Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

antracyt 09:01, 03 maj 2023

Basiu, ja też mam jedną maślano-białą Elizabeth w wersji tyci Na pewno znajdę też gdzieś miejsce na przepiękną Gold Star.
ps. O dziwo, od jakiegoś czasu również lubię żółty w ogrodzie, chociaż kiedyś zgrzytałam na jego widok zębami

Ewo kórnickie arboretum naprawdę warto odwiedzić, w czasie kwitnienia magnolii w szczególności. Chociaż ja je lubię o każdej porze roku.

Alicjo, Ty masz swoje własne magnoliowe arboretum i piękne zakątki zielone

antracyt 09:06, 03 maj 2023

Magara napisał(a)
Super wycieczka, zdjęcia bardzo urokliwe
Byłam kiedyś w Kórniku, na szkolnej wycieczce, pewnie ze 30 lat temu, żadnych roślin nie pamiętam

P.S. Moje dalie kaput, spleśniały Albo źle je wysuszyłam (a starałam się bardzo, pędzelkiem i patyczkiem szaszłykowym nawet wydłubywałam ziemkę spomiędzy bulwek), albo na moim strychu im różnice temperatur nie pasowały, szczególnie w okresach środka zimy kiedy nas nie było ponad tydzień i cała chałupka nie była ogrzewana Tak jak pisałam - nie dorosłam do levelu ogrodowego pt. "dalie" Do wielu innych też nie

No tak, wiek na takich wycieczkach niewątpliwie ma znaczenie Nasze dziewczyny zdecydowanie nie są fankami arboretum, wybierają w tym czasie samodzielny wypad promenadą na lody
Dalie, cóż... nie ma się co przejmować. Widocznie nie są stworzone do Twojego ogrodu. Będziesz miała więcej miejsca na inne, lepiej się u Ciebie czujące rośliny
Basieksp 09:24, 03 maj 2023

Ja zamówiłam sobie żółta peonie, pewnie nie zakwitnie w tym roku ale poczekam
antracyt 09:27, 03 maj 2023

A wiesz, że żółta piwonia też mnie kusi, tylko na razie nie pasuje do miejscówki z innymi piwoniami. Jak coś dla niej wymyślę to na pewno jakąś nabędę
Helen 11:50, 03 maj 2023

Zuza, a możesz pokazać magnolię Elisabeth? Chodzi o kwiat. I czy wg Ciebie jej kwiaty pachną?
vita 12:17, 03 maj 2023

Z dużą przyjemnością obejrzałam zdjęcia z wyprawy, dziękuję
Moja 'Elizabeth' bardzo szybko urosła z patyczka. Lubię ją najbardziej
antracyt 16:20, 03 maj 2023

Helen napisał(a)
Zuza, a możesz pokazać magnolię Elisabeth? Chodzi o kwiat. I czy wg Ciebie jej kwiaty pachną?

Hmmm...to chyba(mam nadzieję) dopiero w przyszłym roku. Mój patyczek magnoliowy wygląda jakby miał jeden kwiatowy pąk, ale w zeszłym roku też mnie tak oszukiwał i ostatecznie okazał się liściem
antracyt 17:01, 03 maj 2023

vita napisał(a)
Z dużą przyjemnością obejrzałam zdjęcia z wyprawy, dziękuję
Moja 'Elizabeth' bardzo szybko urosła z patyczka. Lubię ją najbardziej

Zazwyczaj staram się to miejsce odwiedzać przez majowym weekendem, a najlepiej w środku tygodnia do południa. Przyjemność z oglądania jest dużo wieksza i zdjęcia można ładniejsze zrobić. Teraz czekam na lilaki
Pocieszające jest to co napisałaś o Elizabeth. Już
nie mogę się doczekać, kiedy mój patyczek w końcu zmieni gabaryty...
antracyt 10:37, 04 maj 2023

Pogoda majówkowa dopisała, wszystko rośnie jak na drożdżach, pojawiają się kolejne wyczekiwane pączki, a także te, na które nikt jeszcze nie czeka
Czy to może jednak Elizabeth, czy znowu wielki liść? Martagon to na pewno z kwiatem, tylko który to? Będzie miła niespodzianka

Te się zawsze spieszą

Z niespodzianek - Rosa rubrifolia ‘Nova’ cała w paczkach - będzie co podziwiać bo krzak od zeszłego roku naprawdę zmężniał

A tego to się naprawdę nie spodziewałam

Martka 11:59, 04 maj 2023

Zdjęcia zauroczyły mnie, magnolie lubię, ale nie kocham, za to szczególnie zapiszczałam na widok paproci, mszyce w arboretum ubawiły, fajny masz czas
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies