Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

Kasiek 22:39, 06 lis 2015

Bardzo lubie takie porownania.
Zielona 22:39, 06 lis 2015

Pszczelarnia napisał(a)

mam wrażenie, że ciągle jestem na początku ogrodniczej drogi i nic nie wiem, błądzę i jedyne co robię, to biegam ze szpadlem i z tymi samymi roślinami.

...czuję się usprawiedliwiona Mogę spokojnie jeszcze przez kilka lat trwać w takim stanie, skoro Ty też tak masz
sylwia_slomc... 22:41, 06 lis 2015

Ewka no bajkę z tego miejsca zrobiłaś , a nie straciło charakteru, stół z kamienia nie powtarzalny
marzena 23:01, 06 lis 2015

Pszczelarnia napisał(a)

Praca zbiorowa - trzeba podkreślić. Doświadczenie? - mam wrażenie, że ciągle jestem na początku ogrodniczej drogi i nic nie wiem, błądzę i jedyne co robię, to biegam ze szpadlem i z tymi samymi roślinami.

no z pewnością tak nie jest...i wiesz o tym dobrze już przeszłaś dość sporą drogę ogrodową a efekty przecież widać
te wszystkie zmiany/przemiany domu i ogrodu, no, podziwiam...
i nadal wiele nowych działań

wiesz, a ja tak nie myślę o sobie, bo przez kilka, może już nawet 10 lat wiele się nauczyłam/dowiedziałam często postępując drogą prób i błędów...ale to jest też bardzo pouczające...poza tym lubię bardzo działać intuicyjnie, robię sobie coś w ogrodzie albo spaceruję, myśli oczywiście krążą po neuronach ogrodowo... i nagle jest/mam ! i takie chwile szalenie lubię
a potem już przyjemność realizacji ( choć to często niełatwe w wykonaniu)...

pozdrawiam, bardzo często zaglądam bo jest na co patzreć u Ciebie
06:04, 07 lis 2015
Pszczelarnia napisał(a)

Praca zbiorowa - trzeba podkreślić. Doświadczenie? - mam wrażenie, że ciągle jestem na początku ogrodniczej drogi i nic nie wiem, błądzę i jedyne co robię, to biegam ze szpadlem i z tymi samymi roślinami.

wiesz zaoserwowałam że jak coś 3 miejscówkę dostaje i dalej coś nie tak ...to już czwarta jest ale nie umnie

za dużo nagromadziłam roślin pod wpływem chwili ...nie mając konkretnego miejsca przeznaczenia ...i wizji na to co chcę osiagnąć...i to są skutki uboczne.
07_Rene 08:50, 07 lis 2015

Pszczółko, ja w Twoim wątku całą zeszłą zimę spędziłam Czytałam od początku Twoją historię i bardzo mnie podniosła na duchu, bo u mnie wygląda to podobnie (może ciut lepiej), tylko my walczymy dopiero 4 lata. Efekty wieloletniej pracy są wspaniałe!
Uważam, że znacznie trudniej jest przeorganizować przestrzeń zabudowaną, zadrzewioną, rozstrzygnąć dylematy co wyciąć, co zostawić, co dosadzić... niż obsadzić puste pole.
asica 08:57, 07 lis 2015

Pszczelarnia napisał(a)

Pszczelarnia napisał(a)

Urocze miejsca.
Pszczelarnia napisał(a)

Biegaj Ewa z tymi roślinami i szpadlem, dobrze Wam to służy (i Tobie i roślinom) . Bo efekty oszałamiają.
Filomena 11:18, 07 lis 2015

Wspaniałe porównania kilkuletnio-wieloletnich zmian. Nieodparcie nasuwa mi się myśl, że jedynie wspólnie z najbliższymi i dla nich można tak pieczołowicie pielęgnować gniazdo, które się wybrało. W pojedynkę to jedynie marność nad marnościami...
kasia_w 11:57, 07 lis 2015

Pszczółko doceniam wyobraźnię i ogrom włożonej pracy! Z co by tu nie mówić- rudery (proszę nie obraź się), stworzyliście wymarzone miejsce do życia A ogród, tak jak dom, przepięknie łączy historię trwania i nowego życia.
kamila66 12:07, 07 lis 2015

Pięknie
widać ogrom pracy który musieliście wykonać aby tak wyglądało