U mojej chrzestnej parę lat temu był remont. Mieszkanie w bloku, gładzie zrobione, już pomalowane ściany. Pojechała gdzieś na kilka godzin. Po powrocie do domu, otwiera kluczami drzwi (zamknięte było, brak śladów włamania). Mało nie zemdlała widząc zakrwawione, podrapane ściany. Okazało się, że na czas malowania zostały ściągnięte kratki wentylacyjne. Dostał się tamtędy jakiś ptak i porozbijał dziub szukając ucieczki.
Ja też już pryskałam bukszpany, już czas popryskać powtórnie, ale pogoda nie sprzyja - deszczowo i mokro.
Zielono u Ciebie, ładnie.
Lubię ten moment, kiedy coś wychodzi z ziemi, albo pączki na gałązkach.
Piękny kolor epimedium.
U mnie nie było na szczęście drastycznie. Kiedy zorientowaliśmy się kto wpadł przez komin, otworzyliśmy drzwi tarasowe, zasłoniliśmy inne okna i szpak bez trudu znalazł drogę do wolności
Dzisiaj znowu padało, na szczęście z długimi przerwami i mimo że wszystko strasznie mokre ogarnęłam kolejne rabaty (jeszcze tylko połowa przede mną ). Niestety bukszpany nadal nie opryskane, a trawa znowu do kostek. Podobno od czwartku ma być trochę odpoczynku od deszczu.
Tak, wszystko dosłownie rośnie w oczach
To epimedium trochę kiepsko mam posadzone (za bukszpanową kulą) i nie widać za dobrze tych kwiatów. Muszę je w końcu przesadzić i lepiej wyeksponować.
Widać różnicę w klimacie, u Ciebie wiosna trochę bardziej rozwinięta .
Skalnica bardzo ładna, w pierwszym spojrzeniu myślałam, że to kukliki takie wyrywne
Na noc lądują w regaliku szklarniowym, stoi w pokoju Może zacznę kocem okrywać Trochę się pocieszam, że w zeszłym roku też miałam takie wypierdki, a jednak dały radę w foliaku jak czas na nie przyszedł A w tym roku dostały po przepikowaniu sproszkowane skórki bananowe - no to chyba będzie ok
Szpaka w kominku nie zazdroszczę... Nie macie na kominie strażaka???