Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wersja mini mini

Wersja mini mini

stychaz 18:45, 06 wrz 2014

Z delikatnego różu - jeszcze Queen of Sweden.

Do poczytania na temat róż http://rozaria.pl/blog/
ewakatowice 18:46, 06 wrz 2014

Zdjęcia przepiękne, jak znosisz czekanie na róże… a no tak tniesz bukszpany
Też sposób, całuje w tego kciuka!!!
stychaz 19:00, 06 wrz 2014

ewakatowice napisał(a)
Zdjęcia przepiękne, jak znosisz czekanie na róże… a no tak tniesz bukszpany
Też sposób, całuje w tego kciuka!!!

Do tych róż to codziennie przemawiam
Ja tez przesyłam buziaki
Jagodaa 19:17, 06 wrz 2014

Podoba mi się u Ciebie Justyna, bardzo gustownie .
stychaz 19:24, 06 wrz 2014

Jagodaa napisał(a)
Podoba mi się u Ciebie Justyna, bardzo gustownie .

Dziękuję Jagódko staram się pokazywać co lepsiejsze kawałeczki ogródka te gorsze też są.
A dzisiaj wyjątkowo wręcz tragicznie wygląda mój ogródek - ekipa konserwuje nam elewację i na 1/5 mojego ogródka stoi rusztowanie. Mam nadzieję, że w poniedziałek przeniosą się już do sąsiadów.
Madzenka 21:37, 06 wrz 2014

Ascot. Nie będzie pasowała do Burgundy Iceberg i Munstead. Te dwie ostatnie mają chłodny odcień a Ascot ma kolor dojrzałej maliny z lekkim odcieniem czerwieni. Dlatego Ascot przesadzilam na inną rabatę.
Queen of Sweden zamówiona, była dzisiaj u BK. princess Ann przywiozła. Yong Lycidas - cytuję za rosomanes możesz z powodzeniem zamstąpić Old Port

noemi 21:42, 06 wrz 2014

Marzena2007 napisał(a)
Ascot. Nie będzie pasowała do Burgundy Iceberg i Munstead. Te dwie ostatnie mają chłodny odcień a Ascot ma kolor dojrzałej maliny z lekkim odcieniem czerwieni. Dlatego Ascot przesadzilam na inną rabatę.
Queen of Sweden zamówiona, była dzisiaj u BK. princess Ann przywiozła. Yong Lycidas - cytuję za rosomanes możesz z powodzeniem zamstąpić Old Port

wymiękam …. ale będę się o Was uczyć
bleebla 22:19, 06 wrz 2014

Ooo u gierczusi też był ten stwoerk. Ja jak byłam mała to myslałam, że kolibra zobaczyłam

Googlałam te róże, Madame François Graindorge faktycznie ładna. Nie możesz jej zamówić z niemieckiej strony? To chyba jest możliwe.
stychaz 09:00, 07 wrz 2014

Marzena2007 napisał(a)

Marzenko, dzięki za info o kolorach. Ascot w takim razie odpada całkowicie. Powyższa lista to jest moja lista chciejstw ale niestety z racji ograniczeń areałowych z każdego koloru wybiorę jedną różę, którą posadzę po 2 szt.
Muszę przesadzić Aspirinki a w ich miejsce wyższe partie zajmie chyba Munstead + naparstnice. Z ciemnego burgundu kolor przejedzie potem (po skosie - nie chce mi się więcej przesadzać)w chyba różowe Pomponelle, potem Quenn of Sweeden i obecny Cathedral. Niziutko będzie Herzogin Christiana.
Jedyne czego się obawiam, że kwiaty Pomponelli nie będą pasowały do reszty
Jak myślicie - szukać zamiennika w tym samym kolorze ale z innym kwiatem???

Idę studiować zdjęcia Robaczka
stychaz 09:05, 07 wrz 2014

noemi napisał(a)

wymiękam …. ale będę się o Was uczyć

Madzia, ode mnie na razie nic się nie nauczysz - jestem dalej zielona w tym temacie Jest tyle odmian, róż o rożnym pokroju, kolorze (ba odcieniach danego koloru), zapachu. Mnie najbardziej denerwuje, że na większości zdjęć jest tylko pokazany kwiat natomiast pokrój takiej róży jest tak samo ważny.