Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wersja mini mini

Wersja mini mini

Madzenka 20:40, 20 lut 2013

stychaz napisał(a)

Ano musimy, musimy Ja dzisiaj poczyniłam jajcowe zakupy. Na wystawie w AD mięli szare, granatowe i zielone lustrzane - jajka oczywiście. Przyszłam i marudzę czy może przezroczystych nie ma, a czy są inne rozmiary, a że w tamtym roku to kupiłam duże i chciałabym inne... po czym wzięłam w łapy granatowe i małe zielone i idę do kasy a pani spod lady wyciąga duże przezroczyste i różowe i mówi że ma jeszcze takie w promocji no to wzięłam. Będzie i na okno i nad stół

Justynko ja czekam na Twoją inspirację bo takich jaj zielonych i przezroczystych nakupiłam w ubiegłym roku i nie wiem jak nimi udekorować dom...
stychaz 15:41, 22 lut 2013

A oto i jajca

Marzenko, w tamtym roku dekorowałam okno "reprezentacyjne" i wieszałam jajka na żyłkach we wnęce okiennej. Kilka powiesiłam też nad stołem na lampie.

Marzyła mi się dekoracja z papierowych kwiatów, coś takiego jak w poznańskiej Werandzie ale znając życie i konserwatyzm mojego M będą jajca z białymi kurkami
stychaz 15:44, 22 lut 2013

Byłam też w ZC i szału na razie nie ma. Za to widziałam tam bardzo ładne rojniki. W Kwiatonie koło mnie mają ciemierniki - dorodne za 9,50 PLN ale chyba jeszcze poczekam, za zimno brrrr... teraz jest tragicznie. Wieje, pada. Jak to mówi moja Babcia: "Nawet psa nie wygnać "

Pozdrawiam cieplutko
gusiarz 20:19, 02 mar 2013

Justyś - jaca pikne - też widziałam w AD i siem zastanawiam nad kupnem. Ja na Gardenii kupiłam jajca szklane z piórkami w środku. I chyba na lampie wylądują. Na drzwiach zwenętrznych nie powieszę, bo małolaty namiętnie nimi trzaskają i miałabym niezłą jajecznicę
Diana 22:10, 02 mar 2013

jajca piękne Uwielbiam takie dekoracje ... Ja wieszam na żyłce nad stołem, w oknach i takie malutkie przyczepiam do wianków
noemi 01:01, 03 mar 2013

Justynko , zdobyłam zielone jajo ... mam też duże różowe i potrzebuję pomocy .... jak je zamocować we wnęce okna ? nie mam karnisza ... wbić małe gwoździki i do nich żyłkę z jajem ? ...

... i korci mnie , żeby podjachać po ciemierniki do Kwiatonu ... brakuje mi coś kwitnącego , a prymulki chyba jeszcze za delikatne , żeby je trzymać na zewnątrz ? ...

macham i pozdrawiam
stychaz 18:25, 06 mar 2013

Witajcie Dziewczęta

Też montuję tak jajka i wszelakie ozdoby w oknie. Gwoździk do wnęki i ozdoba na żyłkę.

Madziu jak nie masz karnisza, to spróbuj albo taśmą dwustronną albo nie wiem jak Jak nie ma karnisza, to widoczne gwoździe nie są zbyt atrakcyjne chyba że pomalujesz je w kolorze w jakim masz wnękę.

Ja mam tragiczne nadproże i wbicie jakiegokolwiek gwoździa tam graniczy z cudem a karnisz maskuje moje próby i błędy
gusiarz 19:29, 06 mar 2013

Wiesz Justyś - kupiłam piękne rojniki w takim dziesięciopaku - na Gardenii of kors. Sfocę i wrzucę zdjęcia, ale ostatnio udane wgranie zdjęć graniczy z cudem. Coś mi komputer nawala - albo i internet... Nie wiem. Może to jakiś wirus...Ja zupełnie nie techniczna jestem, a eM wciąż powatrza, że łażę po "ruskich" stronach i ściągam dziadostwo...
stychaz 20:04, 06 mar 2013

gusiarz napisał(a)
Wiesz Justyś - kupiłam piękne rojniki w takim dziesięciopaku - na Gardenii of kors. Sfocę i wrzucę zdjęcia, ale ostatnio udane wgranie zdjęć graniczy z cudem. Coś mi komputer nawala - albo i internet... Nie wiem. Może to jakiś wirus...Ja zupełnie nie techniczna jestem, a eM wciąż powatrza, że łażę po "ruskich" stronach i ściągam dziadostwo...

To nie łaź już po tych "ruskich" bo na ogrodowisku bez zdjęć nie da rady

Ostatnio w centrum kwiatowym widziałam super donice, w sam raz na rojniki. Były niskie, kwadratowe o strukturze surowego betonu. Super by w nich wyglądały takie czerwone odmiany.
A swoją drogą, jak masz ich troszkę, to czy nie myślałaś może o zrobieniu z nich żywego obrazu i powieszeniu na jednej ze swoich cudownie szarych ścian ???

http://www.bhg.com/gardening/container/plans-ideas/make-a-living-succulent-picture/?page=12

http://zielonametamorfoza.blogspot.com/2012/04/zywy-obraz.html

albo umieszczone w lampionie http://www.mysweetgreens.com/2010/05/flora-grubb-succulent-and-terrarium.html
Madzenka 20:14, 06 mar 2013

Ciekawe jak te donice wyglądały ja kupiłam na giełdzie taką z myśla o rojnikach, kwadrat podzielony na 9 kwadracików