Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

Basieksp 21:53, 15 kwi 2023

Ale u Ciebie już ładnie soczyście, zielono i kolorowo też czosnek niedźwiedzi też lubię, i pracuję nad takim czosnkowym poletkiem, narazie malutko go mam ale są i nowe malutkie siewki, może za rok się doczekam
galgAsia 22:47, 15 kwi 2023

Na czosnek niedźwiedzi czaję się od paru lat, może tym razem go posadzę... gdzieś... .
U mnie nadal leje...
Magara 23:49, 15 kwi 2023

Zuza, ale Ty masz listków wiosennych na drzewach/krzewach
I pomidorowe siewy też mężne Swoje popikowałam, za dnia im szukam najbardziej słonecznego miejsca, a wieczorem bliżej kominka stawiam, żeby im cieplej było, ale one dalej mikrusy
Zazdroszczę wszystkiego
antracyt 10:11, 16 kwi 2023

Magleska napisał(a)
Łączka przepiękna też lubię te wszystkie pączki i pączusie na roślinkach

nieprofesjonalna półka prezentuje się bardzo dobrze ,ważne ,że spełnia swoje zadanie

Półka(a właściwie półki) zadanie spełnia, tylko już patrzeć na to nie mogę Na szczęście już niedługo wszystko trafi do ogrodu
antracyt 10:12, 16 kwi 2023

Roocika napisał(a)
Super masz już zaawansowaną wiosnę

Wydaje mi się, że na podobnym poziomie co u Ciebie
antracyt 10:15, 16 kwi 2023

ewsyg napisał(a)
Zuzia, ale masz już duże pomidorki, moje takie malizny. Ślicznie wygląda ten łan szafirków.
Gapcia z Ciebie, że nie pomalowałaś ściany

Ewa, to kolejny sezon z tą ścianą...nabrała już prawie cech ogrodowego zabytku
antracyt 10:18, 16 kwi 2023

Basieksp napisał(a)
Ale u Ciebie już ładnie soczyście, zielono i kolorowo też czosnek niedźwiedzi też lubię, i pracuję nad takim czosnkowym poletkiem, narazie malutko go mam ale są i nowe malutkie siewki, może za rok się doczekam

U mnie czosnku też jeszcze nie jest na tyle dużo, żeby go ciąć bez wyrzutów sumienia, ale na szczęście z roku na rok więcej Myślałam, ze będzie mu źle pod orzechem, ale daje radę.
antracyt 10:19, 16 kwi 2023

galgAsia napisał(a)
Na czosnek niedźwiedzi czaję się od paru lat, może tym razem go posadzę... gdzieś... .
U mnie nadal leje...

Dzisiaj też? U mnie na szczęście niebo się przejaśnia. Dopijam kawę i ruszam do pracy
antracyt 10:25, 16 kwi 2023

Magara napisał(a)
Zuza, ale Ty masz listków wiosennych na drzewach/krzewach
I pomidorowe siewy też mężne Swoje popikowałam, za dnia im szukam najbardziej słonecznego miejsca, a wieczorem bliżej kominka stawiam, żeby im cieplej było, ale one dalej mikrusy
Zazdroszczę wszystkiego

A może na noc je czymś przykrywaj, żeby ciepło zachować? Ja tak robię z wysiewami w szklarni. Kiedy zapowiadają niższe temperatury, to pod wieczór(zanim szklarnia się wychłodzi) zakładam na całe towarzystwo stare akwaria, a rano je ściągam. Ta metoda naprawdę się sprawdza.

Z ciekawostek kominkowych - dzisiaj rano w kominku coś nam się zaczęło ruszać...przestraszyłam się, że to może kuna, która ostatnio grasuje w okolicy. Na szczęście był to szpak
galgAsia 10:31, 16 kwi 2023

antracyt napisał(a)

Dzisiaj też? U mnie na szczęście niebo się przejaśnia. Dopijam kawę i ruszam do pracy
Dzisiaj też.... Więc od rana trwa przeprowadzka pomidorów do większych domków. Tym razem domki z wkładką