No tak to jest jak się nie jest z wątkami na bieżąco nie zauważyłam ,że to zdjęcia Kasi i myślałam ,że Twoje Przepraszam za pomyłkę. Masz widze taki "podwątek"
A co do Kasi to koniecznie musi założyć własny ...jak widać już ma czytających
Oj, widzę, że mylę Gości. Jabłonka pojawiła się przy okazji prośby o radę. Jeszcze raz dziękuję i idę usunąć zdjęcia
UPS z jakiegoś powodu nie mogę właczyć edycji w poprzednich postach
Magnolio, nie opowiadaj, że miejsca nie masz. Widziałam Tylko Twój ogród inny niż mój i ma coś czego, poza wszystkim innym w Twoim ogrodzie, bardzo zazdroszczę – stare drzewa i klimat
Proszę nic nie usuwać. Temat jabłonek rajskich (ze zdjęciami i bez) mile widziany.
Marto - Magnolio - to ja przyjadę do Ciebie i takie miejsce na jabłonkę u Was w ogrodzie znajdę .
Z Hanią Lejdą kupiłyśmy we wrześniu u Szmitów jabłonki piękne (namówiłam ją), swoją dopiero niedawno posadziłam po wielkich trudach, bo już mi jednak ogród z powodu jabłonek rajskich w szwach pęka.
Widziałam raz w gazecie, że ktoś miał sad złożony z rajskich jabłoni i traw - cudeńko (to w nawiązaniu do posta Aliny).
Czy mogę jeszcze przesadzić kilka buków żywopłotowych niedużych (wysokość sadzonek do kolan, w gruncie u mnie 3 lata)? Muszę zrobić przerwę w żywopłocie Jak sądzicie?
ale ja nie znam się na bukach ...wiem ze jak swojego wiosna przesadzałam to długo się zbierał biedaczek (był omdlały chyba z m-c i dopiero potem wypuścił nowe liście chyba nie lubia przesadzania)
Moim zdaniem mozesz przesadzic , buki sadzi sie w terminach takich jak drzewa owocowe więc mimo że juz nieco późno i mogą byc chłody ale ja uważam ze możesz , byle szybko i podlej zeby ziemia dobrze otuliła korzonki.
przesadzaj te buki. Tera sadzą z gołym korzeniem właśnie, to ten czas.
A jak się obrobisz, wpadaj do mnie.
Pestko-Łobuzico u nas jest trudno naprawdę- w słońcu naprawdę nie wiem gdzie już sadzić żeby nie popsuć harmonii i nie zabierać słońca, a w cieniu mało co chce rosnąc, właśnie dzięki starym drzewom i ich korzeniom.
dzięki za pochwały Pestko
Buki mają palowy korzeń- głęboko się podkop. Dziewczyny słusznie piszą, żeby go traktować jak każdy liściasty egzemplarz. Kopanie z gruntu liściastych praktykuje się aż do zmarznięcia gleby.