Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

Pszczelarnia 23:23, 18 kwi 2012

Napotkałam takie oto ogłoszenie.

Pszczelarnia 23:25, 18 kwi 2012

Ania (Monteverde), musi być jakiś obieg powietrza dla prawidłowego rozkładu (tak na "chłopski" rozum sądzę).
monteverde 23:29, 18 kwi 2012

Pszczelarnia napisał(a)
Ania (Monteverde), musi być jakiś obieg powietrza dla prawidłowego rozkładu (tak na "chłopski" rozum sądzę).
te worki nie są zakryte także co nieco do nich wpada i deszcz i powietrze , ja mam stary ogródek b. mały a tam je trzymam
Madzenka 06:16, 19 kwi 2012

To ja też taki koński obornik w workach musze kupić
Wieloszka 08:52, 19 kwi 2012

Pszczółko, podglądnęłam co sie u Ciebie ostatnio działo. A działo się bardzo dużo i pracowicie, jak na Pszcżółkę przystało ! Dużo zmian u Ciebie, co i rusz nowe rabatki i nasadzenia. Podziwiam ogrom pracy jaki wkładasz w upiększanie swojego ogrodu! Jak wszyscy zachwycam się rh w cieniu pięknych drzew Poczytałam o szczepionce mikoryzowej - jak Finka poleca, to warto zastosować. Ale im więcej czytam o rh, tym bardziej zaczynam się ich bać - jakieś skomplikowane się wydają - w sadzeniu i w obsłudze . Za to u Ciebie wszystko wygląda tak, jakby "samo" się zmieniało, choć wszyscy wiemy, że nie ma tak lekko .
Pozdrawiam, miłego dnia!
jotka 09:03, 19 kwi 2012

Pszczelarnia napisał(a)
U mnie jeszcze jakby przedwiośnie. Kwitną ciemierniki i hiacynty dopiero zaczęły. Mnóstwo zawilców i pierwiosnków tych naturalnych (zwanych przez moją teściową bardzo ładnie bociankami). Pierwszy raz w moim pszczelarskim życiu musiałam na wiosnę nakarmić pszczoły syropem: zimna i deszczowa aura nie pozwalała im zbierać nektaru i pyłku.
Jestem umordowana ale przyjemnie. Pozdrawiam.

PS Dziwię się temu ciemiernikowi pod brzozą - ja bym nie wytrzymała takiej konkurencji.

Też miewam takie przyjemne "umordowanie" Więcej w nim radości niż zmęczenia
A jeśli chodzi o ciemiernika tym bardziej należy go podziwiać, bo znane hasło głosi: duży może więcej
Ewa 09:08, 19 kwi 2012

Ewa ciekawy konkurs, a ja chyba lipiec spędzę w Kotlinie Kłodzkiem
I podpisuje sie pod tym co napisała Wieloszka , zaczynam panikować z Rh
Milka 13:04, 19 kwi 2012

Dziewczyny, nie panikujmy będzie dobrze; moje 22 rosną; Pszczółka w wątku Wieloszki słusznie zauważyła, że one lubią w towarzystwie swoim i innych drzew

Czekam na twoją fotorelację
Ewa 15:35, 19 kwi 2012

Tylko spokój Irenko mówisz, może nas uratować
bociek 20:18, 19 kwi 2012

Pszczolko, u nas sporo uli wymarlo. U mojego tescia obydwa roje - mialy jeszcze zapasy miodu, byly zaszczepione o czasie. U naszego przyjaciela pszczelarza tez spore straty w pasiekach. Nie wie co sie stalo, bo miod w ulach jest, a kilka duzych rodzin wymarlo a zajmuje sie tym zawodowo. Mowil, ze u zaprzyjaznionych pszczelarzy podobnie
Mam nadzieje, ze u Ciebie dokarmianie zalatwilo sprawe...