. Powoli dojrzewamy do wycinki, niech jeszcze tylko trochę podrosną posadzone niedaleko 2 graby fastigiata. Przesłona sąsiedniej działki jest w tym miejscu koniecznością.

Z niebieskości zostały jeszcze maleństwa na różance, ale raczej nie doczekają do kwitnienia narcyzów.

Uwielbiam ten moment zapączkowania
antracyt 14:24, 15 kwi 2023

Trochę zieloności Niestety na bukszpanach żerowanie rozpoczęła już ćma, tylko pryskać nie ma jak przez ciągłe opady. O cięciu już nawet nie wspomnę.

Odrobina cienistych zakamarków. Czosnek niedźwiedzi uwielbiam

antracyt 14:33, 15 kwi 2023

Niestety znowu nie zdążyłam odświeżyć ściany drewutni...za dużo już z ziemi wylazło, a wcześniej było za zimno.

A w domu takie widoki Towarzystwo ustawione na 3 poziomach(konstrukcja wyjątkowo nieprofesjonalna ), żeby lepiej światło łapać. Na przyszły rok mężaty obiecał rozstawiane półki zrobić.

Koniec
antracyt 14:35, 15 kwi 2023

Kasya napisał(a)
Chciałabym psizeba ! I trojlista
Tylko skad ?

Widziałam jakiś czas temu w sadzawce. Tylko teraz już pewnie wyprzedane...
Roocika 14:49, 15 kwi 2023

Super masz już zaawansowaną wiosnę
Magleska 20:30, 15 kwi 2023

Łączka przepiękna też lubię te wszystkie pączki i pączusie na roślinkach

nieprofesjonalna półka prezentuje się bardzo dobrze ,ważne ,że spełnia swoje zadanie
ewsyg 20:51, 15 kwi 2023

Zuzia, ale masz już duże pomidorki, moje takie malizny. Ślicznie wygląda ten łan szafirków.
Gapcia z Ciebie, że nie pomalowałaś ściany