Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

antracyt 23:59, 01 maj 2023

Dziękuję za rozpoznanie szkodnika Rzeczywiście wygląda jak zwójka. Co do oprysków, to chyba można coś znaleźć nieszkodzącego ptakom? Poszukam
Haniu, niczym do tej pory nie pryskałam bo problemu w latach poprzednich nie było.
Ewo, pewnie już wielokrotnie o tym wspominałam, że staram się nie szkodzić dzikim mieszkańcom ogrodu.
antracyt 00:09, 02 maj 2023

Kordina napisał(a)
O! w Kórniku! Czekam na zdjęcie, cudowny ten pałacyk zwany zamkiem, tam pierwszy raz w życiu będąc dziewczynką w szkole podst ujrzałam magnoliowe drzewa, które mnie zszokowały swoją urodą a nikt w ogródkach w tamtych czasach nie posiadał magnolii

Kilka zdjęć udało mi się zrobić, chociaż takiej ilość ludzi naprawdę się nie spodziewałam...gorzej niż na Krupówkach. Postaram się jutro coś wiecej wstawić, niestety zamek się nie załapał, same rośliny

antracyt 10:18, 02 maj 2023

Bożenko, z dedykacją dla Ciebie

Całkiem sporo było żółtych i maślanych okazów.

W tym moje wielkie chciejstwo - Gold Star Tu akurat z jakąś inną wysoką maślaną w tle.

antracyt 10:36, 02 maj 2023

Niestety nie udało mi się zrobić zdjęć najokazalszym okazom, były non stop oblepione tłumem zwiedzających (jak mszycami ) Wybierałam mniej oblegane alejki z młodszymi drzewami.
Na pierwszym planie Big Dude o olbrzymich kwiatach.

Renia, teraz coś specjalnie dla Ciebie

Jeżeli ktoś jest fanem azali i rododendronów, to jeszcze chwila i będzie miał na czym oko zawiesić Ja wprawdzie do tego grona nie należę, ale ta delikatna, ażurowa piękności w kolorze pudrowego różu po prostu mnie zauroczyła.

Kordina 10:45, 02 maj 2023

Dzięki Zuzanko zdaję sobie sprawę, że foto nie oddaje do końca prawdziwego obrazu tych cudów, ale sprawdziłam w internecie ten Big Dude i w szoku jestem, bo ma kwiaty do 30 cm, czy to potwierdzasz jako naoczny świadek?
antracyt 10:57, 02 maj 2023

Prócz magnolii kwitnieniem zachwycały ozdobne owocowe i jakieś cudnie pachnące kaliny. Szkoda, że tak wiele okazów nie ma zawieszek i formacyjnych.

Imponujących rozmiarów obiela

antracyt 10:57, 02 maj 2023

Kordina napisał(a)
Dzięki Zuzanko zdaję sobie sprawę, że foto nie oddaje do końca prawdziwego obrazu tych cudów, ale sprawdziłam w internecie ten Big Dude i w szoku jestem, bo ma kwiaty do 30 cm, czy to potwierdzasz jako naoczny świadek?

Potwierdzam
antracyt 11:04, 02 maj 2023

Na koniec odrobina zieloności

Więcej zdjęć nie udało mi się zrobić.
Przyjemnego dnia
galgAsia 11:08, 02 maj 2023

Oj, ale piękna wiosna w Kórniku. Dziękuję za te obrazy
Kokesz 11:24, 02 maj 2023

Przepięknie pogoda dopisała jak w ubiegłym roku
Dzięki za rododendrony
Paprociowisko w czosnkach niedźwiedzich bardzo mi się podoba