Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

antracyt 11:59, 04 maj 2023

Reszta już bez niespodzianek, planowo się kwieci i zieleni Nawet pomyłki kolorystyczne za bardzo nie zgrzytaja

antracyt 12:08, 04 maj 2023

Uwielbiam wiśnię piłkowaną Ukon, szkoda, że ona mnie mniej lubi...wciąż kwiatów mało, ale za to przepięknie delikatne, muśnięte pistacjowym odcieniem.
antracyt 12:19, 04 maj 2023

Przedogródek jeszcze bardziej w zieleni, chociaż z ostrym akcentem

Na hamakowej ostały się 3 kwiaty na magnolii, niestety kasztany jadalne w tle straciły wszystkie liście. Wilczomlecz nie zauważył fali przymrozków. Przytarasowa Emelie też mocno ucierpiała, dobrze, że puszczony na niej powojnik ratuje wizerunek.

Czas wracać do pracy... na szczęście już za chwilkę kolejny weekend
Gruszka_na_w... 20:57, 04 maj 2023

Błękitne niebo, słońce i wszechobecna bujność zieleni pozwala mieć nadzieję, że okres majowych przymrozków mamy już za sobą. Piękna jest ta wiśnia!
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
maksimini 21:01, 04 maj 2023

antracyt napisał(a)
Czas wracać do pracy... na szczęście już za chwilkę kolejny weekend

Właśnie Też się cieszę. Ja liczę czas od weekendu do weekendu - tylko wtedy mogę pogrzebać w ogródku, w ciągu tygodnia nie bardzo, chyba że coś drobnego. A jak nastaje weekend i wpadam w prace ogrodowe, to już na nic innego nie mam czasu
Magara 23:41, 04 maj 2023

Zuza, chyba masz sezon 2023 rozpoczęty na maksa
antracyt 10:21, 05 maj 2023

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Błękitne niebo, słońce i wszechobecna bujność zieleni pozwala mieć nadzieję, że okres majowych przymrozków mamy już za sobą. Piękna jest ta wiśnia!

Liczę na to Haniu, że minusy już się nie pojawią. Pełnia będzie dzisiaj, potem noce powinny być cieplejsze. Wiesz, że zaczyna mi za to deszczu brakować? Wczoraj podlewałam skrzynie warzywne i truskawki.
Mam w ogrodzie dwie wiśnie ozdobne, Ukon i Royal Burgundy. Ta druga jest bardziej strojna, kwiaty ma pełne, w oczy rzuca się z daleka, ale to właśnie ta na pierwszy rzut oka skromniejsza jest moją ulubienicą.
Royal Burgundy
antracyt 10:26, 05 maj 2023

maksimini napisał(a)

Właśnie Też się cieszę. Ja liczę czas od weekendu do weekendu - tylko wtedy mogę pogrzebać w ogródku, w ciągu tygodnia nie bardzo, chyba że coś drobnego. A jak nastaje weekend i wpadam w prace ogrodowe, to już na nic innego nie mam czasu

Ja mam ten plus, że sobie mogę odrobinę czasem pracy manewrować i w tygodniu co nieco wygospodarować na ogród. Oczywiście weekend wykorzystuję na maxa
antracyt 10:29, 05 maj 2023

Magara napisał(a)
Zuza, chyba masz sezon 2023 rozpoczęty na maksa

Całkiem możliwe
Roocika 13:03, 05 maj 2023

antracyt napisał(a)

Uwielbiam wiśnię piłkowaną Ukon, szkoda, że ona mnie mniej lubi...wciąż kwiatów mało, ale za to przepięknie delikatne, muśnięte pistacjowym odcieniem.

Świetne kadry i ta wiśnia piłkowana też mi się podoba.